Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon z aneksem 23m - prośba o pomoc w aranżacji

Pawlaczka

Recommended Posts

Witajcie!

Kupiliśmy z mężem wymarzone mieszkanko. Niestety pojawił się mały problem - nie jestem pewna czy moja aranżacja salonu będzie wygodna w użytkowaniu. Dlatego też zwracam się z prośbą do bardziej doświadczonych projektantów. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi.

Poniżej zamieszczam mój projekt oraz wymiary pomieszczenia. Zależy mi na tym, by znalazły się w pomieszczeniu obok kuchni rozkładany stół oraz miejsce do odpoczynku (myślę o mniejszym ale wygodniejszym narożniku). Jeśli macie jakiś pomysł to chętnie też zabudowałabym piekarnik i mikrofalę w jednej ścianie... Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam

salon.jpg

salon wymiary.jpg

Kinka- również spójrz na wymiary i oblicz, nie 150 a 197. Poprawiłam żeby było widać o co mi chodzi, uważam jak na salon z kuchnią w mieszkaniu można się jakoś zmieścić z tym stołem, ja mam w domu miejsce na jadalnie w takich wymiarach i nikt nie narzeka, ale to tylko moja propozycja.

salon1.jpg

Bardzo dziękuję Wam za pomoc.

Myślę, że skorzystamy z Waszych rad (szczególnie jeśli chodzi o powiększenie kuchni i przesunięcie drzwi).

Ostateczny kształt salonu będzie pewnie zależał od projektu kuchni, a ten niestety zmienia się z dnia na dzień...

Kinka- również spójrz na wymiary i oblicz, nie 150 a 197. Poprawiłam żeby było widać o co mi chodzi, uważam jak na salon z kuchnią w mieszkaniu można się jakoś zmieścić z tym stołem, ja mam w domu miejsce na jadalnie w takich wymiarach i nikt nie narzeka, ale to tylko moja propozycja.

Lelik - czy nie uważasz, że jeśli zabuduje się piekarnik a obok wysoką lodówkę, to dalej powstanie taka dziwna wnęka którą trudno będzie zagospodarować i nie będzie zbyt dostępna? Myślałam właśnie o takiej kombinacji ale nie wiem co mogłoby tam być (może zlew) i czy będzie to praktyczne rozwiązanie...

Edytowane przez joliska