Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kredyt w PKO

pchlistosc

Recommended Posts

• Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam - kredyt biorę od sierpnia w PKO BP. Załatwianie spraw szło średnio, ale to wina naszej opiekunki. Generalnie jest ok, nie sprawdzają faktur. Co do obowiązku przedstawiania zaświadczeń o zarobkach, to sie pytałem Pani. Zapis jest taki (ja mam), że kredytoborca powinien przedstawić zaświadczenie o zarobkach (u mnie co pół roku). Natomiast nie jest to obligatoryjne ani obowiązkowe - tak to mi wytłumaczyła moja opiekunka. Jedeyny problem jaki mam z tym kredytem, to fakt że brałem we frankach w czasie kiedy stał wysoko a dzisiaj nie dostanę tek kwoty, która potrzebuję na budowę :cry:

Poza tym Bank jest ok

Senser , czytaj całościowo:

Korzystając z ulgi odsetkowej (ci co biora kredyt wiedzą) trzeba w picie wpisać ile kosztowała mnie inwestycja i ile mam w fakturach vat. Ciekawe po co to dla US ... I co z tego, że PKO BP nie wymaga faktur....

Możesz faktur nie brać... Pewnie nie będziesz korzystać z ulgi odsetkowej...

• 3 weeks później...
A czy ktoś jest stałym klientem Pko i miał dzieki temu jakieś plusy?

Ja mam u nich rachunek 8 lat - czy mogę liczyć na nizszą prowizję, albo coś w tym stylu?

Mam u nich rachunek od 6 lat. I od poczatku mam status vipa. Z tego co sie wstepnie dowiadywalem na temat kredytu budowlanego, to nie mam co liczyc na jakies specjalne traktowanie.

pozdrawiam

Konrad

jakis niewielki bonus dla vipów w pkobp jest, bo mi pani ostatnio wspominała

a ulga odsetkowa to dotyczy raczej faktycznie zapłaconych odsetek od kredytu mieszkaniowego i odlicza sie je po zakończeniu inwestycji, nie ma to raczej nic wspólnego z fakturami za budowe, nie o vat chodzi, trzeba dokładnie przeczytac w ustawie

• 3 weeks później...

a oto moje przygody z kredytem w PKO. obudzilem sie 22 grudnia 2004 i pomyslalem ze jak potrzebuje pieniadze na marzec to powinienem sie chyba zaczac starac. tak czytajac wasze posty z rozpatrywaniem wniosku potraktowalem ze lepiej wczsniej. odwiedzilem ich strone internetowa a tu promocja brak prowizji za splate czesci i calosci , dodatkowy kredyt jak by nie starczylo tego co mam. wiec w te pendy do PKO po formularze .

wypelnilem wniosek, info o zarobkach, xero PITow, wypis z ksiegi ewentualnie akt notarialny, kosztorys sam zrobilem i podbil mi Inspektor i wzsytko zlozylem 28.12 pytam jak dlugo rozpatruja DWA TYGODNIE. czekam grzecznie po tygodniu tel prosba o dostarczenie z sadu ze zlozylem prosbe o KW bo jej jescze nie mam. tydzien w sadzie i mam pismo dla banku. potem info nie mam zdolnosci na to co chcialem obnizam kwote kredytu, upieram sie przy CHF malejacych. znowu tydzien musza to wyslac do akceptu w regionie po powyzej 300.000,00 kredyt. czekam. AKCEPTUJA ale znowu nizszy kredyt mi dają, coz zgadzam sie. proponuja prowizje 2,8 . noe nie tego to juz za duzo. pisze pismo o 2.0 po tygodniu region daje 2,3 upieram sie 2,2 wysylajado Centrali ta daje 2,4 KONIEC nie przeskocze zgadzam sie , teraz umowa do weryfikacji prosba o zmiane paru pktow, nie przswzkoczę. na szczescie beda odemnie chcieli wczesniejszej splaty jak bede zalegal to mi sie udalo uzuskac. 01.03.2005 podpisuje umowe trwa 1 h, dzis w sadzie zlozylem wniosek o wpis do hipoteki, podaje pani w PKO poswidczenie z sadu mowi ze dziswyplaci pierwsza transze. Nareszczie. tak wiec lepiej zagwarantowac sobie 2 miechy na kredyt uff. powodzenia z tym Bankiem

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam,

Już prawie rok minnął odkąd poppisałem umowę kredytowa z PKO BP i włąsnie przypomniałem sobie, że w umowie jest zapis że co 6 m-cy mam składać zaświadczenie o zarobkach.

Na razie bank sie nie upominał. Czy powinienem sam złożyć to zaświadczenie czy oświadczenie czy też czekać na jakąś informacę z banku w tej sprawie?

Czy mają na to jakieś specjalne formularze?

Napiszcie jakie macie z tym doświadczenia.

Witam,

Już prawie rok minnął odkąd poppisałem umowę kredytowa z PKO BP i włąsnie przypomniałem sobie, że w umowie jest zapis że co 6 m-cy mam składać zaświadczenie o zarobkach.

Na razie bank sie nie upominał. Czy powinienem sam złożyć to zaświadczenie czy oświadczenie czy też czekać na jakąś informacę z banku w tej sprawie?

Czy mają na to jakieś specjalne formularze?

Napiszcie jakie macie z tym doświadczenia.

z tego co wiem, to jest to Twój obowiązek i MUSISZ się z niego wywiązywać bez przypominania, a brak wywiązania się z umowy jest podstawą do jej natychmiastowego wypowiedzenia, ze wszystkimi skutkami.

Ale spoko, podchodzą do tego na luzie, przynajmniej narazie.

I wystarczy odręcznie napisane oświadczenie i podpis, ... że nic się nie zmieniło.

Cz.

do diabła z nimi :evil: prawdę ktoś napisał: obsługa rodem z PRL-u A jakie wymagania!!! Odpis z KW miałem z przed 2 m-cy to oni kazali mi dostarczyć nie starszy niż miesiąc - broń boże nie sprawiając wrażenia ze im na kliencie zależy. Zero zachęcania, brak chęci pomocy w znalezienia optymalnego rozwiązania. Normalnie zwykłe urzędasy - jota w jotę jak na tym filmie "Golasy"

Człowiek ma poczucie że im przeszkadza w "pracy". :wink: