Avon 13.11.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Witam , w czwartek na budowie obok nas zauważyłem jak ekipa niby wyspecjalizowana zaczęła pracę inwestor był pod wrażeniem jak to wszystko idzie gładko i szybko o to efekty o szczegóły nie pytajcie bo szczena opada http://img17.imageshack.us/img17/7205/pv7b.jpg http://img854.imageshack.us/img854/1539/c2vr.jpg http://img46.imageshack.us/img46/515/6zdh.jpg http://img546.imageshack.us/img546/3746/g6x7.jpg http://img14.imageshack.us/img14/5683/tda4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 13.11.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 13.11.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Ławy lane w humus Pociągnij ten wątek dalej, zarzuć fotki z kolejnych etapów, może choć paru inwestorów się przekona, że nie powinni za dożywotni kredyt na swój wymarzony dom wynajmować tak profesjonalnych ekip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 13.11.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 E tam porządna robota ! co wy chcecie ! mogli lepiej zrobić, jak w jednej szkole ... władowali pniaki z korzeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avon 13.11.2013 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 (edytowane) a Humus jak wybierali we wtorek wjechali takim sprzętem JCB http://img546.imageshack.us/img546/5452/4o5y.jpg Wszystko fajnie tylko on walił tym do środka po świeżych ławach o ile można to nazwać ławami . Sprzęt za miast wideł miał łychę . Zbrojenie wrzucili luzem bez elek , Chudego betonu nie było bo po co . A słupki to już paranoja po wylaniu wepchnęli w beton . Teraz szalują górną cześć ściany jak zdołam dorobić fotek to doślę Najśmieszniejsze jest to iż wykonawca jest rozchwytywany cena jest bardzo dobra Edytowane 13 Listopada 2013 przez Avon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 14.11.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Prosimy o dalsze foto z realizacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 14.11.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 To może kolega uświadomi sąsiadów którzy może nie są zorientowani za bardzo w sztuce budowlanej. Wiem że to może być trudne bo nie wiadomo jak to odbiorą ale mimo wszystko bym spróbował. Ja bym był niezmiernie wdzięczny za pokazanie jakie błędy robi (firma budowlana) tym bardziej że to dopiero początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 14.11.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 A gdzie kiero budowy ? wino z kartonu sączy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 14.11.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) A gdzie kiero budowy ? wino z kartonu sączy ? Kierownik pewnie firmowy znaczy się w cenie za całość. Edytowane 14 Listopada 2013 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 14.11.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 ja myślę że nie ma co czekać na dalsze przypałyAvon uświadom inwestorów i poradź im szukanie dobrego prawnikadla nas kupa śmiechu ale dla nich to może być życiowa tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 14.11.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Avon uświadom inwestorów i poradź im szukanie dobrego prawnika dla nas kupa śmiechu ale dla nich to może być życiowa tragedia Dokładnie, może to niczego nieświadome osoby. Ja bym grzecznie podszedł, przedstawił się kim jestem, powiedział, że budowałem dom tu obok i uważam, że to co robi ta ekipa grozi katastrofą budowlaną. Podał parę uwag, zapytał czy kierownik budowy to widział, albo skąd jest ten kierownik... tylko życzliwie i spokojnie, bez śmiechu z pełna powagą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avon 14.11.2013 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Dziś było dobrze he nie mam co ich uświadamiać . Mieli propozycję aby zrobić to dobrze ale narzekali na niepotrzebne koszty i nie wiem czy nie ma jakiegoś układu w tym aby taniej . Co do Zdjęć zapomniałem dziś telefonu jutro postaram się nadrobić zaległości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 14.11.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 jakaś masakra jak bym miał takich pseudo fachowców od razu by polecieli z budowy zobacz jak ja robiłem bez fachowców:) nie ma jak samemu z pomocą rodzinki pzdr i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avon 16.11.2013 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) http://img32.imageshack.us/img32/5747/l3kl.jpg http://img36.imageshack.us/img36/8907/daqt.jpg http://img440.imageshack.us/img440/1399/wkha.jpg http://img197.imageshack.us/img197/6982/kjqx.jpg Edytowane 16 Listopada 2013 przez Avon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avon 16.11.2013 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Z wielkim oczekiwaniem czekam na Izolację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro4 16.11.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) A czy robienie zdjęć nie swojej budowy i wrzucanie ich do neta bez zgody właścicieli legalne. Ja bym się mocno wkurzył. A kolega rozkręca pośmiewisko zamiast tych ludzi uświadomić że niepotrzebne koszty to będą później jak wszystkich prac nie zrobią solidnie. Edytowane 16 Listopada 2013 przez jaro4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avon 16.11.2013 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) A co też tak zrobisz fundamenty ? Piętnuję takie wykonanie nie podałem nazwy firmy i jakichkolwiek danych pokazuję sposób wykonania jak się w Polsce tworzy domy a nie powinno bez zgody właścicieli legalne zastanów się czy wykonanie tak budynku jest legalne i etyczne względem osób które inwestują pieniądze Co do uświadamiania ludzi od tego są kierownicy budowy którzy biorą za to pieniądze . Nie sztuką jest robić i zarobić sztuką jest nie robić a zarobić jak masz na zdjęciach wyżej .Tanio nie zawsze jednak znaczy dobrze nie można łamać barier minimum bo kończy się to nie zawsze dobrze . Jeśli się ktoś na czymś nie zna to niech lepiej się za to nie bierze bo niszczy uczciwych wykonawców zaniżaniem cen . Edytowane 16 Listopada 2013 przez Avon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.11.2013 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 A co też tak zrobisz fundamenty ? Piętnuję takie wykonanie nie podałem nazwy firmy i jakichkolwiek danych pokazuję sposób wykonania jak się w Polsce tworzy domy a nie powinno bez zgody właścicieli legalne zastanów się czy wykonanie tak budynku jest legalne i etyczne względem osób które inwestują pieniądze Co do uświadamiania ludzi od tego są kierownicy budowy którzy biorą za to pieniądze . Nie sztuką jest robić i zarobić sztuką jest nie robić a zarobić jak masz na zdjęciach wyżej .Tanio nie zawsze jednak znaczy dobrze nie można łamać barier minimum bo kończy się to nie zawsze dobrze . Jeśli się ktoś na czymś nie zna to niech lepiej się za to nie bierze bo niszczy uczciwych wykonawców zaniżaniem cen . Nie jest prawdą że kierownik budowy jest od uświadamiania ludzi. PB wymienia dokladnie obowiązki KB i nie ma tam słowa o uświadamianiu. Ogadałem te fotki i zastanawiam sie właściwie o co Ci chodzi ? Konkretnie napisz nie nabija się z sąsiada. Chcesz coś krytykowac pokaż np przekrój budynku, może warunki gruntowe. Z pokazanych zdjęć tak naprawde nie wynika żadne zaniedbanie, sporo zalezy od tego jak ma wygladac budynek i jego otoczenie. To że ktoś leje w grunt , w czym problem ? 15-20 lat temu 95% domów lalai w grunt i wszystkie stoją. Też mi sie niepodoba że wklejasz cudzą budowę i się nabijasz. Widzisz problem pokaż go inwestorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 17.11.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Też nie wiem o co całe halo z tą budową. To, że ławy lane w grunt?? Jeśli warunki wodno-gruntowe są dobre, dom bez podpiwniczenia, przekroje ław i zbrojenie wykonane zgodnie z projektem, to w czym problem?. W mojej rodzinie jest jeden dom, nawet cały podpiwniczony, postawiony na szkodach górniczych właśnie taką metodą. Pierwsze fundamenty lane w grunt, później odkopywane i dopiero izolowane. Dom stoi już kilkadziesiąt lat i nie ma z nim żadnych problemów. Za co tu wykonawcę winić, że wybrał humus ze środka? Źle by było gdyby go nie wybrał. IMHO wygląd wykonania, raczej nie wpływa na wytrzymałość konstrukcji, a i tak będzie to wszystko zasypane. Jeśli jest wykonane brzydko ale dobrze i tanio, to nie widzę problemu. Jak ktoś chce ładnie i dobrze musi się liczyć z większymi kosztami. Piętnować należy tych co liczą sobie dużo, a robią niechlujnie. Z tych zdjęć nie można tego wnioskować i wydawać wyroków. Avon, wyluzuj. Jakbym Cię dorwał na mojej budowie, to bym ci ten aparat wsadził wiesz gdzie. Zajmij się człowieku swoimi sprawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avon 17.11.2013 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) Edytowane 17 Listopada 2013 przez Avon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts