kamieniarz 17.11.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Witam wszystkich forumowiczów.Bardzo proszę o opinie na temat mojej gładzi,czy tak powinna wyglądać.Gość który to robił twierdzi że ja się nie znam,że jak pomaluję to wszystko farba zakryje,ja twierdzę inaczej.Dla mnie gładz ma być gładka,nie czepiam się nie równych ścian,chcę żeby było tylko gładko.Jak macie chwilę to napiszcie co o tym sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MATRON 17.11.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Witam, gładź jest przed szlifowaniem? Bo na taką wygląda farba nie zakryje takich nie doszlifowań jeszcze jak światło będzie padać na płaszczyznę ściany może to tylko uwidoczniać. Wystarczy przyłożyć się do szlifowania i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamieniarz 17.11.2013 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Tylko że na niektórych zdjęciach które nie dodałem było tak jakby nie było gipsu nałożonego,gość przez całą swoją pracę nie użył halogena,papier ścierny zakładał na palce i szlifował,już nie wspomnę że zawołał 15 zł za metr,i jak pokoje w sumie miały 85 metrów,on naliczył 106 m.Teraz upomina się o pieniądze,sam nie wiem czy mu zapłącić za taką prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamieniarz 17.11.2013 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Poza tym,pomalował gruntem z białą farbą i powiedział że skończył,a jak mu ołówkiem zaznaczyłem rysy i nie doszlifowania to stwierdził że się nie znam,i że tak ma być,poprawiał nic nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 17.11.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 każda ta rysa, smuga będzie widoczna. Przy sztucznym świetle będzie widać jeszcze więcej. zapłaciłeś?? nie.to niech nie kończy. Ty nie zapłacisz. Będziesz miał pieniądze na fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MATRON 17.11.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Oczywiście że o płaceniu za tą pracę nie ma mowy po przemalowaniu tego farbą z gruntem robi się problem ze zeszlifowaniem i całość najlepiej zaciągnąć od nowa. Faktem jest że temu panu trzeba podziękować bo widocznie jest to ponad jego możliwości bo oczekiwał pan gładzi a nie tynku strukturalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamieniarz 17.11.2013 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Dokładam jeszcze kilka fotek,jakbyście myśleli że wymyślam sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zalew83 17.11.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Jak już pomalowane "gruntem z farbą" (mam nadzieję, że chodzi o farbę podkładową, a nie że do białej dolał gruntu...) to pozamiatane. Wyszlifować ciężko, łatwiej wypolerować. Tym bardziej skoro są prześwity miejscowe, jakby do zera to po całości bym nową warstwę położył i dopiero szlif. Później np. Wall Primer White Flugger'a i po ewentualnych poprawkach malowanie na gotowo. Przy dobrej ręce szlifowania będzie mało, a efekt otrzymasz zadowalający. Lepiej dołożyć pracy i mieć oczekiwany efekt niż złorzeczyć do następnego remontu na wykonawców Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 17.11.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Witam wszystkich forumowiczów.Bardzo proszę o opinie na temat mojej gładzi,czy tak powinna wyglądać.] Niestety nie tak powinien wyglądać efekt końcowy. Trafiłeś na paproka, a nie gipsiarza. Jeżeli dla tego gościa gładzie są takie jak powinny być to wykop go czym prędzej z domu. Nie zarobił na te 15zł/m2, narożniki i rysy po szlifowaniu koszmarne, rysa po przeciągnięciu jakiegoś paprocha aż kole w oczy. Za gładzie na suficie płaciłem 12zł/m2, sufity proste jak lustro. Zapłata za tą jakość 0zł. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żonkil1719511882 18.11.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Witam miałem podobnego psełdo fachowca który zrobił mi gładź w podobny sposób jak twoją.Zakończył pracę noi zażądał wypłaty niestety nie otrzymał ani grosza za swoją pracę a wręcz przeciwnie zażądałem zwrotu kosztów za materiał który zniszczył (materiał był mój).Tak więc po zdięciach które zrobiłeś i pokazałeś widać że gładź jest ewidętnie nie skączona żle położona i nie wyszlifowana .Nie daj się naciągnąć i nie płać a PSEUDO FACHOWIEC może już zakończy pracę w budowlance i nie naciągnie już nikogo Pozdrawiam Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gołaczyński 23.11.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Witam, fuszerka jak się patrzy. Pewnie nie było umowy to podziękuj "fachowcowi" i tyle. Będziesz miał pieniądze na dobrego fachowca. Z tego co piszesz(rzecz jasna jeżeli nie była powierzchnia gruntowana) uzupełnić ubytki i ładnie dotrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek1504 25.11.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) fuszerka jak sie patrzy Edytowane 25 Listopada 2013 przez krzysiek1504 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MassiveR 25.11.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Strasznie to zrobione, kurcze jak ja nienawidzę takich "fachowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamieniarz 25.11.2013 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Robota według fachowca została skończona,ślady ołówka zostały zrobione po robocie skończonej,nic więcej,Jakby poprawił to byłoby ok,ale powiedział że się nie znam,nie oczekiwałem cudów,tylko gładkich ścian bez rys.Gość się zabrał i poszedł,uszkadzając drabiną klatkę schodową.Ale to nie ważne.Rodzinie tego pana za wypowiadanie się na forum dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 25.11.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 No, cóż mogę powiedzieć jako wykonawca: porażka.Ale lubię jak tak ktoś spier...li to zawsze jeden psedo fachura mniej na rynku później, jedna taka robota, druga i nagle nie ma dla niego pracy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 24.12.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Pseudo fachowiec... ale czy wiecie że normy mówią że gładź gipsową odbiera się z odległości 1m przy rozproszonym świetle? Za 15 zł robię gładź na "lustro" ale za ten ołówek zamurowałbym jajko haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts