Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Homek by Agulla - Pogaduchy

Agulla

Recommended Posts

chciałabym cię powitać i podziękować, że do mnie zajrzałaś . Wybraliście ładny domek. Mój też był zainspirowany jednym z domów tej pracowni, tamten jednak był za duży. Tak jak Ty przeglądałam ogromną ilość kuchni i wymarzyłam sobie białą. Zamówiłam projekt kiedy nie było jeszcze nawet ścianek działowych:D

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale cóż samo życie,coś się kończy ,coś zaczyna taką podjęliśmy decyzję:rolleyes:Plus jest taki ,że mamy czas na wyprowadzkę do końca czerwca, a więc jeszcze sobie pomieszkamy:rotfl:

Mam nadzieje, że ten etap "domkowy" w który teraz wkraczamy będzie lepszy :) Fajnie udało się Wam dogadać z nowymi właścicielami. Fakt, że mieszkacie do czerwca zapewne bardziej mobilizuje :D

My też musieliśmy sprzedać mieszkanie, które mieliśmy pięknie wykończone i dlatego tak zależy mi na sprawnej i szybkiej budowie. Od maja wynajmujemy i nie jest to komfortowe, ale ceny mieszkań spadały dość mocno i tak nam sie to bardziej opłaca. A ja mam przy tym większą motywację ;-)

Taka motywacja to rzeczywiście dodaje energii :) Szkoda, że nie można mieć jednego i drugiego. My teraz mieszkamy w niewielkim mieszkaniu (jakieś 35m2 - 2 pokoje) i też mam silną motywację, aby wykończyć domek.

chciałabym cię powitać i podziękować, że do mnie zajrzałaś . Wybraliście ładny domek. Mój też był zainspirowany jednym z domów tej pracowni, tamten jednak był za duży. Tak jak Ty przeglądałam ogromną ilość kuchni i wymarzyłam sobie białą. Zamówiłam projekt kiedy nie było jeszcze nawet ścianek działowych:D

Witaj u mnie i koniecznie wpadaj częściej :) Każda sugestia i uwaga jest cenna :D O kuchni myślę codziennie i juz kilka razy zdążyłam zmienić zdanie. Ostatnio trafiłam na taką realizację i wpadłam jak śliwka w kompot: http://imagizer.imageshack.us/v2/1280x1024q90/27/mhwe.jpg

Będziemy sie na niej wzorować. Pudzianowi marzy się tylko drewniany blat. Mam nadzieje, że już zdania nie zmienię :)

Brr... nie zazdroszczę takiej roboty, jaką miał Twój teść z mężem. Tylko obawiam się, ze rura, którą położyli nie bardzo nadaje się na przyłącze wodne. Może być trudno przeciągnąć potem rurę, zwłaszcza przy tych karbowaniach. U mnie taki peszel jest z rury kanalizacyjnej fi 110 z kątami nie więcej, niż 45 stopni. Chyba, że instalator się zaprze, że się uda :-) Wtedy to jego problem :-)

Witaj Agulla, piękny domek będzie, fajne bliżniaki macie.

Z tą kuchnią, to chyba wszyscy tak mają, ja też już kilka pomysłów przerabiałam.

Co do motywacji, to u nas było podobnie, nie planowałam domu dopóki nie urodziła się córka.

Teraz nie wyobrażam sobie mieszkać dalej w bloku i chcę jak najszybciej uciec na wieś.

Powodzenia i zdrowia dla maluchów.

• 3 weeks później...
Witaj Agulla, piękny domek będzie, fajne bliżniaki macie.

Z tą kuchnią, to chyba wszyscy tak mają, ja też już kilka pomysłów przerabiałam.

Co do motywacji, to u nas było podobnie, nie planowałam domu dopóki nie urodziła się córka.

Teraz nie wyobrażam sobie mieszkać dalej w bloku i chcę jak najszybciej uciec na wieś.

Powodzenia i zdrowia dla maluchów.

Witaj Mychadita :D Dzieci są najlepszą motywacją :) Ja jeszce mogłabym mieszkać w bloku, ale one nie bardzo... Strasznie nam się skurczyło mieszkanie jak pojawiły się na świecie.

Pozdrawiam i zaglądaj częściej :)

Brr... nie zazdroszczę takiej roboty, jaką miał Twój teść z mężem. Tylko obawiam się, ze rura, którą położyli nie bardzo nadaje się na przyłącze wodne. Może być trudno przeciągnąć potem rurę, zwłaszcza przy tych karbowaniach. U mnie taki peszel jest z rury kanalizacyjnej fi 110 z kątami nie więcej, niż 45 stopni. Chyba, że instalator się zaprze, że się uda :-) Wtedy to jego problem :-)

Mam nadzieje, że się jednak mylisz, zobaczymy jak będzie :) U Ciebie w dzienniku taka cisza...

Ja też jestem z Tobą, a sama to z okazji wiosny urlop dziś wzięłam i dzień spędziłam na budowie :)

Ale to był owocny dzień, nie to co w pracy:p

To może my się niebawem na tych samych placach zabaw będziemy spotykać?

Choć pewnie zanim Twoje dzieciaki podrosną to i Wy i my się przeprowadzimy?

Ja też jestem z Tobą, a sama to z okazji wiosny urlop dziś wzięłam i dzień spędziłam na budowie :)

Ale to był owocny dzień, nie to co w pracy:p

To może my się niebawem na tych samych placach zabaw będziemy spotykać?

Choć pewnie zanim Twoje dzieciaki podrosną to i Wy i my się przeprowadzimy?

Moje dzieciaki kilka dni temu świętowały roczek - uroki placu zabaw dopiero powoli odkrywają :) Mam nadzieje, że niedługo będą szalały na przydomowym placu zabaw, na który serdecznie zapraszamy :) jak już powstanie oczywiście...