Pyxis 19.11.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Kolejny raz przepraszam pisząc "oświecona góra rankingu.." odnosiłem się tylko do tego zdania nie patrzyłem na liczbę postów. Moje gratulacje jeśli to o to chodzi. (choć nie rozumiem) Jeśli awaria prądu to nieludzkie warunki to już zdradzam tę tajemnice. W wyszukiwarkę wpisujesz tajne hasło -_awarie prądu - i masz więcej informacji niż jestem Ci w stanie podać. (jak jesteś odważny dodaj słowo - największe) Nie pajacuj z ta "gora rankingu", bo juz Ci napisalem, ze to nie ja sobie ten tytul nadalem tylko skrypt forum i ze mnie to wali delikatnie mowiac. Wpisalem sobie w wyszukiwarke. Faktycznie w Indiach 600mln ludzi bez pradu. Szok. Na Ursynowie tez kiedys zabraklo. Jeszcze wiekszy szok. Musisz mi pomoc takie zestawienie odnalezc dla naszego kraju, albo jakas mapke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 19.11.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Pewnie... Majlepiej piec na wszystko... No i kominek Właśnie wskazałeś różnicę nie pomiędzy źródłami ciepła a pomiędzy nami. Ty wiesz, że PC są najlepsze nie bierzesz pod uwagę uwarunkowań inwestora (np kasa) ja biorę pod uwagę wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.11.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 (edytowane) Witam "Precyzyjnego Pana" proszę przejrzeć własne wypowiedzi i precyzyjnie przeprosić. Ile dni? proszę dla pana/pani co zapłacił 1200 zł za miesiąc to miesiąc. Dla innych pytaj Meteorologów Tylko nie rosyjskich, bo znowu wtopa. Bo miał pompę zbyt słabą, aby zapewniła mi komfort przy ujemnej tempetaturze, wiec musiała włączyć grzałki.. Jesli nie znamy szczegółów typu wielkosc domu, ocieplenie, moc pompy, to mozemy tylko gdybac. Pamiętam, ze Ty tez jestez zwolennikiem instalowania pomp dobranych na 80% zapotrzebowania Oczywiscie +kominek za 10tyś, albo piec na "eko"wegiel za 7tyś na mrozy Nie wiem ,za co miałbym tu przepraszać, ja nie musialem swoich wypowiedzi po upływie dnia edytować, bo tak bardzo rozmijaly sie z prawdą Edytowane 19 Listopada 2013 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 19.11.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Bo miał pompę zbyt słabą, aby zapewniła mi komfort przy ujemnej tempetaturze, wiec musiała włączyć grzałki.. Jesli nie znamy szczegółów typu wielkosc domu, ocieplenie, moc pompy, to mozemy tylko gdybac. Pamiętam, ze Ty tez jestez zwolennikiem instalowania pomp dobranych na 80% zapotrzebowania Oczywiscie +kominek za 10tyś, albo piec na "eko"wegiel za 7tyś na mrozy Nie wiem ,za co miałbym tu przepraszać, ja nie musialem swoich wypowiedzi po upływie dnia edytować, bo tak bardzo rozmijaly sie z prawdą Nie jestem handlowcem nie znam cen kominków i piecy. (Na eko węgiel są kotły) Ostatnio montowałem (wskazującym palcem) kocioł z podajnikiem za ca 3000zł (maleńkiej mocy) Wypowiedz edytowałem poprawiłem, przeprosiłem i poinformowałem o tym. Podam kilka Twoich wypowiedzi, które rozumiem,że tobie nie przeszkadzają, choć wiele mówią o autorze: "I może nie uzywaj słowa "silnik", tylko "sprężarka", zeby brzmiało nieco mniej infantylnie" "Co do starszych popm P-W, to jasne, że nie wszystkie dzialają przy -15C. Alemwspólczesne działaja z COP w okolicach 2." i tu mnie zaciekawiłeś skąd ta wiedza???? "Ale my nie dyskutujemy o pompach starszej generacji, bo ich juz nie ma w ofercie." Wprowadziłeś nowatorską terminologię na oznaczenie - chyba pomp nowej generacji. Choć tu mam wątpliwości, nie jestem handlowcem, czy nowa oferta to jakiś zamknięty termin, czy wolno go rozwijać?? Gdy zacytowałem Twój sposób rozróżniania generacji pomp raczyłeś napisać:"Co Ty za BZDURY piszesz ?" "Bo nawet pompy sprzed 4 lat za wyjątkiem kilku/kilkunastu najmroźniejszych dni w roku, przez resztę czasu radzą sobie doskonale." I proszę Sam odpowiedziałeś na wielokrotnie zadawane mi pytanie. Nie do końca się z nim zgadzam, ale w takiej dyskusji jest do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.11.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 (edytowane) 1. Znajdz słowo " silnik" w materiałach producentow, instrukacjach obsługi, montażu, DTRkach. Znajdź link i podaj.2. Wejdź do odpowiedniego dzialu, dotyczacego pomp ciepła na tym forum i zapytaj, z jakim COP dzialaja ich pompy przy -15C i jakie generuja koszty. Ja dział śledziłem, ty nie i stad Twój brak wiedzy.3. Wyjaśniam, starsze pompy to on-off sprzed 3-4lat, nowsze posiadają lepsze parametry. Coś dziwnego ? Nie sadzę. Sadze natomiast, ze rozmawiajac w watku, poświęconym wyborowi źródła ciepła rozmawiamy o nowych modelach. 4. I wreszcie sedno sprawy - powietrzna pompy moga sprzed 3-4 latmiec problemy tylko przez kilka/kilkanascie dni w roku. Nowe, chocby seriaT-CAP Panasonica daje sobie rade z naszym klimacie znakomicie. Sprawdż opinie użytkowników.. Edytowane 19 Listopada 2013 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 19.11.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Gdzie napisalem ze sa najlepsze? Pokazesz? I wszystko bierzesz pod uwage i wszystko palisz... I pewnie wszystko wiesz... Teraz czekamy ze napiszesz ze 1.3kW to przy jakims falowniku praktycznie to samo co 5kW Nie ma sprawy, pisz:) Värmepumpsägare napisał: Jako jedyne uzadzenia sa w stanie zapewnic CO i CWU w Polskim klimacie. Oczywiście pisałeś o PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiokysio 19.11.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 I tak w koło Macieju przez 10 stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 19.11.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Gdzie napisalem ze sa najlepsze? Pokazesz? I wszystko bierzesz pod uwage i wszystko palisz... I pewnie wszystko wiesz... Teraz czekamy ze napiszesz ze 1.3kW to przy jakims falowniku praktycznie to samo co 5kW Nie ma sprawy, pisz:) To ty pisałeś, że poprzednie pompy 5kW to dzisiejsze 1,3 Dopiero to sprawdzę choć wątpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 19.11.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 prosty temat był, a już 10 stron pieprzenia o niczym i osobistych wycieczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts