janiewiem 13.11.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 witam,jestem tu nowa i nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytania. Chodzi o połączenie pomieszczeń i zamiane miejsc wanny z wc albo wc na ścianie tam,gdzie umywalka. Czy to jest mozliwe? Mieszkanie w bloku. mam jeszcze dodatkowe pytanie o ile centymetrów zmniejszy się łazienka jak dojdą płytki? bardzo dziekuje za odpowiedzi!!!!! pozdrawiam Was! Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chichot_23 15.11.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Jeżeli chcesz zamienić miejscami WC z wanną najlepiej byłoby zastosować stelaż podtynkowy do WC, bo wtedy kąt spływu w rurze WC będzie odpowiedni. Wannę podpinasz bezpośrednio do pionu. Z zamontowaniem WC w miejscu umywalki będzie duży problem, ponieważ rura odpływowa z umywalki ma mniejszą średnicę niż ta od WC, a ewentualne jej doprowadzenie raczej nie wchodzi w grę. Jeżeli chodzi o grubość wymiary o jakie zmniejszy Ci się łazienka, to zależą one od tego, czy masz proste tynki. W "starym" budownictwie ich powierzchnia przypomina zazwyczaj fale Dunaju, więc prawdopodobnie należałoby przed rozpoczęciem prac związanych z kładzeniem płytek zająć się tynkami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts