thom_as196 09.11.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Witam, będąc w składzie budowlanym, sprzedawca polecał nowe dachówki braas protegon, ponoć maja taka własicowśc ze lepiej niż inne odbijaja promienie słoneczne, ile w tym prawdy nie wiem, chciałbym sie zapytac czy ktoś miał z tym doczynienia ? bo mam poddasze uzytkowe i takie rozwiązanie byłoby korzystne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.11.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Jest to nowa technologia powłoki dachówki Tegalit odbijająca w większym stopniu promieniowanie podczerwone. Dla dachu, na którym krycie wstępne jest wykonane papą nie ma to praktycznie żadnego znaczenia natomiast gdy krycie wstępne jest wykonane folią daje to pewną ochronę dla folii przedłużając w jakimś stopniu jej żywotność. Należy pamiętać, że dachówki cementowe i ceramiczne mają dużą bezwładność cieplną i to jest ich zaletą w stosunku do pokryć blaszanych. Dla komfortu pomieszczeń na poddaszu nie ma to praktycznie większego znaczenia gdyż za ten komfort odpowiada warstwa izolacji cieplnej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thom_as196 12.11.2013 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 nie no dach napewno bedzie miał izolacje bo to sprawa oczywista przyajmniej dla mnie, czyli pozostaje tylko przy tym ze kształt jest fajny:p skoro nie ma wpływu odbijanie promieni jeżeli zrobie dobra izolacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeltyn 13.11.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Czyli rozumiem, że technologia protegon sama w sobie nie jest czymś rewelacyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekk410 16.11.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 wg mnie nie mogło by tak byc że nie ma czegoś w sobie bo to by było jawne oszukiwanie klienta, a tak powazna firma sobie nie moze na to pozwolic wiec wg mnie to cos w tym musi być , teraz technologia idzie do porzodu i takie rzeczy są możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genezyp 16.11.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 coś w tym musi być... szczególnie czytając pozostałe Twoje posty na forum. Ubaw po pachy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.11.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Czyli rozumiem, że technologia protegon sama w sobie nie jest czymś rewelacyjnym? Oczywiście nie jest to żadna rewelacja ale zmierzanie w dobrym kierunku. Każde rozwiązanie ograniczające nagrzewanie dachu szczególnie na południowych ekspozycjach to krok w dobrym kierunku. Takie rozwiązania byłyby bardzo porządane w pokryciach blaszanych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts