Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Homek by Agulla - Pogaduchy

Agulla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Odwzajemniam z przyjemnością odwiedziny, bo na pierwszej stronie dziennika zobaczyłam nie tylko pięknie zapowiadający się domek, ale i dwa cudowne Skarby :).

Ładna inspiracja kuchni :yes:

Płaską dachówkę mamy i my - NIBRA G10 z NELSKAMP

Jesteśmy zadowoleni :yes: Pięknie wygląda, sama się myje ;)

Trzymam kciuki za dobre wybory, szybkie tempo i radość z bycia u siebie :)

Witam julianno16 :) jest mi niezmiernie miło, że do mnie zajrzałaś :) u mnie jak widzisz na budowie cisza, ale mam nadzieje, że przed burzą ;)

Skarby Moje są cudowne! Właśnie dla nich chcę stworzyć piekny i przytulny dom :) Mam nadzieje, że będziesz mnie odwiedzać częściej i pomagać podejmować decyzje!

Cieszę się, że wspominasz właśnie o tej dachówce - bo u nas wybór jak na razie padł na nią :)

Pozdrawiam i zapraszam

Witam julianno16 :) jest mi niezmiernie miło, że do mnie zajrzałaś :) u mnie jak widzisz na budowie cisza, ale mam nadzieje, że przed burzą ;)

Skarby Moje są cudowne! Właśnie dla nich chcę stworzyć piekny i przytulny dom :) Mam nadzieje, że będziesz mnie odwiedzać częściej i pomagać podejmować decyzje!

Cieszę się, że wspominasz właśnie o tej dachówce - bo u nas wybór jak na razie padł na nią :)

Pozdrawiam i zapraszam

Witaj Aguś,

widzę, że dokonujesz już budowlanych wyborów - zainteresowała mnie dachówka o której piszesz - Koramic Actua - jakimi względami kierowałaś się z tą decyzją? My póki co zdecydowaliśmy się na Meyer Holsen Piano, ale wciąż biorę pod uwagę inne opcje. Jakie ma opinie ta dachówka jaką wybrałaś? Jakieś widełki cenowe?

ps. W dalszym ciągu nie byłam tych kuchni oglądać - jestem prawie cały styczeń w Wawie, ale może w weekend mi się uda...

Asiu, u nas na tapecie nadal dachówka nibra z nelskamp :) Widziałam na żywo i w dzienniczkach Moorelki oraz Lumiere i bardzo mi sie podoba :) Poszukiwania cenowe nadal trwają :)

A Ty dlaczego zdeydowałaś sie na Meyer Holsen Piano? Wiesz w jakiej jest mniej więcej cenie?

Kuchnią Kochana w ogóle się nie przejmuj - i tak jeszcze jest sporo czasu do niej :) Ja strasznie marzę, aby sie gdzieś wybrać i pooglądać różne rzeczy, ale moje Maluchy skutecznie mi to uniemożliwiają :) Dobrze, że jest internet :)

Myslałam, że pracujesz w Kr a nie w Warszawie.

Buziaki :)

Asiu, u nas na tapecie nadal dachówka nibra z nelskamp :) Widziałam na żywo i w dzienniczkach Moorelki oraz Lumiere i bardzo mi sie podoba :) Poszukiwania cenowe nadal trwają :)

A Ty dlaczego zdeydowałaś sie na Meyer Holsen Piano? Wiesz w jakiej jest mniej więcej cenie?

Kuchnią Kochana w ogóle się nie przejmuj - i tak jeszcze jest sporo czasu do niej :) Ja strasznie marzę, aby sie gdzieś wybrać i pooglądać różne rzeczy, ale moje Maluchy skutecznie mi to uniemożliwiają :) Dobrze, że jest internet :)

Myslałam, że pracujesz w Kr a nie w Warszawie.

Buziaki :)

No tak, zorientowałam się, że pomieszałam i faktycznie pisałaś o Nibra. Wyślę Ci na priv wycenę z jedenj z krakowskich firm, o Nibrze niestety słyszałam takie sobie opinie, również na FM są różne zdania a o Meyer Holsen nie doszukałam się nic złego. Muszę sobie jeszcze porównać na żywo, bo zastanawiam się nad dachówką płaską, ale glazurowaną.

A co do mojego miejsca zamieszkania/pracy to głównie Kraków, ale przemieszczam się intensywnie i w sumie to od podkarpacia, po Śląsk i Mazowsze można mnie spotkać :) Więc mogę na żywo oglądać i robić fotki w różnych regionach :)

:) Będę oczywiście zaglądać i pomagać (albo mieszać w głowie ;))

Czytam, że zajrzałaś do Moorelki :).

Wrzucam moje nibry - to debiut, bo jeszcze ich nigdy nie pokazywałam (choć są już 4 lata), ale jeśli mają Ci pomóc w wyborze, to voila :D

http://img36.imageshack.us/img36/1008/ggh0.jpg

Zdjęcie zrobiłam osobiście dzisiaj - specjalnie dla Ciebie :)

:)Wrzucam moje nibry - to debiut, bo jeszcze ich nigdy nie pokazywałam (choć są już 4 lata), ale jeśli mają Ci pomóc w wyborze, to voila :D Zdjęcie zrobiłam osobiście dzisiaj - specjalnie dla Ciebie :)

Witaj :) Strasznie! Ale to strasznie Ci dziękuję :) Tym bardziej, że to specjalnie dla mnie :) Tym zdjeciem kolejny raz utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że ta dachówka o dobra decyzja :)

Cieszę się, że mogłam pomóc :).

A jak cenniki - zmieniło się coś w porównaniu do tego co wysłałam?

My potrzebowaliśmy jakieś 120 m (mam dwa różne dachy - płaski pokryty jest jakąś super-papą, a spadzisty tą dachówką)

Ceny się pozmieniały, mój mąż jeszcze gdzieś powysyłał zapytania i czekamy na odpowiedzi - mam nadzieje, że uda się załatwić po znajomośći :) Oczywiście dam Ci znać na czym stanie :)

Chciałabym być już na etapie Twoich rozterek :) Dreszczy juz dostaję przed wykończeniówką z radości! :lol2:

Hej hej. Mam nadzieję, że pomogę nieco przy wyborze dachówki Tobie i Asi-krakowiance. Tu są fotki Nibry G10 Stara czerń i Meyer Holsen Piano.

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/845/7kvq.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/89/fkp4.jpg

Nibra jest większa. Akurat kolega z pracy robił sobie Piano, a ja zdecydowałam się na Nibrę. Cenowo niemal identycznie, choć Nibra ma o wiele tańsze dodatki, jak kominki wentylacyjne (240 zł, a nie ok. 400). Za zwykłą dachówkę ok. 64 brutto, krawędziowe 35 zł/szt, gąsiory 20 zł/szt. (wszystko brutto). Dekarza mieliśmy tego samego i mówił, że obie są świetne i pięknie się je układa. U mnie zostało sporo dachówek (prawie 80 szt), co świadczy o jakości dachówki i dekarza, więc mogłam je zwrócić. Potłuczonych z 2400 szt, było może z 6-8 szt, które zresztą wykorzystali przy docinkach. Na moim dachu jest kolor metalik, który odbija kolor nieba, więc zmienia się. Piano kolegi jest matowe, przydymione. Oba zdjęcia mojego dachu.

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/802/kj4x.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/41/jlqo.jpg

Agulla - gratulacje z powodu sprzedaży mieszkania. Teraz pieniądze będą się lały szerokim strumieniem, tylko kierunek taki jakiś... :-) My też sprzedawaliśmy mieszkanie i wygląda na to, że uda się bez kredytu zakończyć. Tylko "cza się" za portfel trzymać i negocjować, negocjować...

Edytowane przez Lumiere

Witaj Ana. :) Wszyscy nam gratulują sprzedaży mieszkania, a ja mam wrażenie, że nie ma czego. Strasznie mi żal tego mieszkania, fajne było - to był prezent od moich rodziców. Było bardzo małe i w nim nie mieszkaliśmy, było wynajmowane. Mąż mówi, że przejdzie mi jak zobaczę konto z przelewem :D Może ma rację... Niestety pieniążki z jego sprzedaży nie wystarczą nam na budowę domu, co dalej? Zastanawiamy się nad sprzedażą mieszkania w którym obecnie mieszkamy. Chyba lepsze to niż kredyt. Nasza sytuacja jest teraz o tyle ciężka, że ja nie wracam do pracy ;(

P.S. Ania to piękne imię - moja córeczka je ma :D

Nibra jest większa. Akurat kolega z pracy robił sobie Piano, a ja zdecydowałam się na Nibrę. Cenowo niemal identycznie, choć Nibra ma o wiele tańsze dodatki, jak kominki wentylacyjne (240 zł, a nie ok. 400). Za zwykłą dachówkę ok. 64 brutto, krawędziowe 35 zł/szt, gąsiory 20 zł/szt. (wszystko brutto). Dekarza mieliśmy tego samego i mówił, że obie są świetne i pięknie się je układa. U mnie zostało sporo dachówek (prawie 80 szt), co świadczy o jakości dachówki i dekarza, więc mogłam je zwrócić. Potłuczonych z 2400 szt, było może z 6-8 szt, które zresztą wykorzystali przy docinkach. Na moim dachu jest kolor metalik, który odbija kolor nieba, więc zmienia się.

Agulla - gratulacje z powodu sprzedaży mieszkania. Teraz pieniądze będą się lały szerokim strumieniem, tylko kierunek taki jakiś... :-) My też sprzedawaliśmy mieszkanie i wygląda na to, że uda się bez kredytu zakończyć. Tylko "cza się" za portfel trzymać i negocjować, negocjować...

Już myślałam, że porzuciłaś dzienniczek! Jak dobrze, że jednak nie :) Dziekuję Ci bardzo Lumiere za to porównanie :) Przyda nam się :) żałuję, że nie mam możliwośći zobaczyć tej dachówki w całości na jakimś domu na żywo :) Ja w sumie już zdecydowałam, ale za to widzę, że mój Łukasz sie waha. Widzieliśmy płaską dachówkę (nie Nibrę ani Piano, nie pamiętam jaka to była, chyba Lux coś) i była fatalnie ułożona, to sprawiło, że Łukasz nadal szuka i dopytuje, pomoimo zapewnień wykonawcy, że da się ją pięknie ułożyć. Mam swoje sposoby, to jednak go przekonam ;)

Bardzo dziękuję za zdjęcia - utwierdzaja przede wszsytkim mojego mężusia, że żona zawsze racje ma :D

Rada co do negocjacji jest bardzo cenna - będziemy się jej trzymać :)

Witaj Ana. :) Wszyscy nam gratulują sprzedaży mieszkania, a ja mam wrażenie, że nie ma czego. Strasznie mi żal tego mieszkania, fajne było - to był prezent od moich rodziców. Było bardzo małe i w nim nie mieszkaliśmy, było wynajmowane. Mąż mówi, że przejdzie mi jak zobaczę konto z przelewem :D Może ma rację... Niestety pieniążki z jego sprzedaży nie wystarczą nam na budowę domu, co dalej? Zastanawiamy się nad sprzedażą mieszkania w którym obecnie mieszkamy. Chyba lepsze to niż kredyt. Nasza sytuacja jest teraz o tyle ciężka, że ja nie wracam do pracy ;(

P.S. Ania to piękne imię - moja córeczka je ma :D

Pozdrawiam maleńką Anulkę,z imienia na pewno będzie zadowolona:yes:Jeśli chodzi o mieszkanie to ja w swoim mieszkałam i to długo:(Całe moje dorosłe życie jest z nim związane ,ile imprez rodzinnych nie sposób zliczyć:pJestem bardzo sentymentalnie z nim związana,mieszkało się naprawdę dobrze mnie i moim dzieciom:yes:Ale cóż samo życie,coś się kończy ,coś zaczyna taką podjęliśmy decyzję:rolleyes:Plus jest taki ,że mamy czas na wyprowadzkę do końca czerwca, a więc jeszcze sobie pomieszkamy:rotfl: