Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Układanie paneli laminowanych - problem z poziomem

namore

Recommended Posts

Witam,

Przymierzam się do układania pierwszy raz paneli laminowanych (dokładnie Kronopol Dąb Naturalny 1,38x0,193) na wylewce cementowej, folii PE i piance 3 mm.

Wylewka cementowa w pokoju jest w zasadzie równa, jedynie przy drzwiach wejściowych nieznacznie podnosi się do góry. Precyzując – przykładając poziomicę nadal jest w „oku” ale jednak trochę się unosi.

Mam prośbę o poradę: czy mogę się tym nie przejmować i układać panele (są przecież trochę elastyczne) czy należałoby trochę „zeszlifować wylewkę”. Trochę się obawiam drugiego rozwiązania, ponieważ to szlifowanie może mi nie wyjść idealnie i narobię sobie kłopotu.

Prośba o Wasze sugestie…

Dzięki!

jeśli poziomica jest w "oku" to ja na Twoim miejscu chyba bym kładł, taką nierówność pianka (wydaje mi się) zniweluje... tak się tylko zastanawiam, po co ta folia na wylewce? To podłoga na parterze czy na piętrze?

Z drugiej strony, nie zastanawiałeś się nad bardziej naturalnym podkładem pod panele, niż ta pianka PCV?

Pozdrawiam,

D

jeśli poziomica jest w "oku" to ja na Twoim miejscu chyba bym kładł, taką nierówność pianka (wydaje mi się) zniweluje... tak się tylko zastanawiam, po co ta folia na wylewce? To podłoga na parterze czy na piętrze?

Z drugiej strony, nie zastanawiałeś się nad bardziej naturalnym podkładem pod panele, niż ta pianka PCV?

Pozdrawiam,

D

Pokój jest na piętrze, folia dana jako paroizolacja.

Zamiast pianki może dam korek, ale jeszcze się zastanawiam.

Pozdrawiam

L.