Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Homek by Agulla - Pogaduchy

Agulla

Recommended Posts

Asia, ten blat jest u nas tymczasowo :D zlew mamy podblatowy kupiony od prawie roku lezy...bo mial byc granit..ale kasa poszla na cos bardziej waznego wiec blat na szybkiego wybrany zostal w sklepie, bo podblatowy zlew nie mogl byc tutaj montowany :(

... mam symbol R3/F275 ST9/38mm

tak w zblizeniu wyglada (jest bardzo gladki, wiec dobrze sie czysci.. kurz budowlany malo widoczny :D )

IMG-20140916-WA0009.jpg

Edytowane przez Mmelisa

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Agulla

Czy mogłabyś zrobić fotkę przejścia z wiatrolapu do kuchni?

Nie mam jeszcze działowych ścianek i tak się zastanawiam nad tą spiżarka która tak chciałam miec:) czy czasem nie odpuscic:)

Emilio,

My zrezygnowaliśmy z tego przejścia pomiędzy wiatrołapem a spiżarnią, i wejscie do spiżarni zostawiamy tylko z kuchni. Długo chciałabym, aby zostało tak jak w projekcie, ale argumentów do zmiany było kilka: przede wszystkim większa i ustawniejsza spiżarnia, do przjejście i tak nie było prosto z przedsionka, więc wchodząc do domu musiałabym najpierw ściągać buty, przebierac się, a dopiero potem wejść do domu i spiżarni. Wchodząc też do spiżarni pewnie trącałabym tymi torbami wszytko przechodząc do kuchni, więc koniec końców jest jedno wejście :) Ale ze spiżarni nie zrezygnowałabym nigdy! To był priorytet przy budowie domu :)

DSC06989.JPG

Rozwiązanie super! Teraz będę sobie pluła w twarz, bo ja już złożyłam zamówienie na drzwi, i w miejscy wejścia do mojej spiżarni będę drzwi przesuwne chowane w ścianę. Twoje rozwiązanie bardzo mi się jednak podoba :) Jak tajemniczy pokój w domu, o którym marzyłam w dzieciństwie :D

Edit: Powiedz mi proszę jaki masz model lodówki, bo ja utknęłam przy jej wyborze...

Baterie, umywalki, WC, kabina prysznicowa. W ogóle nie mam czasu za tym patrzeć. Trzymam kciuki za dobrą cenę.

Asiu,

Prysznic:

WIA901205004 Ronal Brodzik Prostokątny 90x120 pokrywa połysk

PLG1200500 Ronal Pur Light Drzwi prysznicowe 120cm lewe

WC:

691611 GSI Traccia Muszla wisząca + MS6911C GSI Traccia Deska wolnoopadająca

APP118 Flaminia App Muszla wisząca + QKCW05 Flaminia App Deska wolnoopadająca slim

Umywalki:

DIS979 Disegno Ceramica Ovo Umywalka półblatowa 64cm

K21650900 Koło Quattro Umywalka 50 cm stawiana na blat Refle ceba

Z bateriami uporam się jutro i Ci napiszę, ok?

Ja mam szpital w domu! Koszmarna noc za nami, dwójka chorych dzieci, potrafi jednak zdezorganizować wszystko.

P.S. Wycena z teko powaliła nam na kolana... Skrobnę jutro priv, to Ci napiszę.

Papa

Emilia o ile dobrze pamietam to szerokosc kuchni ma 340cm..projekt wnetrz jest przerobiony:rolleyes:

Agulla zdrowka dla babelkow :hug:

wiem jak to jest przy dwojce dzieci..u mnie raz bylo po kolei, jedna za druga, rotawirus i ospa :bash:i w dodatku ja na zwolnieniu bo rwa mnie zlapala ;)

Edytowane przez Mmelisa

Cześć Agulla

Czy zostawialas te słupy podtrzymujace dach w pokojach na gorze, czy chowalas w ścianę, bo my tak mamy w planach.

Pozdrawiam i wrzuć fotkę z bramą garażową:)

Z racji tego, że mam lany strop nie posiadam tych słupów w żadnych z pokoi. Ja na Twoim miejscu schowałabym słup z małej sypialni koło łazienki w ścianę, kosztem właśnie tej sypialni. W ten sposób będziesz miała więcej miejsca w łazience i bez problemu zmieścisz tam dwie umywalki wpuszczane w blat. Ja mam w górnej nablatowe właśnie z tego powodu, że trudno było znaleźć wpuszczane w takim małym rozmiarze, a koniecznie chciałam dwie.

Agulla zdrowka dla babelkow :hug:

wiem jak to jest przy dwojce dzieci..u mnie raz bylo po kolei, jedna za druga, rotawirus i ospa :bash:i w dodatku ja na zwolnieniu bo rwa mnie zlapala ;)

To faktycznie współczuje! Po kolei to jednak jeszcze gorzej...

Synuś ma taki katar, że mu prawie oczka nie widać, taka szparka mu się zrobiła...

Idę spać, bo cos czuję, że mogę kilka razy dzisiaj jeszcze wstawać :bye:

Z racji tego, że mam lany strop nie posiadam tych słupów w żadnych z pokoi. Ja na Twoim miejscu schowałabym słup z małej sypialni koło łazienki w ścianę, kosztem właśnie tej sypialni. W ten sposób będziesz miała więcej miejsca w łazience i bez problemu zmieścisz tam dwie umywalki wpuszczane w blat. Ja mam w górnej nablatowe właśnie z tego powodu, że trudno było znaleźć wpuszczane w takim małym rozmiarze, a koniecznie chciałam dwie.

hej Agulla,

Czy masz rekuperator przy oknach 3 szybowych?

W gabinecie zostawiłam 1 okno dachowe.Co myślisz?

Zdrówka życzę!

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Agulla, miło widzieć, że tak wiele się u Was pozmieniało :) Tak myślałam, że skoro mało się udzielasz na FM to pewnie na budowie praca wre :) Brama fajnie pasuje do okien i drzwi. A jeszcze jak odsłonisz kolorek elewacji to na pewno będzie się domek prezentował fantastycznie. Jak u nas pojawiły się płytki w pomieszczeniach gospodarczych to była wielka radość, bo od razu robi się w pomieszczeniu inaczej. Czekam na kolejne fotki i życzę zdrówka i siły do dalszego wykańczania domu. A odnośnie tego co piszesz - ja będąc w nowym dom też chciałabym tam zostać, a z drugiej strony dziwnie się czuję ze świadomością, że za chwilę nie będę stamtąd wyjeżdżać, tylko tam będę spać, pić poranną kawę, spędzać czas i żyć :)

hej Agulla,

Czy masz rekuperator przy oknach 3 szybowych?

W gabinecie zostawiłam 1 okno dachowe.Co myślisz?

Zdrówka życzę!

Hej Agulla

Bardzo prosiłabym cie o odp

Czy mogłabyś napisać jakiego typu te drzwi przesuwne planujesz ?

Z jakiej firmy?

Co niektórzy już mi wróżą ze będę ganek dostawać bo będzie zimno z wiatrolapu bezposredni

Mętlik w glowie

Pozdrawiam

Emilia, przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale bardzo rzadko zaglądam na forum. Odpowiadając na Twoje pytania: mam rekuperator. Jeśli chodzi o gabinet na górze, moim zdaniem powinnaś zostawić dwa okna dachowe. Drzwi przesuwne będą chowane w ścianę z kartongipsu, produkcji porty. Nie bardzo rozumiem dlaczego uważasz, że będzie zimno w wiatrołapie.

Witam.

Bardzo ładna elewacja,okna winchester też takie zamówiliśmy-widzę że te granitowe parapety bardzo pasują.Czy mogłabym prosić na namiary na te parapety skoro cena jest atrakcyjna.

Witaj Bejaro, niestety nie jestem w stanie podać Ci namiarów na same parapety, gdyż te zamawiał nam pan od elewacji, który od tego typu zleceń ma znajomego.

Pozdrawiam :)

emilia, przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale bardzo rzadko zaglądam na forum. Odpowiadając na twoje pytania: Mam rekuperator. Jeśli chodzi o gabinet na górze, moim zdaniem powinnaś zostawić dwa okna dachowe. Drzwi przesuwne będą chowane w ścianę z kartongipsu, produkcji porty. Nie bardzo rozumiem dlaczego uważasz, że będzie zimno w wiatrołapie.

agulla czy mogłabyś przy okazji sprawdzić jaką masz wysokość stropu który się kończy nad schodami.

Bo u nas wydaje się że jak będzie z góry schodzić wysoka osoba to boimy się że będzie musiała się delikatnie pochylić żeby nie zawadzic.

U nas ten strop nad schodami jest nad 2 stopniem. Niby jak w projekcie

pozdrawiam

Emilia, my również mamy tak jak w projekcie i absolutnie nikt nie musi się nachylać, żeby przejść. Nie wiem dokładnie o które miejsce Ci chodzi. Mam takie zdjęcie, któe obrazuje to miejsce: http://images69.fotosik.pl/454/f8899c525d83c709med.jpg Co prawda trochę stare, ale spokojnie możesz porównać ze swoimi schodami.

• 2 weeks później...