Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

schody strychowe - jakie macie i czy jesteście z nich zadowoleni?

ekmir

Recommended Posts

Ja mam :)

Ale nie wiem jakie..... kupiłem od koleżki który kupił je na jakąś wykończeniówkę i nie pasowały, albo coś....

Dałem 110 zł :)

A czy jestem z nich zadowolony? oczywiście... od 2 lat korzystałem z nich jakieś 5 razy, sprawdzają się doskonale :)

Cieszę się, że mogłem Ci pomóc.

http://allegro.pl/schody-strychowe-fakro-ltk-thermo-55x120-u-0-76-i3708121824.html

kup takie aby była jak najcieplejsze

mam osibiscie 2 pary takich schodów na strych nad garazem

i na strych nad piętrem

w przeciwienstwie do ewbuxxxo wchodzę często na stryszek na garazem bo mam tam uprawę konopii indyjskich

czasami tez ukrywam tam nielegalnie przedostających sie do USA imigramntów kubanskich w ilosci 50 do 60 osób.

pamietam ze jeden wykonawca chciał je tak zamontowac abym wchodził bezposrednio na sciankę kolankową a nie odwrotnie jak ja chciałem abym wchodził w najwyzszym punkcie poddasza - to był głupi wykonawca ciec jakich wiele jeszcze na rynku.

http://allegro.pl/schody-strychowe-fakro-ltk-thermo-55x120-u-0-76-i3708121824.html

kup takie aby była jak najcieplejsze

mam osibiscie 2 pary takich schodów na strych nad garazem

i na strych nad piętrem

w przeciwienstwie do ewbuxxxo wchodzę często na stryszek na garazem bo mam tam uprawę konopii indyjskich

czasami tez ukrywam tam nielegalnie przedostających sie do USA imigramntów kubanskich w ilosci 50 do 60 osób.

pamietam ze jeden wykonawca chciał je tak zamontowac abym wchodził bezposrednio na sciankę kolankową a nie odwrotnie jak ja chciałem abym wchodził w najwyzszym punkcie poddasza - to był głupi wykonawca ciec jakich wiele jeszcze na rynku.

dobre :)

• 2 weeks później...

Odrobinkę obczytałam temat drabinek, o metalowych użytkownicy piszą-że się chwieją.

O wszystkich zaś, użytkowniczki, że ciężko je składać....

A ja sobie nie wyobrażam, jak je rozłożyć i złożyć; a zamierzam często korzystać

Też nie wiem, co kupić, aby mnie rodzina nie znalazła w kształcie naleśnika!

• 1 month później...

ja jestem jeszcze przed zakupem, ale wszystkie te schody są dla mnie...za krótkie, za niskie

maksymalnie wysokość pomieszczenia - przynajmniej z materiałów reklamowych od takich schodów - to 320cm

ja od podłogi do strychu mam 380 cm

nigdzie nie widziałem takich schodów :(

ktoś może spotkał o takiej charakterystyce?

@ekmir:

Ja kupiłem najtańsze schody na allegro które pasowały mi wielkością, nazywają się "OMAN MINI 80x70 OCIEPLONE STALLUX" jakość wykonania jest bardzo wporządku, ja na strych bede wybierał się dwa razy w roku: po choinke i z choinką :). Nie widze sensu przepłacać za ten element domu grunt żeby ci pasowały do otworu.

@ okobar:

Kupione przeze mnie schody są za krótkie o 15cm - poprostu na tak mały otwór nie było dłuższych niż na pomieszczenie ~260cm (mam 285). Ale poradziłem sobie dość prosto: mały wąski kawałek styropianu 15cm z przyklejoną na wierzch panelą od góry stanowi podparcie dla rozłożonych schodów - dla tych 2 razy w roku rozwiązanie satysfakcjonujące. Jak bardzo chcesz to możesz też u stolarza dorobić brakującą długość do rozłożenia jako takie rozkładane drewniane stopki które przykręci ci do schodów.