Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki rozdzielacz do podłogówki ?

Gość jurdyk

Recommended Posts

Gość jurdyk

Wertuje cały czas tematy odnośnie podłogówki w całym domu i nurtuje mnie temat rozdzielaczy. Jaki powinienem wybrać ? Na co zwrócić uwagę ?

Z tego co zdążyłem sie zorientować powinny mieć rotametry (przepływomierze) i zawory termostatyczne. Kluczowe (chyba) firmy to: kan-therm, tece, rehau. Co polecacie ? Interesuje mnie sam rozdzielacz, pompa będzie osobno.

Gość jurdyk
Przecież napisałem że czytałem i weruje temat. Ale chciałem sie jeszcze upewnić i dowiedzieć co o tym myślicie na obecną chwilę. Czy wystarczy zwrócić uwagę żeby miały rotametry i zawory przystosowane do głowic termostatycznych, czy jeszcze trzeba o tym pamiętać. Czy firmy kan-therm, rehau, tece są ok w tej kwestii czy może jeszcze jakieś polecacie ?

o ile pamietam ostatnia dyskusja na ten temat skończyła się 2 miesiące temu.

Uważasz że technologia tak skoczyła do przodu że coś się w temacie zmieniło?

w kolejności od najdroższych: rehau, kan-therm, tece - wybieraj w zależności od zasobności portfela

jesteś z Warszawy - to firma Techniprot z Pruszkowa robi niedrogo różne różności i można dostosować samemu ( robili kiedyś da rehau)

na rozdzielaczu nie montuje się głowic termostatycznych tylko siłowniki, zastanów sie czy są ci potrzebne, jak zwarta bryła domu niskoenergetycznego to bez sensu, tylko projekt dobry potrzebny - tak że sam widzisz jak mało czytałeś, a wszystko z lenistwa