amglad1 30.12.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Hej Agulla dachówka to koramic acuta 10 płaska grafitowa angoba szlechetnapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 04.01.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Odwzajemniam z przyjemnością odwiedziny, bo na pierwszej stronie dziennika zobaczyłam nie tylko pięknie zapowiadający się domek, ale i dwa cudowne Skarby . Ładna inspiracja kuchni Płaską dachówkę mamy i my - NIBRA G10 z NELSKAMP Jesteśmy zadowoleni Pięknie wygląda, sama się myje Trzymam kciuki za dobre wybory, szybkie tempo i radość z bycia u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 04.01.2014 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Witam julianno16 jest mi niezmiernie miło, że do mnie zajrzałaś u mnie jak widzisz na budowie cisza, ale mam nadzieje, że przed burzą Skarby Moje są cudowne! Właśnie dla nich chcę stworzyć piekny i przytulny dom Mam nadzieje, że będziesz mnie odwiedzać częściej i pomagać podejmować decyzje! Cieszę się, że wspominasz właśnie o tej dachówce - bo u nas wybór jak na razie padł na nią Pozdrawiam i zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 06.01.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Agulla, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 06.01.2014 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Dziękuję DorkaS i wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 08.01.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Witam julianno16 jest mi niezmiernie miło, że do mnie zajrzałaś u mnie jak widzisz na budowie cisza, ale mam nadzieje, że przed burzą Skarby Moje są cudowne! Właśnie dla nich chcę stworzyć piekny i przytulny dom Mam nadzieje, że będziesz mnie odwiedzać częściej i pomagać podejmować decyzje! Cieszę się, że wspominasz właśnie o tej dachówce - bo u nas wybór jak na razie padł na nią Pozdrawiam i zapraszam Witaj Aguś, widzę, że dokonujesz już budowlanych wyborów - zainteresowała mnie dachówka o której piszesz - Koramic Actua - jakimi względami kierowałaś się z tą decyzją? My póki co zdecydowaliśmy się na Meyer Holsen Piano, ale wciąż biorę pod uwagę inne opcje. Jakie ma opinie ta dachówka jaką wybrałaś? Jakieś widełki cenowe? ps. W dalszym ciągu nie byłam tych kuchni oglądać - jestem prawie cały styczeń w Wawie, ale może w weekend mi się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 09.01.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Witam! Bardzo podoba mi się wybór projektu, będę tu zaglądać. Dzieciaczki są takie słodkie:wiggle:Życzę wszystkiego najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 09.01.2014 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Asiu, u nas na tapecie nadal dachówka nibra z nelskamp Widziałam na żywo i w dzienniczkach Moorelki oraz Lumiere i bardzo mi sie podoba Poszukiwania cenowe nadal trwają A Ty dlaczego zdeydowałaś sie na Meyer Holsen Piano? Wiesz w jakiej jest mniej więcej cenie? Kuchnią Kochana w ogóle się nie przejmuj - i tak jeszcze jest sporo czasu do niej Ja strasznie marzę, aby sie gdzieś wybrać i pooglądać różne rzeczy, ale moje Maluchy skutecznie mi to uniemożliwiają Dobrze, że jest internet Myslałam, że pracujesz w Kr a nie w Warszawie. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 09.01.2014 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Witam! Bardzo podoba mi się wybór projektu, będę tu zaglądać. Dzieciaczki są takie słodkie:wiggle:Życzę wszystkiego najlepszego. Witam karolinaciosaniec Bardzo mi miło, że zajrzałaś Wpadaj częściej i doradzaj Czy można gdzieś zobaczyć Twój domek? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_krakowianka 09.01.