rosomakx4 09.11.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 W przyszłym roku planuje zacząć budowę budynku użytkowego o powierzchni parteru 350-400m2 i co najmniej jednym piętrze na biura i być może będzie drugie piętro na mieszkania pod wynajem. Budynek ma być kwadratowy, myślę że dobrze ocieplony, z dobrymi oknami, brak okien od północy.Wentylacja raczej mechaniczna z reku Mam PC i dobrze rozumię zasade działania, czy sens ekonomiczny, jednak w firmowych warunkach energia elektryczna jest dość droga, stąd zapytanie o sens ekonomiczny bo zdaje się że prąd z przesyłem jest sporo droższy w przypadku odbiorcy komercyjnego. W ogóle jak to wygląda jeśłi chodzi o kwestie 2 taryf w tym przypadkuZastanawiałem się nad wykonaniem hybrydy PC GW+ odwierty i jako wspomaganie piec na pellet do grzania CWU w razie potrzeby jak i wspomagania instalacji podczas najwyższych mrozów, (jako że jest chyba najmniej kłopotliwy dla użytkownika i nie zabija kosztamie jak gaz czy olej)Być może są jakieś programy współfinansujące zakup PC dla firm? być może ktoś coś wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts