MateuszMateusz 30.05.2014 01:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 offtopów milion, szkoda... APZ dzięki!! chociaż Ty jeden walczyłeś o powrót do tematu gentoonx Należałoby napisać: wykonanie kondygnacji podziemnej=3xKASA na wykonanie kondygnacji naziemnej - czyli co? dużo większe? no widzisz i to by mi wystarczyło, ja nie chce wyceny co do złotówki .... i według mnie to nie jest od strony dupy bo to chyba podstawa nawjpierw określić się i być pewnym na 100% jaki chce się dom czy podpiwniczony czy parter z poddaszem czy sam parter bez poddasza.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 30.05.2014 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 offtopów milion, szkoda... APZ dzięki!! chociaż Ty jeden walczyłeś o powrót do tematu gentoonx no widzisz i to by mi wystarczyło, ja nie chce wyceny co do złotówki .... i według mnie to nie jest od strony dupy bo to chyba podstawa nawjpierw określić się i być pewnym na 100% jaki chce się dom czy podpiwniczony czy parter z poddaszem czy sam parter bez poddasza.... ? Ty dalej nie wiesz czego chcesz i zaczynasz od końca. Najpierw określ co jest niezbędnym minimum dla Ciebie. Zastanów się czy masz kasę na minimum. Później możesz dodawać w zależności od warunków ( jaka działka, lokalizacja, styl życia, oczekiwania itd. ) Coś Ci wyjdzie a wtedy zastanowisz się jak to rozmieścić. I przy rozmieszczeniu pójdziesz pewnie jeszcze na kompromis - może jakieś pomieszczenie dojdzie a może jakieś będzie zlikwidowane. Jak nie chcesz iść z tym do architekta to napisz tutaj. Może znajdzie się ktoś kto Ci podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 30.05.2014 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Eeee - bez przesady, to tylko forum i dyskusja ma prawo iść wielowątkowo. Natomiast kwestia, czy grunt grzeje, czy chłodzi jest podstawowa dla oceny ekonomii podpiwniczenia. Co innego, że kwestia powyższa uznawana bywa za nierozwiązaną (choć dla mnie link z badaniem stanowi odpowiedź), wtedy przyjmuje się przyjazną postawę kompromisową: "Wiesz, takie podpiwniczony dom, to pewnie aż tak wiele ciepła nie traci. A może nawet zyska." a swój temacik założyłem, ale bez odzewu Moż Kol. Perm zagości... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?226814-Jaki-fundament-najlepszy-termoizolacyjno%C5%9B%C4%87-i-koszt&p=6484455#post6484455 Dobrze zrobiłeś, że założyłeś temat jest sporo osób na tym forum, które chętnie się wypowiedzą w tym temacie. Nie zgodzę się z tą wielowątkowością bo to tak jakby elfir tutaj pisała o wykończeniówce. Będzie na tym etapie to zajrzy do twojego wątku. Jeżeli tutaj rozstrzygniecie ten temat to niewiele osób z tego skorzysta bo mało kto tutaj trafi. Jest na to osobny temat. Nareszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 30.05.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Ty dalej nie wiesz czego chcesz i zaczynasz od końca. Najpierw określ co jest niezbędnym minimum dla Ciebie. Zastanów się czy masz kasę na minimum. Później możesz dodawać w zależności od warunków ( jaka działka, lokalizacja, styl życia, oczekiwania itd. ) Coś Ci wyjdzie a wtedy zastanowisz się jak to rozmieścić. I przy rozmieszczeniu pójdziesz pewnie jeszcze na kompromis - może jakieś pomieszczenie dojdzie a może jakieś będzie zlikwidowane. Jak nie chcesz iść z tym do architekta to napisz tutaj. Może znajdzie się ktoś kto Ci podpowie O to mi chodziło. Nie pisałem o tym, bo dla mnie to jakby, cytując klasyka" - oczywista oczywistość, a widać szkoda, bo trzeba powtarzać w koło Macieju rzeczy oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 22.06.2014 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Podjąłem decyzję. Parterówka + poddasze użytkowe. Bardzo proszę o pomoc w rozmieszczeniu domu na działce. Postawiłem nowy temat bo w tym to zapytanie już nie pasuje. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts