rafaljezus 18.11.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Jak w temacie jestem po montazu okien w systemie SWS (3warstwowym) ocieplenie i tynki w przyszłym roku, pytanie czym obrobić, zarzucić zwłaszcza zewnętrzne taśmy na murze (ściana 2W okna zlicowane z murem)? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaljezus 19.11.2013 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.11.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 A co mówi Twój wykonawca? Pytasz niby o okna, ale wg mnie bardziej trafionym adresem będą "ściany - ocieplenia". Możesz to zrobić np. klejem do styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.11.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Ja zrobilem tak: Paski styropianu grubosci 2cm szerokości 15cm Przeklejony do muru malą ilością kleju w piance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 19.11.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Witam I oba sposoby są OK, ja bym wybrał pierwszy nie trzeba NIC robić w trakcie ocieplenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.11.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Pierwszy to wlasnoreczne dzielo klienta. Zaskoczyl mnie swoja inwencja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 19.11.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Witam Pierwszy to wlasnoreczne dzielo klienta. Zaskoczyl mnie swoja inwencja:) no znaczy, że i inwestor potrafi !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.11.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Witam I oba sposoby są OK, ja bym wybrał pierwszy nie trzeba NIC robić w trakcie ocieplenia. pozdrawiam A co trzeba zrobić z taśmami w trakcie ocieplenia, zakladajac, ze ociepla się styropianem na kleju w piance ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 19.11.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Witam A co trzeba zrobić z taśmami w trakcie ocieplenia, zakladajac, ze ociepla się styropianem na kleju w piance ? rozumiem, że chodzi o klej do styropianu w puszce ale to nie ma żadnego znaczenia czy będzie to z puszki czy jakikolwiek inny. Chodzi tutaj o CZAS w jakim należy zasłonić/obrobić taśmy/folie a nie o sposób. Więc tak jak pisałem Twoje rozwiązanie jest równie dobre. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.11.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Styropian będzie klejony na piankę, np takąhttp://www.tytan.pl/pl/produkty/eos-klej-do-styropianu/ Zastanowiło mnie Twioje zdanie, że nie trzeba już robić NIC w trakcie ocieplania, jeśli zabezpieczy sie je pierwszym sposobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 19.11.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Witam Zastanowiło mnie Twioje zdanie, że nie trzeba już robić NIC w trakcie ocieplania, jeśli zabezpieczy sie je pierwszym sposobem chodzi o to, że jak dasz takie paseczki jak na zdjęciu to przy ociepleniu musisz je zerwać a po zatarciu/zamalowaniu kleisz od razu styropian i tyle tylko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts