Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Homek by Agulla - Pogaduchy

Agulla

Recommended Posts

Emilia, my również mamy tak jak w projekcie i absolutnie nikt nie musi się nachylać, żeby przejść. Nie wiem dokładnie o które miejsce Ci chodzi. Mam takie zdjęcie, któe obrazuje to miejsce: http://images69.fotosik.pl/454/f8899c525d83c709med.jpg Co prawda trochę stare, ale spokojnie możesz porównać ze swoimi schodami.

Witaj Agulla,

Dzięki za odpowiedź. Agulla czy mogłabyś napisać ile wyniosła Was instalacja, wylewki i tynki mniej więcej żebym miała porównanie ? Czy wszędzie macie podłogowe ogrzewanie?

Pozdrawiam serdecznie!

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Cześć Agulla! przeczytałam Twój dziennik i obejrzałam (nie raz :D) wszystkie zdjęcie i włąśnie dziś zakupiliśmy projekt w lustrzanym odbiciu, w październiku mamy zamiar wylać fundamenty i na wiosnę ruszyć z resztą, sprzedać mieszkanie ect, czyli bardzo podobnie jak u Was :) Szkoda że jesteście tak daleko bo z chęcią wykorzystalibyśmy waszą uprzejmość i zobaczyli dom ale mieszkamy w mazowieckim, więc była by to dla nas duża wyprawa. Chciałam zapytać czy podnosiliście może ściankę kolankową, bo podobno jest ona wysoka oprócz kawałka łazienki gdzie stoi wanna i tego małego pokoiku na górze , to prawda?

• 1 month później...
Cześć Agulla! przeczytałam Twój dziennik i obejrzałam (nie raz :D) wszystkie zdjęcie i włąśnie dziś zakupiliśmy projekt w lustrzanym odbiciu, w październiku mamy zamiar wylać fundamenty i na wiosnę ruszyć z resztą, sprzedać mieszkanie ect, czyli bardzo podobnie jak u Was :) Szkoda że jesteście tak daleko bo z chęcią wykorzystalibyśmy waszą uprzejmość i zobaczyli dom ale mieszkamy w mazowieckim, więc była by to dla nas duża wyprawa. Chciałam zapytać czy podnosiliście może ściankę kolankową, bo podobno jest ona wysoka oprócz kawałka łazienki gdzie stoi wanna i tego małego pokoiku na górze , to prawda?

Hej

Agulla gdzieś nam zaginęła wiec ja pomogę bo też budujemy ale dom w

Miodokwiatach 1☺ścianka jest wystarczająco wysoka wiec nie trzeba podnosić.

Powodzenia

• 2 weeks później...

Cześć Agulla! My też chcemy budować dom w miodokwiatach, tylko zastanawiamy się 1 czy 2. Chodzi nam przede wszystkim o koszty, dlatego mam prośbę do ciebie i do Emilii1711: Ile was kosztowała do tej pory budowa (i jaki to etap oczywiście?). Nie znam szczegółowych kosztorysów Archonu, bo nie mamy jeszcze zamówionego projektu, ale proszę was jak to się ma do rzeczywistość:

Miodokwiaty 1:

168 600 stan surowy zamknięty

126 600 roboty wykończeniowe

41 300 instalacje

Razem 336 500. Jak to jest u ciebie Emilia1711. Czy w wyborze projektu mogę się odnieść do tych cen? Są w miarę realne?

Miodokwiaty 2:

183 600 stan surowy zamknięty

137100 roboty wykończeniowe

44 900 instalacje

Razem 365 600. Agulla! pomóż jak to wyszło u Ciebie?

Pomóżcie dziewczyny, bo boję się, że nam kasy braknie!!!!!!!!

• 2 weeks później...
Cześć Agulla! My też chcemy budować dom w miodokwiatach, tylko zastanawiamy się 1 czy 2. Chodzi nam przede wszystkim o koszty, dlatego mam prośbę do ciebie i do Emilii1711: Ile was kosztowała do tej pory budowa (i jaki to etap oczywiście?). Nie znam szczegółowych kosztorysów Archonu, bo nie mamy jeszcze zamówionego projektu, ale proszę was jak to się ma do rzeczywistość:

Miodokwiaty 1:

168 600 stan surowy zamknięty

126 600 roboty wykończeniowe

41 300 instalacje

Razem 336 500. Jak to jest u ciebie Emilia1711. Czy w wyborze projektu mogę się odnieść do tych cen? Są w miarę realne?

Miodokwiaty 2:

183 600 stan surowy zamknięty

137100 roboty wykończeniowe

44 900 instalacje

Razem 365 600. Agulla! pomóż jak to wyszło u Ciebie?

Pomóżcie dziewczyny, bo boję się, że nam kasy braknie!!!!!!!!

Hej

Myślę że spokojnie zamkniesz się wtych cenach a nawet jeśli będziesz budowała systemem gospodarczym to możesz wyjść na tym taniej.

Pozdrawiam

Witam,

przeczytałam Wasz dziennik i stwierdzam, że bardzo fajny domek :) my też budujemy, w poniedziałek montaż okien :) elektryka powoli powoli.... i ciekawa jestem cen jakie poniesiemy za środek, i mam prośbę czy możemy prosić o podanie +/- orientacyjnej kwoty za tynki, wylewki, podłogówkę...

• 4 months później...

Witam wszystkich! Agulla wstępnie wybraliśmy z mężem projekt domu w miodokwiatach2. Chcemy jeszcze obejrzeć go na żywo i już mamy jeden na oku -mam nadzieje,że przekona nas to na 100%, bo nie mamy już wiele czasu na wybór ;) Jestem ciekawa jak tam postępy w Waszym domku, bo widzę że dawno się nie odzywałaś i nie chwaliłaś zdjęciami - czekam z nieciepliwością! Mam pytanie do wszystkich budujących ten domek-czy ktoś z Was podnosił jednak ścianę kolankową? Bo w moim rodzinnym domu mamy tak niską ściankę i pokoje są całkiem nie ustawne- nie chciałabym powielić tego błędu- bo domu buduje się na całe życie...Chodzi mi o ścianę w małym pokoju i łazience...

Myśleliśmy również o poszerzeniu jadalni tzn żeby ścianę zewnętrzną dorównać do salonu..Co Wy na to??

• 3 months później...

Witam. Wraz z Żona planujemy wybudować dom w miodokwiatach 2. Mamy do Ciebie pytanie: zapewne już mieszkacie w swoim wymarzonym domku. Czy z perspektywy czasu byście coś w nim zmienili? Może jakiś układ okazał się niepraktyczny? Czy z kosztami zmieściliście się w granicach podanych przez firmę Archon? Czy może cudownie koszta były znacznie mniejsze czy raczej większe?

Pozdrawiamy i prosimy o odpowiedź

Marek i Karolina

• 2 weeks później...

Witam ja również rozpoczolem budowe domu

w miodokwiatach2 co mnie sklonilo? Rozklad pomieszczen i funkcjonalnosc. Dom wydaje sie dosyć duzy ale gdy porównuje sie do innych wcale tak nie jest ( 20 cm z kazdej ze stron to ocieplenie minus garaż to daje wymiar domu 9x10) My zmieniliśmy :w holu likwidacja szafy za drzwiami powiększając spiżarnie duza szafe mamy zamiar postawic w pom gosp. Pod schodami

2 zespolenie okna i drzwi w salonie jako jedno

3 wejscie do lazienki na dole od holu a nie z salonu!

4 likwidacja pom 3 dzięki temu wiekszy pokój a z2 garderoba dla tego pokoju

5 przedzielenie pom nr6 lewa strona garderoba dla pokoju nr5 a prawa powiekszona lazienka

6 pom nr 8 powiekszone w strone lazienki i przedzielenie na pół pralnia/garderoba dla sypialni

7 likwidacja garderoby w sypialni

to tyle dom jak narazie w stanie surowym

• 2 weeks później...
  • 5 months później...
Witam, my również planujemy rozpocząć budowę tego domu w najbliższym czasie, nie do przecenienia byłaby dla nas możliwość zobaczenia tego domu na żywo. Budujecie może w Małopolsce?, bylibyśmy bardzo wdzięczni za umożliwienie kilkuminutowej wizyty na budowie. Bardzo by nam to pomogło podjąć kilka kluczowych decyzji. Pozdrawiam i powodzenia w dalszych pracach! :)