Jasmik 17.11.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) Wtam Uprzejmie prosze o pomoc. Stoje przed wyborem, jak ocieplic? Obrazek "A". Obrazek "B" z Ktory model ocieplenia jest prawidlowy? Dla mnie lepiej bedzie ocieplic tak jak w rys."A" welne miedzy krokwiami do szczytu 18 cm (krokwie 20cm) a miedzy jetkami 15cm (jetki 16cm), dziekie takiemu rozwiazaniu moge smialo polozyc plyte osb na jetki i zyskac wneke na rozne pudelka itd. Ale martwie sie czy odzielajac welne, straci swe wlasciwosci niż ulozenie dwoch warst jednej na druga?? Tak jak w rys B Prosze o rade. Edytowane 17 Listopada 2013 przez Jasmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 18.11.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Jeśli masz tylko tam trzymać pudełka którym nie groźne są warunki ekstremalne rób tak jak na rysunku B. I przemyśl trochę więcej izolacji, no chyba że to już max. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasmik 18.11.2013 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 przemyśl trochę więcej izolacji, no chyba że to już max. Czyli? Skosy 26cm gr. Welny. A na jetkach 25cm gr. Wedlug rys B Wydaje mi sie, ze jest to wystarczajace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 18.11.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Wariant B jest korzystniejszy dla portfela, mniejsza powierzchnia grzania i oddawania ciepła, w wersji A stryszek rozdziela ocieplenie i nie działa jak suma grubości ociepleń tylko ZNACZNIE gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 20.11.2013 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Czyli? Skosy 26cm gr. Welny. A na jetkach 25cm gr. Wedlug rys B Wydaje mi sie, ze jest to wystarczajace. A ja Ci mogę powiedzieć, że nie jest to wystarczające bo mieszkałem na takim poddaszu i po pierwsze nie mogłem tego za cholerę dogrzać a po drugie w ogóle nie trzymało ciepła a latem to było ciepło hehehe . Dla mnie jest to minimum które spełnia tylko deweloper . . . Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts