usrobo 17.11.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 witam Mam rekuperator i czerpnię wyrzutnię powietrza (okrągłe metalowe wyprowadzenie za ścianę budynku)zauważyłem ze z czerpni chyba wypływa woda i brudzi mi elewację domuna początku myślałem ze to z deszczu ale wydaje mi się ze to z instalacji rekuperacji.dziś także zauważyłem delikatny zaciek przy wyrzutni powietrza czy ktoś moze mi doradzić co zrobić i dlaczego tak się dzieje ?nie ukrywam ze mnie to bardzo niepokoi, elewacja jest nowa i już taki brzydki zaciek !! michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 17.11.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 po prostu woda sie gdzies po drodze skrapla. moze izolacja kanalow jest kiepska? ale jak juz szukasz pomocy, to opisz sytuacje/instalacje/itp deko wiecej... bo na razie to zgadywanka, wrozki sa na 0-700... ja to bym sie zaczal zastanawiac, czy nie skropla sie takze w srodku... na zew. najwyzej bedzie zaciek, w srodku domu po jakims czasie moze byc mala powodz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
usrobo 17.11.2013 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 rekuperator renovent 300 na poddaszu nieużytkowymczerpnia i wyrzutnia są rurami spiro izolowanymi wyprowadzone na zewnątrz w szczytach domu (w ścianie szczytowej)czerpnia od wschodu (ogrodu) wyrzutnia od zachodu (ulicy)reku wisi na środku poddaszaodprowadzenie skroplin podłączone do kanalizacji być moze coś gdzieś z dachu przecieka i wsiąka w rurę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts