ajc333 08.11.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Witam. Rok temu wprowadziliśmy się do prawie 100-letniego domu i zamieszkaliśmy na parterze. Nad nami mieszka jeszcze jedna rodzina. Dzisiaj zauważyłem, że w pokoju, który już mamy wyremontowany, na suficie pojawiły się plamy, tak jakby po zalaniu. Nie są duże na szczęście i tutaj mam pytanie: czy jest jakiś przepis mówiący o obowiązku montażu parapetów zewnętrznych? Problem może się nasilić, gdyż w 4 oknach na piętrze, wogóle nie ma takich parapetów i jak deszcz będzie zacinał, to najprawdopodobniej ściana będzie podciekała, a tym samym nasz sufit również. Na chwilę obecną nie będę jeszcze zgłaszał szkody do ubezpieczenia, poczekam, gdyż może jeszcze się podlanie powiększy, ale jak zmusić sąsiada do założenia tych parapetów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chichot_23 09.11.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Próbowałeś porozmawiać z sąsiadem? Wydaje mi się, że jeżeli u Ciebie są zacieki na suficie, to powinny też być u niego na ścianie pod oknem. Około 6 miesięcy temu u mnie w mieszkaniu też był podobny problem. Miałem drobne zacieki w roku jednego z pokoi, gdzie z czasem zaczął wychodzić grzyb. Zgłosiłem to do spółdzielni, gdzie powiedziano mi, że jest to wina braku izolacji cieplnej. W lipcu blok ocieplono i zobaczę, czy to była prawdziwa przyczyna problemu. Jeżeli Ty masz zacieki na suficie, to może sąsiad "zalał" mieszkanie i dlatego masz ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts