witek86 11.11.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Nie ulegajmy schematom, kiedy bywałem za wschodnią granicą odniosłem wrażenie że poza wódką, kwasem chlebowym i sokiem z kiszonych zielonych pomidorów można nie pić nic innego i funkcjonować. Wróciłem i przekonałem się że da się inaczej P.S. To a propos postu ciecia nie chodziło mi o cięcia a o chęć ponaciągania klienta za metodą nazywania okien nazwą producenta . nie słyszałeś nigdy że klient pyta o okna veka ? jakie masz okna? veka ... oo dobre a ty ?schuco o no super dlatego szanuje firmę która ma różny asortyment ale przyznaje te są tańsze bo ... a te droższe bo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.11.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 ceny wybralam ct 70 z szyba 0,7 Wszystko jasne -wg dziennika Yaa - to Schuco CT 70 Classic. Więc jest za "płytkie" na szybę 0,5 którą proponujecie. Kori, jaki termin realizacji masz proponowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 11.11.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Wszystko jasne -wg dziennika Yaa - to Schuco CT 70 Classic. Więc jest za "płytkie" na szybę 0,5 którą proponujecie. do ct70 classic tylko 0,7, ale jesli wybierze ct70 cava to moze byc 0,5 tak jak ktos tam proponowal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.11.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Tak, bo pakiet szybowy 0,5 jest szerszy i sie zwyczajnie nie mieści do okna o grubości 70mm. Podkreśliłem to tylko dlatego, by rozdzielić: Schueco - Classic jest wyraźnie tańsze od Cavy (i mniej prestiżowe, chociaż to słowo może brzmi tu nieodpowiednio). A może tak: nie cieszy siętakim uznaniem jak Cava - co kolwiek to by znaczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 11.11.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 no wlasniepierwszą wycene mialam cava + 0,5 szyby antywlamaniowejak sie zdecydowalam na classic to okazlo sie ze w tej samej cenie zmieszcza sie jeszcze rolety z napedem elektrycznym, brama garazowa z napedem i 3 x drzwi wejsciwe... wiec wybralam wersje classic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 12.11.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Za naszą zachodnią granicą to tylko classic, tam kształty nie mają znaczenia Co do oknostylu to ponownie napiszę, ze ich niska cena bierze się z oszczędności na okuciu. Bardzo mała zastosowana ilość zaczepów może w przyszłości przysporzyć trochę problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 12.11.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 a mozesz rozwinac ?co to znaczy bardzo mala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 12.11.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Np dociski w skrzydle rozwieranym (bez uchyłu) tylko na pionowym elemencie profilu od strony klamki, brak docisków na dole i u góry. Miałem równocześnie okno o takich samych wymiarach, tym samym okuciu od innego droższego producenta i ten miał 2 x więcej zaczepów na takim skrzydle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 12.11.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 u mnie w oknie rozwieranym sa 2 na elemencie pionowym i po 1 na dole i na gorze, czyli w sumie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 12.11.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Okuwanie tylko na R (rozwierne) generuje z czasem przedmuchy w miejscach docisków, lepiej zawsze kupować wszystko okute RU (rozwierno-uchylnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 12.11.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 u mnie w oknie rozwieranym sa 2 na elemencie pionowym i po 1 na dole i na gorze, czyli w sumie 4 To może masz większe okno jak ja widziałem wyprodukowane przez nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 12.11.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 pisalam o takim w miare standardowym tj 180szer x 150wysjedno skrzydlo ru drugie rw wiekszych jest odpowiednio wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 12.11.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Za naszą zachodnią granicą to tylko classic, tam kształty nie mają znaczenia Co do oknostylu to ponownie napiszę, ze ich niska cena bierze się z oszczędności na okuciu. Bardzo mała zastosowana ilość zaczepów może w przyszłości przysporzyć trochę problemów. Pytałem się o to, dostałem odp, że okucia są zgodne z zaleceniami zarówno Roto jak i i Schuco, które jest dość restrykcyjne w tych tematach. Generalnie mogłem zamówić okna z Roto jaki i Winkhaus pod względem trzymania, zaczepów są porównywalne i nie ma z nimi większych problemów, (ilość rolek/zaczepów jest taka sama) Jak będzie, zobaczymy, okna mają przyjechać za ok 2 tyg. Mam też zamówione m.in 180x150cm zobaczę ile tam czego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 12.11.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 no wlasnie pierwszą wycene mialam cava + 0,5 szyby antywlamaniowe jak sie zdecydowalam na classic to okazlo sie ze w tej samej cenie zmieszcza sie jeszcze rolety z napedem elektrycznym, brama garazowa z napedem i 3 x drzwi wejsciwe... wiec wybralam wersje classic To zależy od producenta, Oknostyl ma wszytskie kolory i profile w jednej cenie. Wstępnie zdecydowałem się na Cave, ale okazało się, że niestety przy szybach 0.5 bedą różniące się listwy przyokienne przy szkleniu w ramie/skrzydle, więc finalnie będzie Rondo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.11.2013 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Pytałem się o to, dostałem odp, że okucia są zgodne z zaleceniami zarówno Roto jak i i Schuco, które jest dość restrykcyjne w tych tematach. . Trudno jest sobie wyobrazić firmę, która na pytanie "czy Państwa okna są zgodne z normami" odpowie przecząco:) Z tego typu zaleceniami dostawców, którzy mają interes by sprzedawać.. jest jak z lekarzem: - jednemu zaleci rower, drugiemu basen, a trzeciemu "żadnego ruchu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 13.11.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Okuwanie tylko na R (rozwierne) generuje z czasem przedmuchy w miejscach docisków, lepiej zawsze kupować wszystko okute RU (rozwierno-uchylnie) Znaczy się wieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 13.11.2013 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 finlandia termin połowa grudniano i pytanie czy zamawiać teraz i montować w zimie czy przełożyć to na wiosnę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 13.11.2013 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 producentem jest Oknostyl lub Nowy Dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 13.11.2013 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 kori, ja wstawialam przed zimą, zeby zamknac dom i moc cos w srodku przechowac i potem jak najwczesniej zaczac pracetroche palilismy w tym czasie w srodku kozą ale to wszystko zalezy od pogody, jak bedzie juz za zimno to nie wstawia i przechowaja do czasu odpowiedniej temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 13.11.2013 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 no własnie o to się obawiama okucia jakie wybrać Roto czy Withaus?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts