hanzli 17.11.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Witam!Przymierzam się do budowy domu. Nie mam jeszcze wybranego konkretnego projektu. Myślę o prostym domu - parterowy z poddaszem użytkowym, dach dwuspadowy, ok.130m2, bez balkonu i wykuszy, z garażem jednostanowiskowym. Taki dom dla rodzinki 2+2. Mam działkę z mediami w drodze.I teraz najważniejsze - koszty!! Czy jestem w stanie wybudować taki dom pod klucz za 300 tyś? Dodam, że nie jestem w stanie wybudować go systemem gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 18.11.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Witam! Przymierzam się do budowy domu. Nie mam jeszcze wybranego konkretnego projektu. Myślę o prostym domu - parterowy z poddaszem użytkowym, dach dwuspadowy, ok.130m2, bez balkonu i wykuszy, z garażem jednostanowiskowym. Taki dom dla rodzinki 2+2. Mam działkę z mediami w drodze. I teraz najważniejsze - koszty!! Czy jestem w stanie wybudować taki dom pod klucz za 300 tyś? Dodam, że nie jestem w stanie wybudować go systemem gospodarczym. Tematów czy wybuduje dom do x zł jest na forum multum wystraczy poszkukać Tu pierwszy z brzegu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175027-Marzyć-każdy-może-(dom-do-300-tyś-zł) Czy wybudujesz zależy tylko od ciebie i twojej determinacji w cięciu kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
honefoss 18.11.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Czy wybudujesz zależy tylko od ciebie i twojej determinacji w cięciu kosztów W ramach cięcia kosztów sugerowałabym zacząć od rezygnacji z garażu i ewt zmniejszeniu powierzchni o jakieś 20m. 300 tys. jeśli nie buduje się metodą gospodarczą to zbyt mało na choćby najskromniejszy dom taki jak opisano. Moim zdaniem oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski83 21.11.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 da się nawet i za mniejszą kwotę, tylko ręce z kieszeni trzeba wyjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts