Sebastain 13.11.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Mam taki problem Jestem na etapie stanu surowego zamkniętego. Ostatnio otworzyłem denka od odpływów kanalizacji (mam w łazience 4 takie końcówki w chudziaku) 2 mają jakby wspólne odnurze od rury odprowadzającej z tego pomieszczenia i niestety zauważyłem, że jak włożę tam rękę to stoi w nich woda. Jeden odpływ miał być przeznaczony do prysznica, drugi do wanny. Gdy do tych otworów nalałem wody z wiaderka z budynku główną rurą popłynęła normlanie woda, także wszystko mam drożne, tylko na tym odcinku coś jest skopane prawdopodobnie. Czy to jest poważny powód do zmartwień? Położyłem już mase bitumiczną i trochę mnie przeraża wizja skuwania Mam też w łazience dwa inne odpływy, więc mógłbym się podłaczyć do nich, a te zaślepić ale nie wiem czy to ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 15.11.2013 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Nikt się nie wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 15.11.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Mam taki problem Jestem na etapie stanu surowego zamkniętego. Ostatnio otworzyłem denka od odpływów kanalizacji (mam w łazience 4 takie końcówki w chudziaku) 2 mają jakby wspólne odnurze od rury odprowadzającej z tego pomieszczenia i niestety zauważyłem, że jak włożę tam rękę to stoi w nich woda. Jeden odpływ miał być przeznaczony do prysznica, drugi do wanny. Gdy do tych otworów nalałem wody z wiaderka z budynku główną rurą popłynęła normlanie woda, także wszystko mam drożne, tylko na tym odcinku coś jest skopane prawdopodobnie. Czy to jest poważny powód do zmartwień? Położyłem już mase bitumiczną i trochę mnie przeraża wizja skuwania Mam też w łazience dwa inne odpływy, więc mógłbym się podłaczyć do nich, a te zaślepić ale nie wiem czy to ma sens Pewnie masz przeciwspadek na tej rurze. Ja bym to odkuł i poprawił. Ale możesz się też podłączyć do pozostałych rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastain 15.11.2013 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 A podłączenie normalnie do tych rur wchodzi w rachubę? Niby jeden odpływ jest od prysznica drugi od wanny, więc nie będzie tam, żadnego papieru itd, a jak wlewam do nich wodę to normalnie leci. Od chudziaka do docelowej podłogi będę miał 30 cm więc jeszcze sporo rury tam dojdzie. Czy w tym krótkim odcinku (z 50cm) nie może sobie stać ta woda i działać jakby taki drugi syfon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 15.11.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Może. Ale może się zapchać tak samo jak zwykły syfon pod umywalką, czy wanną. Różnica polega na tym, że tam jest swobodny dostęp, a tu nie. Jak dasz łagodne łuki, to jest szansa przepchania żmijką w razie zatoru, a zatkać może nie tylko to grubsze . Włosy w połączeniu z wypełniaczami z środków myjących są doskonałym czopem w kanalizacji. Jak by to była rura fi 110, od biedy 90 to bym się nie przejmował, ale w przypadku 50 za duże ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts