Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna biale, jednostronny kolor, dwustronny kolor

Jakie ramy okienne chcesz miec/masz w swoim domku?  

221 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie ramy okienne chcesz miec/masz w swoim domku?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My od jakichś dwóch tygodni cieszymy się z naszych orzechowych okien - kolor dwustronny, w większości pomieszczeń. Poniewaz jednak białe jest tańsze, zdecydowaliśmy się na kolor jednostronny w garażu, łazience dolnej, pralni i pomieszczeniu gospod. W tych pomieszczeniach beda kafelki, więc pewnie będzie łatwiej dobrać kolorystykę.

Ale musze przyznać, że jak patrzę na te moje okna to białe wyglądają tak... bez wyrazu. Jeśli miałabym dawac białe okna do domu, to tylko w białej okleinie. Widziałam takie u znajomych (w czasie świąt) i wyglądały fajnie.

Niestety kolorowe okna sa dużo droższe i nie wszystkich na nie stać. Czasem lepiej mieć tańsze okna i wykończyć coś innego.

Dodam jeszcze, ze moi sasiedzi ostatnio mieli montowane białe okna i jak pytali się, czy nie bedzie żadnych opóźnien to im powiedzieli że nie, bo białych to nikt teraz nie zamawia :o

Aha - jeszcze mi się przypomniało - moim zdaniem jesli białe okna to i drzwi i brama garazowa powinny byc białe, wtedy tworzy to całość, a tak to te okna wyglądają "od czapy" :roll:

Mamy biale,ale..to moja wina :( moglam wczesniej pomyslec jak widze nasz dom a tak..musialam szybko podjac decyzje o oknach i zdecydowalismy sie na najbardziej "neutralne"...poza tym nasi sasiedzi chcieli biale wiec sie "uglam" nie dalam sie tylko szprosom ! :wink:

a w ogole to marzyly mi sie wielkie okna tarasowe nie dzielone! a co mam? wrrr

bede jeszcze raz budowac :lol:

wtedy naprawde spelnie swoje marzenia :wink:

dwustronnie mahoń, zdecydowanie takie bardziej mi się podobają, są praktyczniejsze i pasują do mojego stylu domu....okno samo w sobie jest piękne.... :)

z białymi miałam doczynienia w domu rodzinnym, nigdy w zyciu...koszmar w utrzymaniu czystości i wymagają duzo pracy...szczerze odradzam...

Aha - jeszcze mi się przypomniało - moim zdaniem jesli białe okna to i drzwi i brama garazowa powinny byc białe, wtedy tworzy to całość, a tak to te okna wyglądają "od czapy" :roll:

Dokładnie tak!!!!!. :D :D :D Obojętnie czy białe okna czy inne ale powinny byc takie same jak drzwi wewnętrzne , zewnetrzne i brama garażowa. :)

• 5 weeks później...