Agulla 18.12.2013 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Witam w moich skromnych progach mari180790 Budujemy się w Krakowie. Mam nadzieje, że w przyszłym roku domek będzie piął się do góry. Bardzo długo szukałam idealnego projektu. Dom w miodokwiatach pojawił się w archonie całkiem nie dawno i chyba byłam pierwszą osobą, która go zakupiła Domek parterowy ma jedną duuużą zaletę - nie ma schodów i biegania po nich. Myślę, że szybko to docenisz. Przy adaptacji robiliscie użytkowe poddasze - będziecie je od początku użytkować czy np. wykańczać w późńiejszym terminie? Te szybkie zakupy związane z Vatem są straszne - mam nadzieje, że nie podejmiemy przez to jakiś pochopnych decyzji. A nóż w przyszłym roku materiały stanieją... Pozdrawiam i trzymam kciuki za wykończeniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 18.12.2013 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Domek jest tak zbudowany że w razie czego będziemy mogli mieć poddasze użytkowe:) Tzn. prawie już mamy. Klatkę schodową mamy w garderobie. Ale na razie chcemy wykończyć parter a poddasze jak już się wprowadzimy. Ocieplenie dachu i podłogi poddasza będzie robione przed wprowadzeniem się. W projekcie mamy użytkowy strych jedynie. Zmiany jakie wnieśliśmy w trakcie budowy to podniesienie ścianki kolankowej o 80cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 18.12.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Mam nadzieję, że uda Wam się jak najwięcej skorzystać z możliwości odliczenia VATu, my się pewnie nie doczekamy pozwolenia na budowę w 2013 roku więc nic z tego. My chcemy dachówkę Meyer Holsen Piano, też płaską, podoba mi się bardzo, trochę cena wysoka, ale na szczęście dom jaki chcemy wybudować ma prosty dach dwuspdowy o niedużej powierzchni, więc może damy radę Zaraz sobie zobaczę ten dach Lumiere, A budową też się czasem martwię. Ale często sobie myślę, że dom to spełnienie moich marzeń i będę powolutku te marzenia realizować, a to rekompensuje te wszystkie problemy po drodze Więc głowa do góry, zobaczysz, że krok po kroku wszystko się uda i zanim się obejrzysz będziesz ubierać choinkę maxi w nowym domku. Wtedy to już dzieciaki pewnie będą ubierać z Tobą, więc nie inwestuj w drogie bombki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 18.12.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 witam:) bardzo fajnie domek wyglada na wizualizacjach czy planujecie tak wlasnie wykonczyc, czy beda jakies zmiany ? pewnie za rok juz bedziecie mieszkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 18.12.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Witam się i ja. Urocze Maluszki. Fajnie tak za jednym zamachem mieć Gwiazdę i Gwiazdora. Domek bardzo ładny. Pomysł Elfir na wiatrołap i spiżarkę też mi się podoba. Na górze koło schodów wyprostowałabym ścianki w pomieszczeniu 2. Ale to dlatego, że nie lubię takich uskoków. Będę sobie podglądać postępy. Pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 20.12.2013 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Domek jest tak zbudowany że w razie czego będziemy mogli mieć poddasze użytkowe:) Tzn. prawie już mamy. Wydaje mi się, że dokonaliscie fajnej adaptacji Wykańczajac poddasze mieszkając już w domu da Wam mozliwość realizacji pomysłów, które będą wynikały z funkconalności i tereażniejszych potrzeb. Nie boisz sie jednak, że będziesz miała wrażenie, że mieszkasz stale na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 20.12.2013 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 ... dom to spełnienie moich marzeń i będę powolutku te marzenia realizować, a to rekompensuje te wszystkie problemy po drodze Więc głowa do góry, zobaczysz, że krok po kroku wszystko się uda i zanim się obejrzysz będziesz ubierać choinkę maxi w nowym domku. Wtedy to już dzieciaki pewnie będą ubierać z Tobą, więc nie inwestuj w drogie bombki Dachówka rzeczywiscie piekna. Widzialaś ją gdzieś na jakimś dachu? Marzenia o domu rzeczywiscie pomagają przetrwać wszystkie rozterki Ale jakoś mam ostatnio taki dołek, budowa dopiero raczkuje, a ja już mam dołek! W tym momencie chciałabym, aby czas biegł szybciej. Mam marzenie, że w moim domku choinka rzeczywiscie będzie duża. Może to głupie, ale już teraz kupuję ozdoby choinkowe z myslą o dużej choince. Na tej małej mieści sie raptem 6 małych bombek W przyszłym roku dojdą jeszce pewnie ozdoby zrobione przez dzieci Asiu, jak tylko spełnią się moje marzenia, to zapraszam do siebie na kubek gorącej czekolady w otoczeniu dużej choinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 20.12.2013 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 witam:) bardzo fajnie domek wyglada na wizualizacjach czy planujecie tak wlasnie wykonczyc, czy beda jakies zmiany ? pewnie za rok juz bedziecie mieszkac Witaj Yaa Cieszę się, żę Cię tutaj widzę Chiałabym, aby z zewnętrz domek został w ten sposób wykończony, ale to będzie zależało od pieniążków, które nam zostaną. W razie czego drewno na elewacji będzie musiało poczekać na lepsze czasy Bardzo bym chciała, żebyśmy tam za roku już mieszkali... mam nadzieje, że sie uda Płytki, które pokazałaś w dzienniku są intrygujące - myślę, że to dobre słowo Też zaczęły mi chodzić po głowie, a miałam inną koncepcję... Widziałaś płytki u Dorki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 20.12.2013 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Witam się i ja. Na górze koło schodów wyprostowałabym ścianki w pomieszczeniu 2. Ale to dlatego, że nie lubię takich uskoków. Witam Magdo 34 Bardzo sie cieszę, że wpadłaś do mnie Mnie się właśnie taka scianka na górze podoba, korytarz wydaje się wtedy przestronniejszy i będzie się lepiej schodziło z pietra na parter. Wpadaj częściej liczę na Twoje rady i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 22.12.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Obawiam się tego kurzu jakichś pyłów które będą przenikać na parter podczas pracy robotnika...ale mamy dodatkowe drzwi w wiatrołapie więc może nie będzie aż tak źle. Na razie po nowym roku ruszamy z Centralnym ogrzewaniem i wykańczaniem domku. Aby następne święta spędzić już u siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 23.12.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 http://i3.fmix.pl/fmi1139/64901b470013712152b83d75 Zdrowych i Wesołych Świąt:* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 23.12.2013 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Mam nadzieje, że drzwi pomogą Bardzo zazdroszczę etapu na którym jesteście Zobaczysz, że wszystko pójdzie dobrze i w przyszłe Święta bedziesz mogła cieszyć się choinką w swoim domku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 23.12.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Przepięknych, magicznych Świąt http://foto0.m.onet.pl/_m/2f07334e175a57752476c3f6b573dc08,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 23.12.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 radosnych, szczęśliwych świąt, cudownej rodzinnej atmosfery, spełnienia marzeń i wszystkiego, czego sobie życzycie http://bi.gazeta.pl/im/2/8823/z8823592Q,fot--Boze-Narodzenie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 24.12.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Mam nadzieję, że następne święta obie spędzimy w naszych domkach! Dużo ciepła i radości, Agulla!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 24.12.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 http://kartki24.eu/kartki/47/3/d/3071.gif Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzy Ana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 25.12.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Wesołych Świąt Życzy Renata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 27.12.2013 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 mari180790, Magda 34, amglad1, owcaania, enedue, Ana., renata2005tychy Bardzo serdecznie Wam dziękuję za życzenia Mam nadzieje, że tak jak mnie okres świąteczny upłynął Wam w radosnej atmosferze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 27.12.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 było radośnie:):yes: wrzucam Ci na chwilkę zdj garazu mojego z płaską dachówką- dom też ma taka, ale na tym zdj lepiej widać. nie wiem, czy masz dachówkę już wybraną ale jesli nowoczesny dom - to moim zdaniem płaska jest idealna http://img842.imageshack.us/img842/5429/20112011273.jpg pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 28.12.2013 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Bardzo Ci dziekuję amglad1 Garaż z tą dachówką prezentuje się naprawdę cudownie! Kolejne zdjęcia utwierdza mnie w przekonaniu, że płaska dachówka to idaealne rozwiązanie dla mojego domku. Możesz mi jeszcze zdradzić co to za dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts