Devilman123 09.11.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Witam. Tak jak w temacie czy można użyć tego styropianu pod posadzkę? Posadzka około 8-9cm ( ogrzewanie podłogowe) i kilka scian działowych 10-12cm Nadałby się czy kategorycznie nie?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.11.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 (edytowane) ech... pytasz na prv dostajesz odpowiedz i pytasz tutaj.W fasadowej nie masz zmierzonego i podanego parametru CS.... Polozyc mozesz... oczywiscie ze mozesz. ALe jak Ci pozniej posadzki popekaja i sie zapadna to bedzie placz. Nie kombinuj bo przekombinujesz.... najtansza oferta z allegro... od jakiegos naciagacza ktory wystawia ponizej ceny zakupu i to w netto.... Tu masz forumowiczke ktora to wlasnie tak zamawiala Knaufa....http://forum.muratordom.pl/showthread.php?218221-Styropian-bia%C5%82y-czy-grafitowy&p=6171340&viewfull=1#post6171340 pomyslnie sie dla niej to skonczylo na szczescie Edytowane 9 Listopada 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Devilman123 09.11.2013 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Pytam dlatego bo znalazłem kilka opinii ,że ( podobno) to ten sam styro co dach/podłoga.... I może ktoś już wypróbował ten styropian w takich warunkach co do płatności to nie wchodzi w gre płatność z góry... jedynie płatność przy odbiorze , kiedyś już miałem nauczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.11.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Chciałem zamówić ten styropian przez allegro (od Bednarka) ale dostalem od nich maila, że parametr wytrzymałości na ściskanie ma gorszy, niż niektóre grafitowe styropiany fasadowe innych producentów.Zamiast Termoorganiki wziałem wiec Swisspora 0.031. Zamowiony w poniedziałek, był u mnie w czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Devilman123 10.11.2013 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Dziękuję za odpowiedź. Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pzw 10.11.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Nie ma co oszczędzać na posadzkach. Kupuj przeznaczony do tego i tyle. Twardy styropian na posadzki z reguły ma lepsze właściwości izolacyjne, zatem nic nie tracisz z izolacyjności. A atest to rzecz nie do przecenienia w przypadku problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts