SKL 21.11.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Dzień dobry!Kolejny raz muszę się podeprzeć Waszą dobrą radą.Aktualnie walczy u mnie firma ocieplająca poddasze użytkowe wełną. Zbliżają się ku końcowi i tu pojawia się moja niewiadoma. Budynek jest nieogrzewany (piec na wiosnę), po tynkach, wylewkach, okna są, drzwi "zastępcze" - końcowe drzwi na wiosnę. Pierwotny zamysł był taki, żeby po ociepleniu zamknęli całość regipsami jednak dziś firma powiedziała mi żebyśmy się wstrzymali z regipsami na wiosnę. Tłumaczą to wilgocią na płytach, nasiąkaniem wodą itd. Czyli po wełnie i folii robilibyśmy pauzę do wiosny. Czy to faktycznie tak jest i lepiej z montażem płyt się wstrzymać do wiosny?Będę wdzięczny za podpowiedzi i pomoc.Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/184940-ocieplenie-poddasza-regipsy-vs-zima/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 22.11.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Dzień dobry! Kolejny raz muszę się podeprzeć Waszą dobrą radą. Aktualnie walczy u mnie firma ocieplająca poddasze użytkowe wełną. Zbliżają się ku końcowi i tu pojawia się moja niewiadoma. Budynek jest nieogrzewany (piec na wiosnę), po tynkach, wylewkach, okna są, drzwi "zastępcze" - końcowe drzwi na wiosnę. Pierwotny zamysł był taki, żeby po ociepleniu zamknęli całość regipsami jednak dziś firma powiedziała mi żebyśmy się wstrzymali z regipsami na wiosnę. Tłumaczą to wilgocią na płytach, nasiąkaniem wodą itd. Czyli po wełnie i folii robilibyśmy pauzę do wiosny. Czy to faktycznie tak jest i lepiej z montażem płyt się wstrzymać do wiosny? Będę wdzięczny za podpowiedzi i pomoc. Pozdrawiam serdecznie!!! Program prac trochę niezgody z moim ale żyć z czegoś każdy musi . . . Jak się trafiła robota trza robić. . . Dobrze, że jeszcze na ogarniętą ekipę trafiłeś Można nakładać paroizolację i montować płyty ale absolutnie ich nie spoinować. Chociaż najlepszym rozwiązaniem w Twoim przypadku to: zostawienie paroizolacji do wiosny, a zakrycie wełny/profili jakąś tanią folią. Później tynki wylewki schnięcie i czekasz na montaż paroizolacji i płyt . . . Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/184940-ocieplenie-poddasza-regipsy-vs-zima/#findComment-6198118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts