kori 15.11.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Witam, czy spotkaliście się, może ktoś ma zamontowane, etc drzwi firmy Doorsy, Vika Met lub Wikęd.Zastanawiamy sie nad tymi 3 producentami, choć nie są nam znani.Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 15.11.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Witam Jak na moje to spore rozbieżności: VikaMet nie znam ale Wikęd i Doorsy to produktu z 2 różnych klas jak to niby porównać ? ocenić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 15.11.2013 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 poszukuje drzwi stalowych, odpowiednik Calhttp://www.drzwi-cal.pl/podstrony/oferta/drzwi-zewnetrzne/nowoczesna/czantoria.html stad pytanie, czy wybrać doorsy czy Wikęd??jakie macie zdanie o tych firmach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 15.11.2013 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Witam ale Doorsy to nie stal tylko drewno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 15.11.2013 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 si si małe fopaaaaaaaaaaa:-)ok MMichal, co ew mozesz polecic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.11.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) VikaMet ie znam. Wikędy mają dobrą opinię w branży (chociaz moim zdaniem są "tylko" porównywalne do KMT)Doorsy - raczej nie cieszą się uznaniem ludzi, którzy mieli z nimi doczynienia trochę więcej niż jedna sztuka na rok. Edytowane 16 Listopada 2013 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 16.11.2013 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 ok dziekia na takie drzwi odpowiednik wersji Cal, ale stalowe, antywłamaniowe i ciepłe to jakie koszty należy szacować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.11.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Ja w pierwszych rozmowach poruszam się uogólnieniami i raczej podaję wyższe kwoty niż można znaleźć. Za jednoskrzydlowe, typowe kompletne drzwi z montażem i osprzętem oraz VAT`em) trzeba liczyć:- drzwi stalowe - od 1,5 do 2 tys zł za klasyczne modele. Tak do 2,5 tys. kosztuje "nowoczesność" we wzornictwie a do 3 tys. to już full wypas. Oczywiście nie brakuje firm i ofert droższych. - dobre drzwi drewniane - od 3 tys. zł za sosnę. Od 4 za dąb. 6 tys. to już klasa TOP chociaż wcale nie musi się na tym kończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 16.11.2013 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 ok dziekimy chcemy stalowe, ocieplone.Poza KMT ktore ew firmy wchodzą w grę??Delta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.11.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Delta ma sporo dobrych opinii, z tym że mam problem ile z nich to prawdziwe - tylko to mówię na zasadzie swojego sceptycyzmu, bo przyznam że wyglądają bardzo naturalnie. I cieszą się jakimś tam uznaniem nie od dziś. Osobiście nie znam Delty. Ale możesz jeszcze popatrzeć na Gerdę - wprowadzili sporo nowych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 16.11.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Kori, porównać drzwi stalowe zewnętrzne i drzwi drewniane zewnętrzne wg mnie można jedynie okuciami, zamkami, klamkami, naświetlem, posiadaniem elementów np progami, grubością skrzydła, ościeżnicy, wysokością i szerokością wymaganego otworu w murze. Przyznam się, że jest to dla mnie trudniejsze niż było porównywanie okien /po zrobieniu sobie tabelki :p/ ok dzieki a na takie drzwi odpowiednik wersji Cal, ale stalowe, antywłamaniowe i ciepłe to jakie koszty należy szacować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 18.11.2013 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 my chcemy stalowe.Przejrzeliśmy ofertę Delty, fajne drzwi ale wszystko jest w Inoxie (chodzi o dodatki wokół naświetlenia wew) - nam się po prostu to nie podoba; wolelibyśmy coś w kolorze drzwi i przeszklenie większe.Dzwowniłam do Delty i niestety nie ma możliwości zamiany Inoxu na coś innegoCo ew mozecie innego doradzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 18.11.2013 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 a spotkaliście się z drzwiami firmy JuWent?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.11.2013 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Spotkaliśmy. Są takie drzwi. Swego czasu całkiem sporo ich sprzedałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 18.11.2013 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Znalazłam jeszcze drzwi l&k,aseco i VikingJest tego od grona.Reasumując na co powinnam zwrócić uwagę podczas wyboru??Jakie ocieplenie z.czegoZamki??Uszczelki??EtcBede wdzięcznaZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 18.11.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Znalazła model parmax p15 co myślicie o ich produktach.kk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.11.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Jeszcze chwila i wymienisz nam tu wszystkich producentów w kraju i zagranicy:)Dużo na temat drzwi już zostało powiedziane tu:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?86424-Jakie-drzwi-zewn%C4%99trznePs. Parmax, Viking - owszem są - wiem o nich ze spamerskich linków które swego czau zamieszczali na różnych forach. Na Muratorze o nich nie ma bo to miejsce dobrze sobie radzi z taką kłamliwą formą reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 19.11.2013 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 dzieki juz się tam przenosze z lekturą....i nie wymieniam producentów, bo wiadomo dla nich to reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.11.2013 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 panowie jeszcze jedno pytanie w kwesti montazuczy montować drzwi zew przed tynkami, czy po tynkach i wylewkach (na sam koniec, czyli przed ociepleniem zew).Troche obawiamy sie, ze jak je teraz zamontujemy to kolejne ekipy, moga je przypadkowo zniszczyća znowu ktos mi wspomnial, ze lepiej teraz, czyli przed wylewkami bo mozna dac ocielenie od wewnatrz w posiaci styroduru, co jeszcze bardziej ociepli całą konstrukcje drzwiową?? co o tym sadzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts