Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

schuco ktory model

Recommended Posts

Nie ulegajmy schematom, kiedy bywałem za wschodnią granicą odniosłem wrażenie że poza wódką, kwasem chlebowym i sokiem z kiszonych zielonych pomidorów można nie pić nic innego i funkcjonować. Wróciłem i przekonałem się że da się inaczej ;-)

P.S. To a propos postu ciecia

nie chodziło mi o cięcia a o chęć ponaciągania klienta za metodą nazywania okien nazwą producenta .

nie słyszałeś nigdy że klient pyta o okna veka ?

jakie masz okna? veka ... oo dobre

a ty ?schuco o no super

dlatego szanuje firmę która ma różny asortyment ale przyznaje te są tańsze bo ...

a te droższe bo ...

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ceny wybralam ct 70 z szyba 0,7

Wszystko jasne -wg dziennika Yaa - to Schuco CT 70 Classic. Więc jest za "płytkie" na szybę 0,5 którą proponujecie.

Kori, jaki termin realizacji masz proponowany?

Tak, bo pakiet szybowy 0,5 jest szerszy i sie zwyczajnie nie mieści do okna o grubości 70mm. Podkreśliłem to tylko dlatego, by rozdzielić:

Schueco - Classic jest wyraźnie tańsze od Cavy (i mniej prestiżowe, chociaż to słowo może brzmi tu nieodpowiednio). A może tak: nie cieszy siętakim uznaniem jak Cava - co kolwiek to by znaczyło :)

Za naszą zachodnią granicą to tylko classic, tam kształty nie mają znaczenia :)

Co do oknostylu to ponownie napiszę, ze ich niska cena bierze się z oszczędności na okuciu. Bardzo mała zastosowana ilość zaczepów może w przyszłości przysporzyć trochę problemów.

Pytałem się o to, dostałem odp, że okucia są zgodne z zaleceniami zarówno Roto jak i i Schuco, które jest dość restrykcyjne w tych tematach.

Generalnie mogłem zamówić okna z Roto jaki i Winkhaus pod względem trzymania, zaczepów są porównywalne i nie ma z nimi większych problemów, (ilość rolek/zaczepów jest taka sama)

Jak będzie, zobaczymy, okna mają przyjechać za ok 2 tyg. Mam też zamówione m.in 180x150cm zobaczę ile tam czego jest.

no wlasnie

pierwszą wycene mialam cava + 0,5 szyby antywlamaniowe

jak sie zdecydowalam na classic to okazlo sie ze w tej samej cenie zmieszcza sie jeszcze rolety z napedem elektrycznym, brama garazowa z napedem i 3 x drzwi wejsciwe...

wiec wybralam wersje classic

To zależy od producenta, Oknostyl ma wszytskie kolory i profile w jednej cenie. Wstępnie zdecydowałem się na Cave, ale okazało się, że niestety przy szybach 0.5 bedą różniące się listwy przyokienne przy szkleniu w ramie/skrzydle, więc finalnie będzie Rondo.

Pytałem się o to, dostałem odp, że okucia są zgodne z zaleceniami zarówno Roto jak i i Schuco, które jest dość restrykcyjne w tych tematach. .

Trudno jest sobie wyobrazić firmę, która na pytanie "czy Państwa okna są zgodne z normami" odpowie przecząco:)

Z tego typu zaleceniami dostawców, którzy mają interes by sprzedawać.. jest jak z lekarzem:

- jednemu zaleci rower, drugiemu basen, a trzeciemu "żadnego ruchu".

kori, ja wstawialam przed zimą, zeby zamknac dom i moc cos w srodku przechowac i potem jak najwczesniej zaczac prace

troche palilismy w tym czasie w srodku kozą

ale to wszystko zalezy od pogody, jak bedzie juz za zimno to nie wstawia i przechowaja do czasu odpowiedniej temperatury