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Asiu, u nas na tapecie nadal dachówka nibra z nelskamp Widziałam na żywo i w dzienniczkach Moorelki oraz Lumiere i bardzo mi sie podoba Poszukiwania cenowe nadal trwają A Ty dlaczego zdeydowałaś sie na Meyer Holsen Piano? Wiesz w jakiej jest mniej więcej cenie? Kuchnią Kochana w ogóle się nie przejmuj - i tak jeszcze jest sporo czasu do niej Ja strasznie marzę, aby sie gdzieś wybrać i pooglądać różne rzeczy, ale moje Maluchy skutecznie mi to uniemożliwiają Dobrze, że jest internet Myslałam, że pracujesz w Kr a nie w Warszawie. Buziaki No tak, zorientowałam się, że pomieszałam i faktycznie pisałaś o Nibra. Wyślę Ci na priv wycenę z jedenj z krakowskich firm, o Nibrze niestety słyszałam takie sobie opinie, również na FM są różne zdania a o Meyer Holsen nie doszukałam się nic złego. Muszę sobie jeszcze porównać na żywo, bo zastanawiam się nad dachówką płaską, ale glazurowaną. A co do mojego miejsca zamieszkania/pracy to głównie Kraków, ale przemieszczam się intensywnie i w sumie to od podkarpacia, po Śląsk i Mazowsze można mnie spotkać Więc mogę na żywo oglądać i robić fotki w różnych regionach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 09.01.2014 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Będę oczywiście zaglądać i pomagać (albo mieszać w głowie ) Czytam, że zajrzałaś do Moorelki . Wrzucam moje nibry - to debiut, bo jeszcze ich nigdy nie pokazywałam (choć są już 4 lata), ale jeśli mają Ci pomóc w wyborze, to voila http://img36.imageshack.us/img36/1008/ggh0.jpg Zdjęcie zrobiłam osobiście dzisiaj - specjalnie dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 10.01.2014 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 :)Wrzucam moje nibry - to debiut, bo jeszcze ich nigdy nie pokazywałam (choć są już 4 lata), ale jeśli mają Ci pomóc w wyborze, to voila Zdjęcie zrobiłam osobiście dzisiaj - specjalnie dla Ciebie Witaj Strasznie! Ale to strasznie Ci dziękuję Tym bardziej, że to specjalnie dla mnie Tym zdjeciem kolejny raz utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że ta dachówka o dobra decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.01.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Cieszę się, że mogłam pomóc . A jak cenniki - zmieniło się coś w porównaniu do tego co wysłałam? My potrzebowaliśmy jakieś 120 m (mam dwa różne dachy - płaski pokryty jest jakąś super-papą, a spadzisty tą dachówką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 10.01.2014 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Ceny się pozmieniały, mój mąż jeszcze gdzieś powysyłał zapytania i czekamy na odpowiedzi - mam nadzieje, że uda się załatwić po znajomośći Oczywiście dam Ci znać na czym stanie Chciałabym być już na etapie Twoich rozterek Dreszczy juz dostaję przed wykończeniówką z radości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lumiere 10.01.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Hej hej. Mam nadzieję, że pomogę nieco przy wyborze dachówki Tobie i Asi-krakowiance. Tu są fotki Nibry G10 Stara czerń i Meyer Holsen Piano. http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/845/7kvq.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/89/fkp4.jpg Nibra jest większa. Akurat kolega z pracy robił sobie Piano, a ja zdecydowałam się na Nibrę. Cenowo niemal identycznie, choć Nibra ma o wiele tańsze dodatki, jak kominki wentylacyjne (240 zł, a nie ok. 400). Za zwykłą dachówkę ok. 64 brutto, krawędziowe 35 zł/szt, gąsiory 20 zł/szt. (wszystko brutto). Dekarza mieliśmy tego samego i mówił, że obie są świetne i pięknie się je układa. U mnie zostało sporo dachówek (prawie 80 szt), co świadczy o jakości dachówki i dekarza, więc mogłam je zwrócić. Potłuczonych z 2400 szt, było może z 6-8 szt, które zresztą wykorzystali przy docinkach. Na moim dachu jest kolor metalik, który odbija kolor nieba, więc zmienia się. Piano kolegi jest matowe, przydymione. Oba zdjęcia mojego dachu. http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/802/kj4x.jpg http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/41/jlqo.jpg Agulla - gratulacje z powodu sprzedaży mieszkania. Teraz pieniądze będą się lały szerokim strumieniem, tylko kierunek taki jakiś... My też sprzedawaliśmy mieszkanie i wygląda na to, że uda się bez kredytu zakończyć. Tylko "cza się" za portfel trzymać i negocjować, negocjować... Edytowane 10 Stycznia 2014 przez Lumiere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 11.01.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Aqulla gratuluję sprzedaży mieszkania,ja zrobiłam to samo dzień przed Tobą:wiggle:Nic nam nie zostaje tylko budować, wykańczać i szybko się przeprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 11.01.2014 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Witaj Ana. Wszyscy nam gratulują sprzedaży mieszkania, a ja mam wrażenie, że nie ma czego. Strasznie mi żal tego mieszkania, fajne było - to był prezent od moich rodziców. Było bardzo małe i w nim nie mieszkaliśmy, było wynajmowane. Mąż mówi, że przejdzie mi jak zobaczę konto z przelewem Może ma rację... Niestety pieniążki z jego sprzedaży nie wystarczą nam na budowę domu, co dalej? Zastanawiamy się nad sprzedażą mieszkania w którym obecnie mieszkamy. Chyba lepsze to niż kredyt. Nasza sytuacja jest teraz o tyle ciężka, że ja nie wracam do pracy ;( P.S. Ania to piękne imię - moja córeczka je ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agulla 11.01.2014 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Nibra jest większa. Akurat kolega z pracy robił sobie Piano, a ja zdecydowałam się na Nibrę. Cenowo niemal identycznie, choć Nibra ma o wiele tańsze dodatki, jak kominki wentylacyjne (240 zł, a nie ok. 400). Za zwykłą dachówkę ok. 64 brutto, krawędziowe 35 zł/szt, gąsiory 20 zł/szt. (wszystko brutto). Dekarza mieliśmy tego samego i mówił, że obie są świetne i pięknie się je układa. U mnie zostało sporo dachówek (prawie 80 szt), co świadczy o jakości dachówki i dekarza, więc mogłam je zwrócić. Potłuczonych z 2400 szt, było może z 6-8 szt, które zresztą wykorzystali przy docinkach. Na moim dachu jest kolor metalik, który odbija kolor nieba, więc zmienia się. Agulla - gratulacje z powodu sprzedaży mieszkania. Teraz pieniądze będą się lały szerokim strumieniem, tylko kierunek taki jakiś... My też sprzedawaliśmy mieszkanie i wygląda na to, że uda się bez kredytu zakończyć. Tylko "cza się" za portfel trzymać i negocjować, negocjować... Już myślałam, że porzuciłaś dzienniczek! Jak dobrze, że jednak nie Dziekuję Ci bardzo Lumiere za to porównanie Przyda nam się żałuję, że nie mam możliwośći zobaczyć tej dachówki w całości na jakimś domu na żywo Ja w sumie już zdecydowałam, ale za to widzę, że mój Łukasz sie waha. Widzieliśmy płaską dachówkę (nie Nibrę ani Piano, nie pamiętam jaka to była, chyba Lux coś) i była fatalnie ułożona, to sprawiło, że Łukasz nadal szuka i dopytuje, pomoimo zapewnień wykonawcy, że da się ją pięknie ułożyć. Mam swoje sposoby, to jednak go przekonam Bardzo dziękuję za zdjęcia - utwierdzaja przede wszsytkim mojego mężusia, że żona zawsze racje ma Rada co do negocjacji jest bardzo cenna - będziemy się jej trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 11.01.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Witaj Ana. Wszyscy nam gratulują sprzedaży mieszkania, a ja mam wrażenie, że nie ma czego. Strasznie mi żal tego mieszkania, fajne było - to był prezent od moich rodziców. Było bardzo małe i w nim nie mieszkaliśmy, było wynajmowane. Mąż mówi, że przejdzie mi jak zobaczę konto z przelewem Może ma rację... Niestety pieniążki z jego sprzedaży nie wystarczą nam na budowę domu, co dalej? Zastanawiamy się nad sprzedażą mieszkania w którym obecnie mieszkamy. Chyba lepsze to niż kredyt. Nasza sytuacja jest teraz o tyle ciężka, że ja nie wracam do pracy ;( P.S. Ania to piękne imię - moja córeczka je ma Pozdrawiam maleńką Anulkę,z imienia na pewno będzie zadowolona:yes:Jeśli chodzi o mieszkanie to ja w swoim mieszkałam i to długo:(Całe moje dorosłe życie jest z nim związane ,ile imprez rodzinnych nie sposób zliczyć:pJestem bardzo sentymentalnie z nim związana,mieszkało się naprawdę dobrze mnie i moim dzieciom:yes:Ale cóż samo życie,coś się kończy ,coś zaczyna taką podjęliśmy decyzję:rolleyes:Plus jest taki ,że mamy czas na wyprowadzkę do końca czerwca, a więc jeszcze sobie pomieszkamy:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lumiere 11.01.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 My też musieliśmy sprzedać mieszkanie, które mieliśmy pięknie wykończone i dlatego tak zależy mi na sprawnej i szybkiej budowie. Od maja wynajmujemy i nie jest to komfortowe, ale ceny mieszkań spadały dość mocno i tak nam sie to bardziej opłaca. A ja mam przy tym większą motywację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts