AAgnieszk 25.06.2006 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Niestety zdecydowana wiekszość banków wymusza otwarcie ROR-u u siebie.... Kredyt bank w trakcie wstępnej rozmowy wzbraniał sie, że nie musimy... ale jak przyszło co do czego... to trzeba było otworzyć u nich konto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 25.06.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 mam kredyt w pko bp i nie mam konta, nikt mnie nie zmuszał, mało tego sama proponowałam że założę (liczyłam na niższą prowizję), no ale to było 3 lata temu może zmienili zasady. jeżeli nie chcecie takiego konta zawsze przecież można je zamknąć jeżeli w umowie nie ma zapisu że musi takowe musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 03.07.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Witam Wiecie co ? Jestem w trakcie załatwianie kredytu w tym banku i mam dość. Mam u nich konto od 10 lat, moja żona od 5 dodatkowo mam firmowe INTELIGO. Pomyślałem sobie że będzie OK. G...o prawda. Traktują klienta jak wała który nie ma nic innego do roboty tylko biegać za papierkami. Jak usłyszałem że mam przynieść ze spółdzielni zaświadczenie, że mam prawo do mieszkania które będzie w przyszłości moim wkładem do budowy i że mam przynieść zaświadczenie o nie zaleganiu z opłatami to mieszkanie - ręce opadły. Na wszelki wypadek wydrukuję i podpiszę oświadczenie, że nie należę i nie zamierzam do Hamasu Alkaidy ani innych ugrupowań o charakterze zbrojnym i nie jestem wielbłądem. Ile kosztuje was inspekcja na budowie i czy coś w tym temacie utargowaliście ? PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1arta 03.07.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 My mamy kredyt w tym banku i nas inspekcja kosztuje 80 zł. A z załatwianiem kredytu faktycznie było trochę dużo tego załatwiania, ale teraz przy wypłatach kolejnych transz nie mam nic do zarzucenia, Jest wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 03.07.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 ...Jak usłyszałem że mam przynieść ze spółdzielni zaświadczenie, że mam prawo do mieszkania które będzie w przyszłości moim wkładem do budowy i że mam przynieść zaświadczenie o nie zaleganiu z opłatami to mieszkanie - ręce opadły... Widać, co oddział to obyczaj. W moim przypadku zaliczyli mi mieszkanie do wkładu własnego na 'słowo honoru" Po prostu napisałem, ze je posiadam (nie okazując na to żadnego dokumentu), dołączyłem fikcyjną przedwstępną umowę sprzedaży (bo tego wymaga ten bank, aby zaliczyć mieszkanie do wkładu własnego) i to im wystarczyło. Wizyta inspektora na budowie (a właściwie 30 metrów od niej, bo akurat nikogo nie było na ogrodzonej działce ) to 80zł. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 03.07.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Widzicie... a u mnie wizyta ma kosztować 180 PLN. Zaczynam się mocno zastanawiać. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulenka71 04.07.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Ja dostarczałam akt notarialny na posiadane mieszkanie. Pierwsza wizyta na budowie kosztuje 150,00 każda następna 80 pln. Oprocz tego przy podpisaniu umowy (kredyt na 150000pln) weksel -150 zł, ubezpieczenie do czasu wpisu do hipoteki 84zł, podatek od czynnosci cywilno-prawnych 174 zł.Acha, zgłaszając w sądzie wniosek o wpis do hipoteki jeszcze tylko marne 400zł i kredyt jes nasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 04.07.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 ...Acha, zgłaszając w sądzie wniosek o wpis do hipoteki jeszcze tylko marne 400zł i kredyt jes nasz. U mnie wyniosło to 10,80zł (kredyt 70000zł). Reszta kosztów była proporcjonalna do wielkości mojego kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 04.07.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Witam Nie wiem czemu ale jak policze koszty związane z kredytem w PKOBP i gdziekolwiek indziej to tylko na + jest to że nie muszę faktur przedstawiać. Tak poza tym z każdej strony chcą mnie kopnąć w d..e. Gość mówi mi że prowizja od 1,2-3,5 % dla PLN ale że jestem ich klientem to będzie poniżej minimum. A np. w takim Millennium jest od razu 0%. Koszt wizyty na budowie nienegocjowalny... 180 PLN Skąd wy bierzecie te 80 PLN ??? W innych bankach wystarczą zdjęcia. Licząc że 3-4 wizyty muszę być to parę PLN to będzie kosztować. Przepraszam, że biadolę wam ale staram się mieć trochę litości nad rodziną PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibzet 04.07.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Cześć! Możę ktoś poda na jakich warunkach ostatnio udało mu się dostać kredyt w PKO BP? Ja rozważam właśnie ten bank, 200 tys. w PLN. Na razie moje doświadczenie to tylko Forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 04.07.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Ja przed chwilą umówiłem się na wizytę na budowie z panią z banku. Ale też chętnie dowiedział bym się na co mogę liczyć w walce z goliatem. PS Już mi trochę przeszło... Pozdrawiam' Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulenka71 05.07.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Podpisywałam umowe 26.06.2006. Kredyt w pko bp prowizja 0,3%, marża 0,9 %.Wkład własny 51%(w tym działka, obecne mieszkanie i wyprowadzony poziom 0 nowego domu).O pozostałych kosztach kredytu pisałam wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulenka71 05.07.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Dodam tylko że brałam 150000 w pln na 20 lat.Połowę 1 transzy już zdążyłam wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibzet 05.07.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Ulenka71: bardzo dobra prowizja, pewnie dlatego, że duzy wkład miałaś.Czy możesz mi napisać w jaki sposób bank przeliczy mi działke na wkład własny? Robią wycene, czy może wystarczy im kwota jaką w pisano w hipotekę jako zastaw kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 26.07.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Ulenka71 w jaki sposób do wkładu własnego liczone jest obecne mieszkanie czy to oznacza, że mam mieszkanie i je sprzedam czyli jak rozumiem to te pieniążki liczone są do wkładu własnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulenka71 26.07.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Przy składaniu dokumentow napisałam oświadczenie,że pieniądze ze sprzedaży mieszkania przeznaczę na budowę domu i to wystarczyło.Aha musiałam pokazac akt notarialny,że jest naprawdę moje.Jeszcze na pierwszej rozmowie pan z banku zaznaczył,że pojedzie je obejrzec,zeby ocenic jego wartość ale pozniej chyba zapomniał i przyjęli taką wartość jaką podałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 26.07.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 A to dobra wiadomość, że można mieszkanie też zaliczyć do wkładu własnego. Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogurcik 28.07.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 A ja właśnie po 3 latach spłacania kredytu PKOBP zmieniłem bank. Nie chcieli mi zmniejszyć marży z 3,7% procent, więc teraz nie mają nic(nie zarobili nawet na szybszej spłacie kredytu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agunia0911 02.08.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Kto wie jak napisać kosztorys do kredytu w PKO BP?Mam rozpoczętą budowę.Parter już jest.Za kredyt chcę zalać strop i zakończyc budowę do stanu surowego zamkniętego jeszcze w tym roku.Wykończeniem chcę zająć się potem. :)Czy bank udzieli mi kredytu tylko do tego etapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 02.08.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Agunia- czytałaś Ty co ludzie tu o tym banku piszą? (poszukaj innego!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts