Avon 17.11.2013 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Gdzie nie ma jasnych zasad ludzie ustanawiają własne zasady ,czasem popełniają błędy wprowadzając przy tym w błąd innych . Czyli boli was że ktoś wam te błędy wytyka a z tym aparatem to było trochę nie na miejscu i świadczy o twojej dojrzałości. Człowiek słaby broni się agresją zamiast przyznać się do błędu .A apropo kierownika budowy to on ma ostateczne słowo jak co ma być zrobione chyba ze jest tylko od wpisów i brania pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.11.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Gdzie nie ma jasnych zasad ludzie ustanawiają własne zasady ,czasem popełniają błędy wprowadzając przy tym w błąd innych . Czyli boli was że ktoś wam te błędy wytyka a z tym aparatem to było trochę nie na miejscu i świadczy o twojej dojrzałości. Człowiek słaby broni się agresją zamiast przyznać się do błędu .A apropo kierownika budowy to on ma ostateczne słowo jak co ma być zrobione chyba ze jest tylko od wpisów i brania pieniędzy. Ale jakie błędy właściwie wytykasz? Napisz konkretnie bo lanie ławy w grunt napewno nie jest błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avon 17.11.2013 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) Krzywo , nie zachowanie otuliny zbrojenie , brak chudego betonu, brak zagęszczenia betonu , zbrojenie bez elek na łączeniach , słupki które widać wsadzone w beton nie przywiązane do głównego zbrojenia też bez elek ogólnie obsypujące się ściany wykopu podczas zalewania .Ściana wylewane zbrojenie które jest szalowane na ławie jest w ogóle za małe do szalunku szalunek 50 cm a zbrojenie max 25 cm mieściło się pomiędzy szpilkami wisiało na nich Poziom ławy wylanej w gruncie z jednej strony wyższy z drugiej nie , brak poziomu ogólny który ciężko będzie zgubić na ścianie zwłaszcza że będzie z silikatów . Edytowane 17 Listopada 2013 przez Avon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avon 17.11.2013 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Do wszystkiego dodam tylko że dla nie wtajemniczonych jest taki zawód jak Cieśla szalunkowy . A jak się leje do rowu to jak nazwać ten nowy zawód kopacz- szalunków których niema . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 17.11.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Gdyby po zdjęciach ,lub w inny sposób np.analizując twoje wpisy Avon, można byłoby zlokalizować adres budowy , gdyby np.kiedyś jak sąsiad będzie sprzedawał ten budynek można by na podstawie zdjęć obniżyć jego wartość to beknąłbyś za nie kolego. Dlatego zdjęcia trzeba tak robić by były tylko fragmenty, bez okolicy i bez możliwości identyfikacji czyli bez szczegółów. Sam pomysł bardzo edukacyjny , popieram, wiele osób robi taką kaszanę i myśli że tak ma być. Wstawiaj foty ale tak zmodyfikowane by sam właściciel miał problem z rozpoznaniem swojej budowy i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 17.11.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Czyli boli was że ktoś wam te błędy wytyka a z tym aparatem to było trochę nie na miejscu i świadczy o twojej dojrzałości. Człowiek słaby broni się agresją zamiast przyznać się do błędu . Gościu nie mam się czego bronić agresją, to nie moja budowa i nie moje błędy. Dojrzałością to Ty nie grzeszysz wpieprzając się komuś na budowę(czyt. robiąc zdj przez płot) jak nie ma właściciela. Jak jesteś taki dojrzały i obyty w temacie budownictwa to podbij do sąsiada i doradź mu, a nie rób na forum z niego pośmiewiska, nabijając sobie posty. Sąsiadowi współczuje takiego buraka jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.11.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Krzywo , nie zachowanie otuliny zbrojenie , brak chudego betonu, brak zagęszczenia betonu , zbrojenie bez elek na łączeniach , słupki które widać wsadzone w beton nie przywiązane do głównego zbrojenia też bez elek ogólnie obsypujące się ściany wykopu podczas zalewania . Ściana wylewane zbrojenie które jest szalowane na ławie jest w ogóle za małe do szalunku szalunek 50 cm a zbrojenie max 25 cm mieściło się pomiędzy szpilkami wisiało na nich Poziom ławy wylanej w gruncie z jednej strony wyższy z drugiej nie , brak poziomu ogólny który ciężko będzie zgubić na ścianie zwłaszcza że będzie z silikatów . Widzę ze na budownictwie to Ty zęby zjadłeś taki jesteś fachowiec. Może pokażesz jakieś fotki ze swojej budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro4 17.11.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Gościu nie mam się czego bronić agresją, to nie moja budowa i nie moje błędy. Dojrzałością to Ty nie grzeszysz wpieprzając się komuś na budowę(czyt. robiąc zdj przez płot) jak nie ma właściciela. Jak jesteś taki dojrzały i obyty w temacie budownictwa to podbij do sąsiada i doradź mu, a nie rób na forum z niego pośmiewiska, nabijając sobie posty. Sąsiadowi współczuje takiego buraka jak Ty. Nic dodać nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 18.11.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Ławy lane w humus - to jest problem. Dobrze, że Avon przedstawił te fotki. Sądzę, że nikt w tym wątku nie wyśmiewa inwestora, tylko ekipę budowlaną. A może inwestor świadomie tak robi, bo dom ma być na sprzedaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 18.11.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Ławy lane w humus - to jest problem. Jaki to problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 18.11.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 (edytowane) Ławy mają zbrojenie ? są ławy... są ja teraz piszę z budynku który nie ma ław wydzielonych ... i stoi ... ale nie oto chodzi bo na szczęściu nie ma co opierać domu.Tak niechlujne wykonane ławy problem potem przy izolacji, mnie został w ławie zawis z betonu .. dopiero młot 45 J ... podołał.A fundamenty z szalunku całkiem schludne.Troszkę z humorem, bo zwykło postępować wedle procedur... humus (panika)-humusowi nie równy.U mnie (rodzice) jest taki humus że wypada dobrze skosić trawę i można robić szalunki i robić ławy.U mnie (u mnie ) jest taki humus że trzeba ściągać 40cm . Edytowane 18 Listopada 2013 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 18.11.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Jaki to problem ? bo fundament osiądzie - będzie pękał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 18.11.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 bo fundament osiądzie - będzie pękał. Ale z fotek nie wynika ze go wylali na humus a w wykop w humusie. Z Twojej wypowiedzi rownież to nie wynika. Ława opiera sie na rodzimym gruncie , można przypuszczać nośnym. Ponawiam pytanie jaki to problem wykopać rowek w humusie i wylać "w humus " ławę ? Większość zarzutów wobec tej budowy ma taką samą wartość jak to osiadanie na humusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 19.11.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Ale z fotek nie wynika ze go wylali na humus a w wykop w humusie. Z Twojej wypowiedzi rownież to nie wynika. Ława opiera sie na rodzimym gruncie , można przypuszczać nośnym. Ponawiam pytanie jaki to problem wykopać rowek w humusie i wylać "w humus " ławę ? Większość zarzutów wobec tej budowy ma taką samą wartość jak to osiadanie na humusie. Osiadanie na humusie jest bardzo prawdopodobne jeśli nie dokopali się do gruntu rodzimego. Dużo z tego zdjęcia nie wynika, ale piszemy o ewentualnych zagrożeniach, prawda ? Póki autor zdjęć nie zapyta inwestora lub kierownika tej budowy to gdybamy. ale lepiej zwracać uwagę na ewentualne zagrożenia niż nie pisać nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avon 01.12.2013 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Wchodzi tu też kwestia podejścia do pracy . W niektórych przypadkach wykonanie izolacji jest nie możliwe w takich warunkach jak po wyżej np: położenie papy między ścianą fundamentową a ławą są też tacy co dają tego typu izolacjie ale to się mija z celem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avon 12.03.2014 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Avon 27.07.2014 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 (edytowane) Edytowane 27 Lipca 2014 przez Avon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturjn 27.07.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 (edytowane) Witam , w czwartek na budowie obok nas zauważyłem jak ekipa niby wyspecjalizowana zaczęła pracę inwestor był pod wrażeniem jak to wszystko idzie gładko i szybko o to efekty o szczegóły nie pytajcie bo szczena opada [/url] A jak głeboko masz posadowione ławy? U mnie przemarzanie jest na poziomie 1m. Ławy sięgają głębokości 140cm!!! U ciebie nie wiem czy będzie 60cm!!! Radzę się dokładnie przyjrzeć bo ziemia będzie potem pracować po pierwszym sezonie pojawią się problemy. Lepiej teraz skuć, niż potem rozwalać cały budynek, chyba że planujesz obsypać cały dom wkoło ziemią, która zaizoluje dolne warstwy ziemi przed mrozem. Poza tym gdzie rura wodna, gdzie wyjscie na rurę kanalizacyjną fi160? Czy będziesz potem chudziaka skuwał? Edytowane 27 Lipca 2014 przez Arturjn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts