Squezeer 13.11.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) Witam bardzo serdecznie, Jest to mój 1 post na forum muratordom.pl Stoję przed bardzo ważną decyzją czyli zakupem mieszkania Mam na oku 1 mieszkanie ~50 metrowe z 2 tarasami Mieszkanie aktualnie ma 2 pokoje (Kuchnia z aneksem i salon + sypialnia) Chciałbym jednak mieszkanie przearanżować tak , żeby miało 3 pokoje nieprzechodnie (Kuchnia z aneksem i salon + sypialnia dla mnie i przyszłościowy pokój dziecięcy. (tak aby można było zmieścić łóżko , biurko itp) Niestety nie znam się na rzutach technicznych i nie wiem , która ściana jest nośna a która działowa więc wrzucę rzut mieszkania. Zależy mi , żeby był korytarz (można go maksymalnie skrócić jak ktoś ma pomysł) W załączniku poniżej rzut mieszkania , będę wdzięczny za każdą pomoc Edycja: Zmiana rzutu mieszkania , przepraszam za zamieszanie , dostałem zły rzut od agenta. Chodzi o mieszkanie miesz1.jpg Edytowane 13 Listopada 2013 przez Squezeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.11.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) Spójrz jak usytuowane masz okna bo od tego zależy czy da się zrobić dodatkowy pokój.Według mnie tak,ale będzie on przechodni.(wszystko zależy jeszcze od możliwości zmiany przyłączy)1.Kuchnia przeniesiona a w jej miejscu pokój dla dziecka (przechodni)http://static.pokazywarka.pl/i/2443846/817448.jpg 2.Lub tak (trzeba kombinować z łazienką żeby się zmieścił prysznic)http://static.pokazywarka.pl/i/2443864/786598.jpg Edytowane 13 Listopada 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Squezeer 13.11.2013 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 @kinka Dziękuję bardzo za pomoc , Okazało się jednak że mam zły rzut mieszkania. Proszę Cię jeśli mogłabyś o spojrzenie na 2 tym razem poprawny rzut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.11.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Moim zdaniem nie da się tego zrobić,pokój dzienny ma nieco ponad 20m,nie ma sensu wydzielać z niego sypialni,bo będą 2 klitki.Mieszkanie wydaję się małe,przy wejściu nie ma miejsca na szafę,pokój jest dosyć wąski 225cm (jak na sypialnię),odradzałabym jego zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts