Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oooooooo!!!! cześć Joskul'ko!

Lakierowane były lakierem DULUX Diamond wersja półmatowa, więcej informacji tu:

http://www.dulux.pl/webapp/wcs/stores/DLXPL/Produkt/Jsp/drewno_wew.htm#d

o jesionie schodziarz powiedział mi, że to drewno kolorowe i przy bejcowaniu może dziwnie wyglądać, że do bejcowania lepiej brać drewno o bardziej jednolitym kolorze.

Mam piekne prapety jesionowe, pokryte lakierem (z pistoletu) mat z pigmentem (coś ala mahoń). Wyglądają boosko. Takie same będą schody (stopnie), a podstopnice będą z jesionu suszonego na biało. Jesion lepiej się lakieruje ma ładniejsze słoje od dębu. Widziałem nałożony ten sam lakier na dąb i jesion - różnica kolosalna. Cena to 350zł /m2 przy grubości 35mm.

Mam piekne prapety jesionowe, pokryte lakierem (z pistoletu) mat z pigmentem (coś ala mahoń).

Co to za lakier? Masz pewność, że wytrzyma na schodach - jednak parapety mają lżejsze życie niż stopnie.

Mam piekne prapety jesionowe, pokryte lakierem (z pistoletu) mat z pigmentem (coś ala mahoń).

Co to za lakier? Masz pewność, że wytrzyma na schodach - jednak parapety mają lżejsze życie niż stopnie.

Włoski jakiś ale dokładnie nie wiem. Robili już schody z tym lakierem więc wytrzyma.

Witaj kgadzino! Dzięki, ale jeszcze Cię trochę pomęczę. Te takie tam drewienka przy ścianie są zrobione z listew cokołowych, czy cieńsze? A podłogę (nie mogę dojrzeć, co tam masz) też lakierowałeś tym samym? Ładne te schody, z kwiatkiem jeszcze ładniejsze. :wink:

Joskul'ko - Te takie tam drewienka przy ścianie to nie listwy cokołowe tylko specjalnie dorabiane elementy jesionowe szerokie na jakieś 8 cm, grube na 2,5 cm i zaokraglane na krawędzi żeby było estetycznie.

Podłogi na dole nie lakierowałem niczym bo to niestety panele.

Ten kwiatek który widać to guzmania ale już uschnięta, teraz jest nowa i czerwieni się aż oczy bolą :D

Naprawdę mi miło że Ci się podobają nasze schodki. To obecnie najładniejszy mebel w naszym domu. :oops:

Ten kwiatek który widać to guzmania ale już uschnięta, teraz jest nowa i czerwieni się aż oczy bolą :D

Naprawdę mi miło że Ci się podobają nasze schodki. To obecnie najładniejszy mebel w naszym domu. :oops:

A i lustro sie zmieniło, przybył kalendarz i telefon ;-)

Petereke