Ola P 13.11.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Stan surowy zamkniety. Trochę mi się w trakcie tej budowy wszystko opóźniło. Dom stoi zamkniety (okna i tymczasowe drzwi), w środku tynki mineralne na scianach (od połowy września), posadzki wylane dzisiaj. Stropu (drewniany) jeszcze nie ma. O uruchomieniu ogrzewania nie ma mowy, bo czekamy na budowe przyłącza wody.Mąż zaczął już szukać kozy. Ale dom parterowy, spory i ona nieco jedna czesc ogrzeje. I tak sie zastanawiam czy wpadac w panikę. Jakie temperatury bedą zagrożeniem dla mojej budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.11.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Stan surowy zamkniety. Trochę mi się w trakcie tej budowy wszystko opóźniło. Dom stoi zamkniety (okna i tymczasowe drzwi), w środku tynki mineralne na scianach (od połowy września), posadzki wylane dzisiaj. Stropu (drewniany) jeszcze nie ma. O uruchomieniu ogrzewania nie ma mowy, bo czekamy na budowe przyłącza wody. Mąż zaczął już szukać kozy. Ale dom parterowy, spory i ona nieco jedna czesc ogrzeje. I tak sie zastanawiam czy wpadac w panikę. Jakie temperatury bedą zagrożeniem dla mojej budowy? Nu gdy dzisiaj w nocy łapnie tak z -20 stopni Celsjusza i tak będzie do wiosny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 14.11.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 szkoda ich na zimętynki odejdą całymi płatami, a posadzki raczej też tego bez uszczerbku nie zniosą - trza było może nie wylewać posadzek nie bardzo rozumiem co ma brak przyłącza wody do ogrzewania, ale co tam ... może napisz co ma jedno z drugim wspólnego - człowiek uczy się całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 14.11.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 OlaP: tynkom nic nie będzie, jak dobre c/w, pytanie na jakim cemencie była robiona posadzka i jaki tam betonik miał być... Jeżeli "jedynka" to przyłoż tam styro przykryj to plandeka i zapomnij i temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rakgrzech 15.11.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 nic im nie będzie. Śpij spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozaliafashion 15.11.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Hmmm...ja dopiero za 2 tygodnie będę wylewać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 15.11.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 rf: to wylewki rób na cemencie typu IR, najlepiej na CEM 42,5 IR, do tego piasek, jak wylejesz to daj na to styro i przykryj to wszystko plandeką, wylewka ogrzeje się sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola P 20.11.2013 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 szkoda ich na zimę tynki odejdą całymi płatami, a posadzki raczej też tego bez uszczerbku nie zniosą - trza było może nie wylewać posadzek nie bardzo rozumiem co ma brak przyłącza wody do ogrzewania, ale co tam ... może napisz co ma jedno z drugim wspólnego - człowiek uczy się całe życie No patrz! Faktycznie całe życie człowiek sie uczy. Do tej pory myślałam, że w kaloryferach musi być woda No i nie pomyślałam o tym, że wiaderkiem można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 21.11.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 No patrz! Faktycznie całe życie człowiek sie uczy. Do tej pory myślałam, że w kaloryferach musi być woda No i nie pomyślałam o tym, że wiaderkiem można a skad wzieliscie wode do agregatow tynkarskich i posadzkarskich? moze z tego samego miejsca mozna zalac kaloryfery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts