malwinkakubus 20.11.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 witam, mam dach deskowany i położoną na to pape. po tamtejszej zimie zaobserwowalem ze mroz, lod czy cos gromaqdzi sie pod dachowka i po zimie kiedy topnieje splywa. na koncu dachu zamontowałem pod papa pas podrynnowy czy nadrynnowy (nie wiem jak to sie nazywa dokładnie) tak ze ta woda splywa przed deska czołową.. problem jest z koszam.... nie zaloze tam blachy pod pape bo nie wygnie sie pod katem prostym, czy na calej dlugosci kosza moge to uszczelnić ? w miejsc gdzie polozona jest blacha przykleić ją na jakiś klej do papy lub uszczelniać ? jakbym źle coś wytłumaczył moge podesłać zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwinkakubus 21.11.2013 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 nikt nie jest w stanie mi pomoc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 21.11.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Wstaw zdjecia:) trudno sobie wyobrazić to co napisales:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwinkakubus 21.11.2013 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 prosciej czy opierzenie kosza mozna jakos przykleić do papy lub uszczelnić żeby woda nie wpływała pod to opierzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 21.11.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Blacha kosza powinna być na łatach Pokaż proszę zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.11.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Tak jak napisał szanowny przedmówca blacha koszowa nie ma styku z kryciem wstępnym i zawsze powinna wychodzić na pas nadrynnowy (wchopdzący do rynny). Nie ma natomiast żadnego problemu aby osobną obróbką odprowadzić wodę z krycia wstępnego. W koszu spotykają się dwie połacie a więc i dwie obróbki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts