barn 19.11.2013 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Witam!! Mam nadzieje ,że temat umieściłem w odpowiednim dziale. Mam kilka pytań: (montaż drążka do podciągania - sufit) 1. Czy kołki rozporowe powinny być schowane całe w wywierconych otworach czy też powinny choć trochę wystawać ? Pytanie w perspektywie ewentualnego demontażu. Jeśli całe? Jak je wyciągnąć gdy będę chciał drążek usunąć? 2. Jak wiercić prostopadle ? Czy zna ktoś jakiś patent na to aby idealnie wiercić pod kątem prostym w sufit ? 3. Do drążka mam 8 kołków rozporowych teoretyczna waga udźwigu to 200 kg. Czy gdybym zamontował tylko 6 kołków byłoby to wystarczające (ważę w granicach 100 kg) Proszę o porady za które będę niezmiernie wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek1504 03.12.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Ad1 Zależy jakich kołków użyjesz ja bym polecał min 8x80 najlepiej metalowe. Kołki muszą trochę wystawać b o inaczej jakim sposobem trzymały by drążek??Ad2 Wystarczy się postarać prostopadle przyłożyć wiertło i samo wejdzieAd3 Zamontuj 8 kołków pamiętaj że to dla twojego bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts