many747 18.11.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Witam właśnie zabrałem się za remont łazienki u rodziców. Mam pewien dylemat. Mianowicie: w łazience będzie brodzik z kabiną 80x80 dziś cały dzień poświęciłem na kucie otworów na rury hydrauliczne jak i odpływowe. Hydraulikę już załatwiłem z pomocą kolegi (przyłącza do baterii kabinowej, przyłącze do baterii umywalkowej oraz pralkowe. Zostaje mi odpływ wody z brodzika. W zestawie jest syfon z rurą 40mm i tak naprawdę wykuta bruzda na rurę pomieści ten rozmiar już nie mam siły walczyć z kolejnymi centymetrami kucia w ścianach. Czy jeżeli zostawię na całej długości rurę 40mm to woda nie będzie dobrze spływać? Dodam tylko ze brodzik jest jakieś 120cm od odpływu takiego żeliwnego chyba 75mm a po drodze będzie do tego samego odejścia podłączona umywalka. Co robić kuc dalej czy nie? Poradźcie bo jutro chce to wszystko zakryć suchym rynkiem. Pozdrawiam. I czekam na szybkie i rzeczowe odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.11.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Jeśli to prosta, niepokręcona rura ze spadkiem na całej długości, to powinno być ok. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts