Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Homek by Agulla - Pogaduchy

Agulla

Recommended Posts

Witaj, Agulla.

Dach piękny, okna również. Wszystko podobne jak u nas ;)

Ale się uwinęliście szybko.

Teraz to już robi się tak domowo i chce się zostać na budowie na noc. Przynajmniej ja tak mam.

Powodzenia na dalszej drodze.

Witaj Mychadita :) Jaki kolor elewacji oraz kostki planujecie?

Cieszę się, że Ci się podoba :) Uwineliśmy się szybko, bo do tej pory współpracowaliśy tylko z jedną ekipą - zobaczymy jak będzie dalej. Elektryk i hydraulik wchodzą w przyszłym tygodniu, więc mam nadzieje, że nie będziemy musieli zwalniać tempa.

Ja na budowie bardzo chętnie bym została na noc, ale jakoś dzieciaki nie podzielają mojego entuzjazmu :)

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ale wtopa..zrobilam wpis w dzienniku :bash: juz usunelam....

wiec :

umyc okna zawsze mozna. ale musisz sie liczyc ze i tak sie zakurza :p

ja swoje pierwszy raz jak mylam to kazde okno po 3razy... teraz za kazdym razem jak jestem w PL to po 2 razy..

lubie to robic wiec jak dla mnie mycie bez sensu ma sens... :D

Dachówkę zamówiliśmy w TrapezCarbo. W końcu wybrałam Piano Głęboka Czerń, bo bardziej pasowała do projektu elewacji. Okna dachowe Roto. Na tych dachowych nie będziemy mieć rolet tylko chcemy zamówić markizy, które są podobno lepsze. Jeśli chodzi o te okna normalne to my zamówiliśmy aż w Bielsku - Białej, bo oni specjalizują się w oknach z systemem HS, na profilu Schuco, a u nas takie właśnie architekt zaprojektował. Na oknach zwykłych będą rolety.

Mnie czas najbardziej pochłaniają dzieciaki - aż sie boję myśleć co to będzie przy wykończeniówce. Wszsytko przez neta będę załatwiać :D

Gdzie zamawialiście dachówkę? Ja z wyboru jestem bardzo zadowolona - teraz wybrałąbym tak samo :) O jakie okna Ci chodzi? Dachowe mamy z fakro, a pozostałe z oknoplastu. Rolet zewnętrznych nie będziemy zakładać. Wy się na nie zdecydujecie?

:) Rozbawiłaś mnie tym :) Do tej pory też lubiłam myć okna, ale mam ich aż 4 w mieszkaniu :) Mam nadzieje, że ich ilość w domu mnie nie zniechęci. Myjesz tradycyjnie czy wyposażyłaś się w jakieś nowoczesne myjki?

a widzialas ile ja mam ? i jakie od frontu ..szczegolnie ze 2 sa nie otwieralne..

mylam recznie..szmatki rozniste, papierowy recznik, woda, plyn plus na zakonczenie plyn do szyb...

najgorzej od zewnatrz..takie tluste te okna od piachu, deszczu.. a fee..

zeby smug nie bylo to niezle trzeba sie nagimnastykowac

Ja też nie mam wszystkich otwieranych. Ale wiesz, chyba jednak cieszę się na mycie tych okien we własnym domu :)

W jaki sposób wyrównywaliście teren wokół domu? Koparka to robiła? Dużo ziemi dodatkowej nawieźliście? Pytam, bo nas czeka to samo :)

Nie wyczytałam u Ciebie w dzienniku, gdzie budujesz domek jeśli możesz zdradzić?

Dzialka ma 40arow....poszlo tam jakies 300wywrotek :rolleyes: i to tych duzych..na zdjeciu w dzienniku jest, ale mala....

na szczescie udalo nam sie tanio ta ziemie kupic..wiec szoku cenowego nie przezylam...

Teren wyrownywala nam koparka ale ta jezdzaca na gasienicach..bo kolowka niestety babrala sie i przez caly dzien zrobila 1/4dzialki ;) szkoda kasy bylo na nia :bash:

My sie budujemy w okoliach Słupska..tak wiec polnoc...nasze morze :)

Dzialka ma 40arow....poszlo tam jakies 300wywrotek :rolleyes: i to tych duzych..na zdjeciu w dzienniku jest, ale mala....

na szczescie udalo nam sie tanio ta ziemie kupic..wiec szoku cenowego nie przezylam...

Teren wyrownywala nam koparka ale ta jezdzaca na gasienicach..bo kolowka niestety babrala sie i przez caly dzien zrobila 1/4dzialki ;) szkoda kasy bylo na nia :bash:

My sie budujemy w okoliach Słupska..tak wiec polnoc...nasze morze :)

300 wywrotek?! Matko, ja jednak na pewno doznałabym szoku cenowego :D

Skoro znad morza jesteś, to wakacje masz przez cały rok :D

Ale piękny dach:jawdrop::D, jeśli to nie tajemnica napisz jaki jest jego koszt? Jaki kolor macie okien? Mam wytypowane trzy projekty, które naprawdę podobają mi się jeden z nich to właśnie Twój.

Cieszę się, że Ci się podoba dach :) Ja również go uwielbiam :wiggle: Poszukam faktur i podeślę Ci wieczorem na priv ile kosztował. Pozdrawiam :bye:

300 wywrotek?! Matko, ja jednak na pewno doznałabym szoku cenowego :D

Skoro znad morza jesteś, to wakacje masz przez cały rok :D

udalo sie tanio... ze wstepnym rozgarnieciem po wysypaniu..3tysie :D ale to za jakies ponad 200wywrotek..

plus koszt nie pamiatem ile od innych osob..za pozostale..

pozniej tez okolo tego wydalismy zeby wyrownac tak jak jest teraz...

wakacje to ja mam non stop..ale w Norwegii :p

budujemy sie na odleglosc... ;)

Edytowane przez Mmelisa

Dziekuje Agulla :)

Teraz moje zmaganie to zamawianie kuchni... w koncu wybrana.. teraz takie drobne szczegoly zostaly typu czy dawac do szuflad szklane boki...do szafki z sortownikiem smieci rozwiazanie z servo drive...gdzie ten mechanizm to tez koszt...no ale bede miala juz spokoj.. kolankiem pukne i szafka sie otworzy jak bede miala pelne rece np skorek od jablek czy marchewki :D

w piatek podpisanie umowy i zamowienie....

do tego tematu podchodzilam od ponad roku...a tu i tak jeszcze pelno pytan w glowie :yes:

wow - powiedz coś więcej o tej kuchni! Masz jakieś plany, wizualizacje, aranżacje, rzuty? Jaki kolor frontów? Jaki blat?

Rozwiązanie z segregowaniem śmieci bardzo fajne - ja zawsze mam problem z otwieraniem kosza jak mam pełne ręce np. skorupek po jajkach. Nie mam pojęcia ile coś takiego kosztuje, ale i tak pewnie będę się starała mieć jakieś fajne rozwiązanie na kosz u siebie. Kuchnia to dla mnie prawdziwe serce domu, dużo gotujemy, uwielbiamy to robić, także to moje oczko w głowie :)

• 2 weeks później...
Witam , domek super (dom w miodokwiatach 2) tez chcemy taki budowac ale wczesniej chcielibysmy zobaczyc jak wyglada w realu-gdyz zastanawiamy sie czy aby te mieszkania na gorze nie okazały sie zbyt male dla rodziny 2+2 czy jest szansa podgladniecia -jestesmy z krakowa .prosze o informacje

Witam , domek super (dom w miodokwiatach 2) tez chcemy taki budowac ale wczesniej chcielibysmy zobaczyc jak wyglada w realu-gdyz zastanawiamy sie czy aby te mieszkania na gorze nie okazały sie zbyt male dla rodziny 2+2 czy jest szansa podgladniecia -jestesmy z krakowa .prosze o informacje

witaj zbh :) zakupiliscie juz projekt? Pokoje na górze faktycznie nie są duże, a głowna sypialnia moim zdaniem sporo za mała. Odnośnie wizyty wiadomosć poszłą na priv.