namore 13.11.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Witam,Przymierzam się do układania pierwszy raz paneli laminowanych (dokładnie Kronopol Dąb Naturalny 1,38x0,193) na wylewce cementowej, folii PE i piance 3 mm.Wylewka cementowa w pokoju jest w zasadzie równa, jedynie przy drzwiach wejściowych nieznacznie podnosi się do góry. Precyzując – przykładając poziomicę nadal jest w „oku” ale jednak trochę się unosi. Mam prośbę o poradę: czy mogę się tym nie przejmować i układać panele (są przecież trochę elastyczne) czy należałoby trochę „zeszlifować wylewkę”. Trochę się obawiam drugiego rozwiązania, ponieważ to szlifowanie może mi nie wyjść idealnie i narobię sobie kłopotu.Prośba o Wasze sugestie…Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DDP 13.11.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 jeśli poziomica jest w "oku" to ja na Twoim miejscu chyba bym kładł, taką nierówność pianka (wydaje mi się) zniweluje... tak się tylko zastanawiam, po co ta folia na wylewce? To podłoga na parterze czy na piętrze? Z drugiej strony, nie zastanawiałeś się nad bardziej naturalnym podkładem pod panele, niż ta pianka PCV? Pozdrawiam,D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namore 13.11.2013 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 jeśli poziomica jest w "oku" to ja na Twoim miejscu chyba bym kładł, taką nierówność pianka (wydaje mi się) zniweluje... tak się tylko zastanawiam, po co ta folia na wylewce? To podłoga na parterze czy na piętrze? Z drugiej strony, nie zastanawiałeś się nad bardziej naturalnym podkładem pod panele, niż ta pianka PCV? Pozdrawiam, D Pokój jest na piętrze, folia dana jako paroizolacja. Zamiast pianki może dam korek, ale jeszcze się zastanawiam. Pozdrawiam L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 18.11.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Pianka powinna zniwelować niewielkie nierówności bo jest jednak bardziej elastyczna od korka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts