darekwi 12.05.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Ostatnio otarło mi się o uszy, że istnieje możliwość wykonania ostatniej warstwy tynku zaprawą cementową na bazie piasku kwarcowego zamiast gipsowania ścian. Chciałbym się dowiedziec więcej o tej technologii. Chodzi o koszty, wady i zalety w porównaniu do gładzi gipsowej Darek W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 12.05.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 U mnie tak mają robić - ostatnia, czwarta warstwa tynku cementowo-wapiennego ma być z takim właśnie piaskiem. Na razie są przy trzeciej warstwie. Ostatnią gładzi się to bodajże pacą z filcem. Jeśli wyjdzie tak jak ma wyjść, gips nie będzie już potrzebny. Za cały tynk płacę w sumie 13,50 za m.kw. plus materiały, goście "podają towar" z agregatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 12.05.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Obawiam sie ze nie da to ostatecznego efektu "lysego kolana gipsarowego" Jezeli ktos chce miec idealnie gladkie sciany to niech sobie da spokój z tym piaskiem kwarcowym i wykonczy to gladzia. Roboty bedzie mniej a efekt zdecydowanie lepszy i taniej. Widzialem to u znajomego oczywiscie tynk jest bardzo ladny i reka jak sie przejedzie to jest gladko ale nigdy to nie jest to co wyszpachlowana sciana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 12.05.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Obawiam sie ze nie da to ostatecznego efektu "lysego kolana gipsarowego" Jezeli ktos chce miec idealnie gladkie sciany to niech sobie da spokój z tym piaskiem kwarcowym i wykonczy to gladzia. Zgoda, z tym, że nie wszyscy chcą mieć ten efekt łysego kolana. Jak poczytać Forum, są nawet ekstremiści, którzy umyślnie drapią i fałują gładki tynk, ku rozpaczy swoich bliskich Wszystko zależy jaki ma być charakter domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 12.05.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 I na tym polega roznorodnosc gustów ludzkich. Wolonsc Tomku w swoim domku. W koncu budujemy je dla siebie i sami w nich mieszkamy i jak komus sie podoba odrapany tynk to jego wola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 12.05.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Ostatnio ogladałam tynk z piasku kwarcowego u sąsiadów. Baaardzo mi się podobał, ja mam "łyse kolano" i jakbym miała drugi raz wybierać to wolałabym piasek kwarcowy, tym bardziej, że cenowo porównywalny. Ale widziałam tapetę, do złudzenia przypominającą ten piaseczek, jak się trochę odkujemy finansowo, to przykryjemy "łyse kolano". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarabanda 22.06.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Czy ktoś się orientuje, gdzie w Warszawie można (czyt. tanio) kupić piasek kwarcowy? Już myślę o tynkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 22.06.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ostatnio ogladałam tynk z piasku kwarcowego u sąsiadów. Baaardzo mi się podobał, ja mam "łyse kolano" i jakbym miała drugi raz wybierać to wolałabym piasek kwarcowy, tym bardziej, że cenowo porównywalny. Ale widziałam tapetę, do złudzenia przypominającą ten piaseczek, jak się trochę odkujemy finansowo, to przykryjemy "łyse kolano". "Przykryjemy" tapetą czy tynkiem piaskowym ? Bo jak tynkiem, to wydaje mi się, że warto skuć najpierw ten gips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts