f16grzegorz 21.11.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Austrotherm lansuje swoje produkty jako super ważące , jak widać na filmie gadać można wszystko, ich paczki styropianu ważą mniej niż powinny. Niech klienci ocenią czy nie wybrać jednak innych produktów z Gwarantowanym Styropianem PSPS. Link z ważenia styropianu Austrotherm: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pansowa 22.11.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 A jak sie ma styropian genderka w kwestiach wagowych bo jestem przed zakupem styropianu na strop i podłogę? Współczynnik 0,038 wydaje sie nie najgorszy a do tego przystępna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 22.11.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 A jak sie ma styropian genderka w kwestiach wagowych bo jestem przed zakupem styropianu na strop i podłogę? Współczynnik 0,038 wydaje sie nie najgorszy a do tego przystępna cena. Średnia półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 22.11.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Knauf, Swisspor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 23.11.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 knauf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubnik 25.11.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Termo Organika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pansowa 26.11.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 zważyłem dziś jedna paczkę styropianu genderka fasada 0,031. paczka ma 4,2kg. i po dokładnemu przyjrzeniu się karcie tech styropianu genderka graf. FASADA 0,031 i karcie termo organiki termonium PODŁOGA 0,031 to wychodzi na to że styropian fasadowy genderki jest twardszy niż styropian termo organiki podłogowy bo genedrka ma 115kpa a termo organika 100kpa. ktoś bardziej doświadczony może to wyjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.11.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 A co tu wyjaśniać... Tak jest i już.Dlatego na podlogi wybrałem grafitowego Swisspora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f16grzegorz 27.11.2013 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Genderka to dobry wybór i dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pansowa 28.11.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 A co tu wyjaśniać... Tak jest i już. Dlatego na podlogi wybrałem grafitowego Swisspora. czyli na podłodze ułożyłeś grafitowy styropian fasadowy? nie bałeś się że gdzieś jest jakiś haczyk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.11.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Nie, ulożyłem Swsspora Dach/Podłoga lambda 0.031.Ma lepsze parametry od grafitowego Swisspora fasadowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pansowa 28.11.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 a jak byś miał taki dylemat jak ja co byś położył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.11.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Ja chcialem grafit, a że Termoorganika deklaruje kiepskie parametry wytrzymałosciowe, to odpadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pansowa 28.11.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 ale mówimy o posadzce na parterze czy ociepleniu stropu nieużytkowego? bo ja murze ocieplić to i to. na strop śmiało mogę dać słabszy styropian bo tam nie będzie chodzone, ale na posadzkę na parterze lepiej żeby ten styropian miał dobrą wytrzymałość żeby posadzka nie siadała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 02.12.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 pytanie do bardziej doswiadczonych.Co wybrac na podłoge EPS80 czy EPS100?? Hydraulik radzi EPS100, ale pytanie do bardziej doświadczonych czy jest sens przepłacać??no i pytanie czy Knauf, Termoorganike czy Genderkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 02.12.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Ten kupiłam, http://allegro.pl/styropian-podlogowy-knauf-tech-eps-80-037-podloga-i3709157984.html na ocieplenie stropu nad piętrem /nieużytkowe poddasze/ i wygłuszenia piętra oraz parter. Do garażu pomyślę, co kupić i czy w ogóle go tam kłaść. pytanie do bardziej doswiadczonych. Co wybrac na podłoge EPS80 czy EPS100?? Hydraulik radzi EPS100, ale pytanie do bardziej doświadczonych czy jest sens przepłacać?? no i pytanie czy Knauf, Termoorganike czy Genderkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 02.12.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 GraMar czyli Ty radzisz EPS80, dziekia pozostali bardziej doświadczeni ode mnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodnikszuwarek 09.12.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Ja chcialem grafit, a że Termoorganika deklaruje kiepskie parametry wytrzymałosciowe, to odpadła. Ważne żeby to co deklarują na opakowaniu potwierdzało zawartość opakowania, znam firmy, które na opakowaniu obiecają ci wszystko, tylko jak to się ma do rzeczywistości to sam jako doświadczony forumowicz Muratora musisz wiedzieć, z Termoorganiką masz pewność deklarowanych parametrów, są zresztą pod kontrolą ITB, bo mają ich rekomendacje techniczne, poza tym było ileś tam kontroli na rynku robionych przez różne instytucje i zawsze z nawiązką przechodzili próby co nie zawsze wychodziło innym firmom, które na opakowaniu obiecają ci że styropian sam na ściany wskakuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pansowa 09.12.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 z tego co czytałem to Knauf tez ma atest ITB i dodatkowo ma certyfikat jakość gwarantowany styropian, także moim zdaniem wybór dobry w dobrej cenie... no chyba że ktoś twierdzi inaczej chętnie posłucham dlaczego. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts