balczar 17.11.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 WItam, Mam pytanie czy na deskę czołową o wysokości 18cm mogę zamocować pas podrynnowy o wysokości 15cm ? Ostatnie górne 3 cm powinny być zasłonięte blachą nadrynnową więc teoretycznie powinno to być niewidoczne. No właśnie. Będzie widać czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.11.2013 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Będzie widać. Dochodzi do tego jeszcze grubość ewentualnej podbitki, którą ten pas też osłania. Pozostaje jeszcze kwestia czy tylna krawędź rynny w najwyższym punkcie będzie poniżej tej kawędzi blachy? Jak tak to od biedy może być. Wystający fragment deski można pomalować w zbliżonym do blachy kolorze i wówczas nie będzie widać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 18.11.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Pas podrynnowy powinien być zagięty na połać z 10 cm. Na niego przyklejam krycie wstępne. Robi się tak z powodu lodu, który potrafi się "wsunąć" pod pas nadrynnowy i topiąc się namacza deskę okapową i czołową. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 21.07.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Mam pas podrynnowy (wykonany z blachy płaskiej) mocno pokrzywiony co zrobić żeby jakoś naprostować sytuację. Myślałem nad zdjęciem tej blachy i wygięciem jakiegoś rowka od spodu, można jakoś naprostować nie zmieniając blachy podrynnowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.07.2014 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 A taki był zamocowany? A przez niego nie są mocowane haki doczołowe? Najprawdopodobniej falowanie występuje tylko latem. Jest za gęsto mocowany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poni 27.07.2014 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Mocowany był zimą rzadko mocowane są przez niego haki na rynny, potem go pofalowało i zostały dosyć gęsto przykręcone wkręty poniżej rynny co poprawiło efekt niestety na krótką metę.Wiem że najlepszym rozwiązaniem było by zdjęcie wszystkiego i wymiana deski wiatrowej, ale może jest jakiś sposób żeby jakoś "przypudrować te niedoskonałości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.07.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Nie ma. To trzeba pokochać! Jesienią pofalowania znikną. Ewentualna zmiana pociąga za sobą demontaż rynien i haków. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 27.07.2014 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Ewentualnie można zrobić nakładkę z blachy. Wymagana duża precyzja przy wycięciach na uchwyty. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts