marekosi 16.11.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Szukałem i nie znalazłem. Jak prawidłowo powinny wyglądać warstwy w dachu płaskim drewnianym zbudowanym z kratownic? To, co wiem to od góry:1. Warstwa izolacyjna (papa, lub cos podobnego)2. Deskowanie3. Wełna między kratownicami (chce dać 2x15 cm wełny szkalnej o lambda 0.4)4. Sznurkowanie5. 5cm wełny pod kratownicami (tutaj jakieś lepsze lambda - 0.34?)6. Folia paroszczelna (prawdopodobnie dam taką z aluminium)7. Sufit podwieszany Wątpliwości:1. Rozumiem że taki dach powinien być wentylowany? Jeśli dam kratki wentylacyjne na przeciwległych ścianach tuz pod deskowaniem, to czy muszę wełnę położoną pomiędzy legarami przykryć od góry folią paroprzepuszczalną (tak żeby między folią a deskowaniem był przewiew? Jeśli tak, to w jaki sposób skoro mam dziesiątki belek od kratownic w płaszczyźnie folii?'2. Czy da się szczelnie położyć folię paroszczelną między wełną a sufitem podwieszanym? Jak? przykleić od spodu do profili? Proszę o pomoc. Temat dachów skośnych jest przewałkowany na wszelkie możliwe sposoby, a o płaskim cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts