Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna biale, jednostronny kolor, dwustronny kolor

Jakie ramy okienne chcesz miec/masz w swoim domku?  

221 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie ramy okienne chcesz miec/masz w swoim domku?

Recommended Posts

Dąb złoty dwustronny z firmy Budvar.

Na początku była opcja jednostronnego ale po obejrzeniu jak wygląda takie okno przy uchyle ( widoczna biel na krawędziach kwatery patrząc z zewnątrz ) przekonałem się jednak do dwustronnego.

Poza tym dwustronne jest barwione w masie a jednostronne to tylko okleina na białym profilu...

Gdybym kupował w czerwcu 2007 tak jak wstępnie planowałem to cena zmusiłaby mnie do jednostronnego koloru a ponieważ przeczekałem do zimy to teraz w tej samej cenie zamówiłem dwustronny.

Złoty dąb faktycznie mocno opatrzony a i orzech bardziej pasował do dachówki ale wydawało mi się że w przypadku orzechu od wewnątrz wnętrza byłyby dość ponure i przyciemnione...

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

No to u mnie sprawa wygląda tak:

Na początku miały być białe (tanio)

Potem stanęło na jednostronnym kolorze ze szprosem w kolorze ram (z jednej strony okleina a z drugiej biały szpros)

Aktualnie robimy dwustronny kolor, ponieważ różnica wyniosła 15pln na okno :lol: w stosunku do jednostronnego koloru

Dlaczego tak mało?

Okno jednostronny kolor z biało - okleinowym szprosem kosztowało nas praktycznie tyle, co takie same okno z dwustronnym kolorem ( i szpros dwustronny kolor także)

morał - uważajcie na ceny szprosów :)

Walka z tymi oknami niesamowita była :lol: :lol:

pzdr

Patrząc na wyniki ankiety i dzisiejsze ceny koloru, pewnie mógłbym pozwolić sobie na obustronny kolor. A tak dołączam do licznego grona użytkowników biało-dębowych plastyków. Grunt, że wszystko w jednym kolorze (drzwi i bramy garażowe). I tak będę się upierał, że białe wewnątrz lepiej dopasować do ścian, niż określony kolor drewna...

• 1 month później...
A ja dzisiaj zdecydowałam - dąb bagienny obustronnie. Mżonek obstalował białe do brązowego dachu i morelowej elewacji!!! Dodam, że brama garażowa ma być brązowa.. Zapłacę wiecej, ale ponieważ jestem czepliwa, więc taki w/w zestaw doprowadzałby mnie do łez nieustająco... Za to córka się na mnie obraziła, że dąb bagienny burzy jej koncepcję pokoju... A ja te dwustronne wybrałam po konsultacji ze specem od okien pcv. Ręce i inne opadają...