Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Planuje ocieplenie domu wełną o grubości 30cm. Jako lokalny patriota przejrzałem stronę ROCWOOLa, ale nie znalazłem tam wytycznych dot. sposobu wykonywania takiego ocieplenia, jak i doboru odpowiedniej wełny do tego celu.

Producent ma w ofercie wełne do 20cm, czy przy 30cm należy ocieplenie składać z 2 warstw? Jak prawidłowo kołkować takie ocieplenie? obie warstwy na raz, czy kazdą z osobna?

Czy pomiedzy warstwy też dajemy klej ??

Gdzies czytałem, ze pierwsza warstwę kołkuje sie do ściany, a drugą przypina do pierwszej warstwy a nie do sciany. dzieki temu nie ma mostków termicznych przez kołki. Ale spinek do takiego łączenia warstw nie widziaem.

I ostatnie pytanie - jakie kołki do wełny? Plastik, czy stalowe.... i dlaczego?

pozdrawiam

asterix

Witam,

Mamy dostępny produkt FASROCK LL o grubości 30 cm. Jednakże minimalna ilość, dla której taki produkt może zostać stworzony to 130 m2. Mamy też FRONTROCK MAX E o grubości 28 cm (też minimum 130 m2). Sposób mocowania taki sam jak przy mniejszych grubościach, czyli FASROCK LL - tylko klejenie, FRONTORCK MAX E - klejenie i kołkowanie.

Tutaj znajdziesz szczegóły wykonawstwa http://pobierz.rockwool.pl/media/95146/broszura%20wykonawcza%20ecorock.pdf

Proszę o kontakt z jednym z naszych dystrybutorów w sprawie samycyh produktów http://www.rockwool.pl/gdzie-kupic/znajdz-dystrybutora