net 12.05.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 ktoś wycina mi brzozy (starsze niż 5 lat) na działce Nie mieszkam w bezpośrednim sąsiedztwie więc nie mogę tego dopilnować. Co mogę zrobić? Czy ktoś miał podobny problem? Drzewa są poza częscią budowlaną więc nie ma powodu dla którego zależałoby mi na ich wycince. Poza tym te kary..... net@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 12.05.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Mi tez ktos wycial jedna brzoze. MAm nieogrodzona dzialke wiec bylo latwo. Moze ogrodzenie Ci pomoze ale obawiam sie ze i to im sie moze przydac . Umnie sasiad bywa czesto na dzialce wiec czasem popatrzy. Nie wiem co radzic wiecej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOŚCIELNIK 12.05.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Teren oznacz taśmą ostrzegawczą,"Ktoś" może nie wie,że to Twoje.Takie oznaczenie stworzy barierę psychologiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOŚCIELNIK 12.05.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Teren oznacz taśmą ostrzegawczą,"Ktoś" może nie wie,że to Twoje.Takie oznaczenie stworzy barierę psychologiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 12.05.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Zgłoś na policję bo jak rozumiem boisz się posądzenia o wycinkę drzew bez pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 12.05.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Może robi sobie miotły z młodych pędów brzozowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 12.05.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Tasma chyba nie zda egzaminu. Bedzie kolejna rzecza ktora mozna zniszczyc. "Tyle czasu moglem tu wchodzic a tu ktos mi bedzie zabranial?- O nie! Zniszcze te tasme niech sobie nie mysli ten nowy wlasciciel ze mnie ona przestraszy, nie bedzie sie mi tu rzadzil." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 12.05.2004 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Tasma chyba nie zda egzaminu. Bedzie kolejna rzecza ktora mozna zniszczyc. "Tyle czasu moglem tu wchodzic a tu ktos mi bedzie zabranial?- O nie! Zniszcze te tasme niech sobie nie mysli ten nowy wlasciciel ze mnie ona przestraszy, nie bedzie sie mi tu rzadzil." No to zostaje tylko to co zwykle: płot 5 m wysokości pod prądem 6 kV, fosa z krokodylami plus pole minowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 12.05.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Witam, mi wycieli z działki kilkanaście dużych sosen , ogrodziłem wszystko zasiekami z drutu kolczastego, na razie nic nie wycinają, na szczęście w przyszłym tygodniu już biorę się za ogrodzenie . Pozdrawiam kominiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net 12.05.2004 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 działka jest faktrycznie nieogrodzona, a na sąsiadów raczej nie mam co liczyć... przypuszczam nawet, ze to ktoś z okolicy... obawiam się, że taśma nie pomoże ogrodzenie zaś wiąże się ze sporymi kosztami... stwierdzenie o "nowym włascielu" jest tu "jak w pysk strzelił"... zgłoszenie na policję chyba faktycznie jest w tym przypadku byłoby rozsądne, lecz to raczej nie powstrzyma wycinki a czy jej nie wzmoży???????... net@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaZa 13.05.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 A czy jakis geodeta sie tam ostatnio nie krecil? U mnie bylo podobnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 13.05.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Tasma chyba nie zda egzaminu. Bedzie kolejna rzecza ktora mozna zniszczyc. "Tyle czasu moglem tu wchodzic a tu ktos mi bedzie zabranial?- O nie! Zniszcze te tasme niech sobie nie mysli ten nowy wlasciciel ze mnie ona przestraszy, nie bedzie sie mi tu rzadzil." No to zostaje tylko to co zwykle: płot 5 m wysokości pod prądem 6 kV, fosa z krokodylami plus pole minowe Niestety, rozwiązanie rewelacyjne, ale nielegalne. Ja bym mocno sugerował zgłoszenie sprawy na policji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MP1 13.05.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Ja bym CI wyciął wszystkie, ponieważ moje dziecko ma alergię, a brzoza jest dla alergików najgorsza. Nie odstraszy mnie żaden płot. Zmień rodzaj roślinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 13.05.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 d obawiam się, że taśma nie pomoże ogrodzenie zaś wiąże się ze sporymi kosztami... net@ To może pomyśł o ogrodzeniu tymczasowym, chociażby z siatki leśnej. Koszt niewielki, a dość utrudnia intruzom wejście na działkę. Przynajmniej na tyle, że jak mają do wyboru skakać przez ogrodzenie a pójść parę metrów dalej, to raczej wybiorą drugie wyjście. Ja w ten sposób rozwiązałam problem wyrzucania śmieci na naszą działkę przez sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net 13.05.2004 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 co to jest siatka leśna? możesz podać jakieś szczegóły...i ewentulne koszty net@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 13.05.2004 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Może robi sobie miotły z młodych pędów brzozowych. Takie właśnie wytłumaczenie usłyszałam od sąsiadów, kiedy moich kilkadziesiąt brzózek zostało ogołoconych doszczętnie z gałęzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.05.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Siatka leśna to siatka o dużych oczkach z drutu, taka jaką ogradza się uprawy leśne. Ceny chyba poszły w górę, z uwagi na koszty stali. Zobacz wątek http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23483&highlight=siatka+le%B6na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czyzb 17.05.2004 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 d obawiam się, że taśma nie pomoże ogrodzenie zaś wiąże się ze sporymi kosztami... net@ To może pomyśł o ogrodzeniu tymczasowym, chociażby z siatki leśnej. Koszt niewielki, a dość utrudnia intruzom wejście na działkę. Przynajmniej na tyle, że jak mają do wyboru skakać przez ogrodzenie a pójść parę metrów dalej, to raczej wybiorą drugie wyjście. Ja w ten sposób rozwiązałam problem wyrzucania śmieci na naszą działkę przez sąsiadów co to jest siatka lesna i jaki moze byc przykladowy koszt takiego ogrodzenia?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czyzb 17.05.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 d obawiam się, że taśma nie pomoże ogrodzenie zaś wiąże się ze sporymi kosztami... net@ To może pomyśł o ogrodzeniu tymczasowym, chociażby z siatki leśnej. Koszt niewielki, a dość utrudnia intruzom wejście na działkę. Przynajmniej na tyle, że jak mają do wyboru skakać przez ogrodzenie a pójść parę metrów dalej, to raczej wybiorą drugie wyjście. Ja w ten sposób rozwiązałam problem wyrzucania śmieci na naszą działkę przez sąsiadów co to jest siatka lesna i jaki moze byc przykladowy koszt takiego ogrodzenia?????? o raju,ale ze mnie gapa nie doczytalam do konca i juz wystukalam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts