JK2010 08.11.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Mam problem ze schodami wejściowymi i tarasem prze wejściem oraz tarasem z tyłu budynku. Oba tarasy są około trzy stopnie nad poziomem gruntu. Zrobiłem je z betonu. Myślałem, że tak będzie najlepiej. Teraz jednak chciałbym mieć tarasy wyłożone kostką granitową. Mając beton nie mogę tego już zrobić. Czy są płytki ceramiczne imitujące kamienne powierzchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 08.11.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 może takie płyty z granitu płomieniowanego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JK2010 08.11.2013 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Byłby OK. Ale mam jeszcze jeden problem. Tarasy zrobiono mi pod płytkę ceramiczną tzn. murarze zostawili ok. 2-2,5cm na płytkę, zeby płytka nie kolidowała z drzwiami. Czy są takie grubości tego granitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profesor56 21.10.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Chciałbym zmienić płytki na tarasie i bardzo mi się podobają modne ostatnio płytki sześciokątne ... tylko teraz nie mogę się zdecydować czy ktos może mi coś polecić? Może coś takiego jak to: http://carmenbw.blog.pl/files/2015/09/20150624095713-E77-IMG_1ENT52_1-150702171935.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sztandard 24.10.2015 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Moi dalsi sąsiedzi mają obłożone kamieniem - łupanym lokalnym piaskowcem szarogłazowym. Wygląda super i jest to bardzo trwałe rozwiązanie. Sprawny murarz mógłby zrobić imitację takiego piaskowca z betonu (łącznie z imitacją fug), wówczas byłoby taniej.Ja akurat się zastanawiam nad deską egzotyczną. jednak zastanawia mnie jedna kwestia. Przyglądaliśmy się (na wystawie w sklepie) położeniu desek które są mocowane na takim niby stelażu też z deski egzotycznej. Między jedną deską a drugą jest szpara, do której zapewne będą wpadały różne śmieci - papierki piasek, ?liście?. Więc zastanawiam się jak to wyciągać później z tych otworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.10.2015 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Byłby OK. Ale mam jeszcze jeden problem. Tarasy zrobiono mi pod płytkę ceramiczną tzn. murarze zostawili ok. 2-2,5cm na płytkę, zeby płytka nie kolidowała z drzwiami. Czy są takie grubości tego granitu? Spokojnie znajdziesz. Płomieniowane są nawet 1cm, (sam mam takie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts