sta28 09.01.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 I co z tego, że PKO BP nie wymaga faktur.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 12.01.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 I co z tego, że PKO BP nie wymaga faktur.... Ano to, że możesz kupować towary znacznie taniej, bo np. bez VAT-u. Wystarczający powód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 12.01.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Witam - kredyt biorę od sierpnia w PKO BP. Załatwianie spraw szło średnio, ale to wina naszej opiekunki. Generalnie jest ok, nie sprawdzają faktur. Co do obowiązku przedstawiania zaświadczeń o zarobkach, to sie pytałem Pani. Zapis jest taki (ja mam), że kredytoborca powinien przedstawić zaświadczenie o zarobkach (u mnie co pół roku). Natomiast nie jest to obligatoryjne ani obowiązkowe - tak to mi wytłumaczyła moja opiekunka. Jedeyny problem jaki mam z tym kredytem, to fakt że brałem we frankach w czasie kiedy stał wysoko a dzisiaj nie dostanę tek kwoty, która potrzebuję na budowę Poza tym Bank jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 12.01.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Senser , czytaj całościowo:Korzystając z ulgi odsetkowej (ci co biora kredyt wiedzą) trzeba w picie wpisać ile kosztowała mnie inwestycja i ile mam w fakturach vat. Ciekawe po co to dla US ... I co z tego, że PKO BP nie wymaga faktur.... Możesz faktur nie brać... Pewnie nie będziesz korzystać z ulgi odsetkowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 14.01.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 A czy ktoś jest stałym klientem Pko i miał dzieki temu jakieś plusy? Ja mam u nich rachunek 8 lat - czy mogę liczyć na nizszą prowizję, albo coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 14.01.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 04.02.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 A czy w kosztorysie dla PKO ujmowaliscie wartość gruntu, projektu, adaptacji, przyłączy itp? Nam to pożarło sporo grosza, ale nie wiem czy to nam zaliczą jako wkład własny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 04.02.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 A czy ktoś jest stałym klientem Pko i miał dzieki temu jakieś plusy? Ja mam u nich rachunek 8 lat - czy mogę liczyć na nizszą prowizję, albo coś w tym stylu? Mam u nich rachunek od 6 lat. I od poczatku mam status vipa. Z tego co sie wstepnie dowiadywalem na temat kredytu budowlanego, to nie mam co liczyc na jakies specjalne traktowanie. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa G 09.02.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 jakis niewielki bonus dla vipów w pkobp jest, bo mi pani ostatnio wspominała a ulga odsetkowa to dotyczy raczej faktycznie zapłaconych odsetek od kredytu mieszkaniowego i odlicza sie je po zakończeniu inwestycji, nie ma to raczej nic wspólnego z fakturami za budowe, nie o vat chodzi, trzeba dokładnie przeczytac w ustawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 09.02.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Vip - y w PKO BP mogą się ubiegać o obniżenie prowizji , oraz marżynależy tylko wystosować odp, pisemko - wniosekzwykle jest rozpatrzony pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 10.02.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 a czy Pko wstrzymuje wypłate I transzy kredytu do czasu ujawnienia hipoteki w księdze wieczystej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 11.02.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Nie wstrzymuje, ja pierwszą transzę dostałam w dniu podpisania umowy. Do czasu wpisania hipoteki kredyt był ubezpieczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstryna 02.03.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 a oto moje przygody z kredytem w PKO. obudzilem sie 22 grudnia 2004 i pomyslalem ze jak potrzebuje pieniadze na marzec to powinienem sie chyba zaczac starac. tak czytajac wasze posty z rozpatrywaniem wniosku potraktowalem ze lepiej wczsniej. odwiedzilem ich strone internetowa a tu promocja brak prowizji za splate czesci i calosci , dodatkowy kredyt jak by nie starczylo tego co mam. wiec w te pendy do PKO po formularze .wypelnilem wniosek, info o zarobkach, xero PITow, wypis z ksiegi ewentualnie akt notarialny, kosztorys sam zrobilem i podbil mi Inspektor i wzsytko zlozylem 28.12 pytam jak dlugo rozpatruja DWA TYGODNIE. czekam grzecznie po tygodniu tel prosba o dostarczenie z sadu ze zlozylem prosbe o KW bo jej jescze nie mam. tydzien w sadzie i mam pismo dla banku. potem info nie mam zdolnosci na to co chcialem obnizam kwote kredytu, upieram sie przy CHF malejacych. znowu tydzien musza to wyslac do akceptu w regionie po powyzej 300.000,00 kredyt. czekam. AKCEPTUJA ale znowu nizszy kredyt mi dają, coz zgadzam sie. proponuja prowizje 2,8 . noe nie tego to juz za duzo. pisze pismo o 2.0 po tygodniu region daje 2,3 upieram sie 2,2 wysylajado Centrali ta daje 2,4 KONIEC nie przeskocze zgadzam sie , teraz umowa do weryfikacji prosba o zmiane paru pktow, nie przswzkoczę. na szczescie beda odemnie chcieli wczesniejszej splaty jak bede zalegal to mi sie udalo uzuskac. 01.03.2005 podpisuje umowe trwa 1 h, dzis w sadzie zlozylem wniosek o wpis do hipoteki, podaje pani w PKO poswidczenie z sadu mowi ze dziswyplaci pierwsza transze. Nareszczie. tak wiec lepiej zagwarantowac sobie 2 miechy na kredyt uff. powodzenia z tym Bankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.03.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 napisze krótko w tym banku załatwiłam kredyt w TYDZIEN , bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awi 17.03.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Teska w którym banku w Szczecinie załatwilaś kredyt tak szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 06.04.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Witam,Już prawie rok minnął odkąd poppisałem umowę kredytowa z PKO BP i włąsnie przypomniałem sobie, że w umowie jest zapis że co 6 m-cy mam składać zaświadczenie o zarobkach. Na razie bank sie nie upominał. Czy powinienem sam złożyć to zaświadczenie czy oświadczenie czy też czekać na jakąś informacę z banku w tej sprawie?Czy mają na to jakieś specjalne formularze?Napiszcie jakie macie z tym doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 06.04.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2005 Witam, Już prawie rok minnął odkąd poppisałem umowę kredytowa z PKO BP i włąsnie przypomniałem sobie, że w umowie jest zapis że co 6 m-cy mam składać zaświadczenie o zarobkach. Na razie bank sie nie upominał. Czy powinienem sam złożyć to zaświadczenie czy oświadczenie czy też czekać na jakąś informacę z banku w tej sprawie? Czy mają na to jakieś specjalne formularze? Napiszcie jakie macie z tym doświadczenia. z tego co wiem, to jest to Twój obowiązek i MUSISZ się z niego wywiązywać bez przypominania, a brak wywiązania się z umowy jest podstawą do jej natychmiastowego wypowiedzenia, ze wszystkimi skutkami. Ale spoko, podchodzą do tego na luzie, przynajmniej narazie. I wystarczy odręcznie napisane oświadczenie i podpis, ... że nic się nie zmieniło. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robak131 10.04.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Też mam kredyt w PKO BP i zapis w umowie o dostarczaniu co 6 miesięcy kwitów o dochodach.Byłem w tej sprawie w banku i powiedziano mi że jeśli oddział się o nie nie upomina to nie trzeba składać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 14.04.2005 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 do diabła z nimi prawdę ktoś napisał: obsługa rodem z PRL-u A jakie wymagania!!! Odpis z KW miałem z przed 2 m-cy to oni kazali mi dostarczyć nie starszy niż miesiąc - broń boże nie sprawiając wrażenia ze im na kliencie zależy. Zero zachęcania, brak chęci pomocy w znalezienia optymalnego rozwiązania. Normalnie zwykłe urzędasy - jota w jotę jak na tym filmie "Golasy" Człowiek ma poczucie że im przeszkadza w "pracy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 14.04.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 WitamCzy jest możliwość dostania kredytu gdy ma się umowę o pracę na czas określony. W jakim banku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts