azizi 18.11.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Witam. Mam pytanie odnośnie kolejności odpływów w kanalizacji. Wyczytałem gdzieś, że w pionie kanalizacyjnym na samym dole powinien być odpływ WC. W moim przypadku chciałbym podłączyć poniżej WC (2) odpływ prysznica (1), jak na załączonym foto. Wg mnie nie powinno to być problemem, ale chciałbym się upewnić i poradzić bo robię to wszytko pierwszy raz i we własnym zakresie. http://img826.imageshack.us/img826/2030/0zzd.jpg Pytanie drugie. Czy mając w kuchni zlew oraz zmywarkę mogę je podpiąć do jednego odpływ (rury) fi50? Czy nie będzie to dla tych dwóch punktów za mały przekrój? Odległość od pionu to około 2-3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver_stas 25.11.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Jeśli chodzi o drugie pytanie , to ja mam tak podłączone . Jak myjesz w zmywarce , to raczej nie korzystasz ze zlewu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 15.12.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Jeśli chodzi o pierwsze pytanie to jednak bym zmienił kolejność odpływów w pionie (WC na dole), "50-siątka" do brodzika zmieści się w stropie a WC będzie łatwiej stabilnie posadowić. W przyszłości udrażnianie odpływów będzie "przyjemniejsze" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 15.12.2013 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Spokojnie można podłączyć zlew i zmywarkę (i np. pralkę) do jednej rury fi50. Nawet do tego samego syfonu pod zlewem i potem tylko odpływ do tej 50-tki. I nawet spokojnie używać zlewu podczas pracy zmywarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts