Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak w temacie jestem po montazu okien w systemie SWS (3warstwowym) ocieplenie i tynki w przyszłym roku, pytanie czym obrobić, zarzucić zwłaszcza zewnętrzne taśmy na murze (ściana 2W okna zlicowane z murem)?

Pozdrawiam,

https://forum.murator.pl/topic/184846-czym-najlepiej-zarzuci%C4%87-ta%C5%9Bmy-po-montazu-3warstwowym/

A co mówi Twój wykonawca?

Pytasz niby o okna, ale wg mnie bardziej trafionym adresem będą "ściany - ocieplenia".

Możesz to zrobić np. klejem do styropianu.

DSC09620.JPG

Pierwszy to wlasnoreczne dzielo klienta. Zaskoczyl mnie swoja inwencja:)
Witam

I oba sposoby są OK, ja bym wybrał pierwszy nie trzeba NIC robić w trakcie ocieplenia.

pozdrawiam

A co trzeba zrobić z taśmami w trakcie ocieplenia, zakladajac, ze ociepla się styropianem na kleju w piance ?

Witam

A co trzeba zrobić z taśmami w trakcie ocieplenia, zakladajac, ze ociepla się styropianem na kleju w piance ?

rozumiem, że chodzi o klej do styropianu w puszce ale to nie ma żadnego znaczenia czy będzie to z puszki czy jakikolwiek inny.

Chodzi tutaj o CZAS w jakim należy zasłonić/obrobić taśmy/folie a nie o sposób.

Więc tak jak pisałem Twoje rozwiązanie jest równie dobre.

Pozdrawiam

Styropian będzie klejony na piankę, np taką

http://www.tytan.pl/pl/produkty/eos-klej-do-styropianu/

Zastanowiło mnie Twioje zdanie, że nie trzeba już robić NIC w trakcie ocieplania, jeśli zabezpieczy sie je pierwszym sposobem

Witam

Zastanowiło mnie Twioje zdanie, że nie trzeba już robić NIC w trakcie ocieplania, jeśli zabezpieczy sie je pierwszym sposobem

chodzi o to, że jak dasz takie paseczki jak na zdjęciu to przy ociepleniu musisz je zerwać a po zatarciu/zamalowaniu kleisz od razu styropian i tyle tylko.

Pozdrawiam