adin70 14.11.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 WITAM!!!! Mam problem z paleniem w tym kotle!!! Niedawno dowiedziałem się że powinno się w nim palić od góry aby nie dymił i się nie smolił!!! Tak też zrobiłem dwa razy rozpaliłem od góry i było o.k. ale dzisiaj po trzecim rozpaleniu od góry znowu zaczął dymić i z pieca wycieka smoła!!! Dodam że nie mam dmuchawy tylko miarownik ciągu!!! Czy przy rozpalaniu trzeba mieć otwarte "okienko" w drzwiczkach zasypowych???? PROSZĘ O POMOC!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adin70 14.11.2013 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Jak na razie widzę że nie ma nikogo kto mógłby mi pomóc !!!! Może ktoś się jednak zna w tym temacie????? czekam cierpliwie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 14.11.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Zadaj sobie trochę trudu i poczytaj temat "Ekonomiczne spalanie węgla kamiennego":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adin70 15.11.2013 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 czytałem!!!!!!! dzięki!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 15.11.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 A czym palisz - węglem czy drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adin70 16.11.2013 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 WĘGLEM !! ale już się wyjaśniło porostu przy czyszczeniu cały osad z kanałów w piecu został w czopie i go przytkał -po prostu miałem za krótki wycior!!! DZIĘKI !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 16.11.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 WĘGLEM !! ale już się wyjaśniło porostu przy czyszczeniu cały osad z kanałów w piecu został w czopie i go przytkał -po prostu miałem za krótki wycior!!! DZIĘKI !!!! Raczej w czopuchu. Powinieneś mieć tam z dołu wyczystkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts