Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przeprojektowanie garażu

Recommended Posts

Witam

Czy jest możliwe całkowite przeprojektowanie garażu, polegające na zmianie stropu z gęstożebrowego na drewniany oraz zmianie fundamentów i ścian garażu z technologii 3w na 1w?

Projektant bez konsultacji ze mną zaprojektował dość drogą wersję garażu, a przecież garaż to tylko garaż, po co mu 3 warstwowe ściany i betonowy strop.

Garaż przylega do ściany szczytowej domu.

W jaki sposób dokonać tych zmian?A może jestem w błędzie chcąc ich dokonać.Jaki jest przyblizony koszt usługi projektanta?

Budowę rozpocznę za miesiąc. Proszę o poradę.

-strop możesz zmienić lub z niego zrezygnować, w zależności co nad garażem

przeprojektowanie za friko 3w-2w=1w :D

a tak poważnie to nikt cię nie może zmusić do robienia 3w, wykonaj tylko ścianę nośną + izolacja term garażu od domu i po ptokach

-fundament zależyod gruntu, i może on być (przy mośnym gruncie) nawet szerokości ściany

-strop możesz zmienić lub z niego zrezygnować, w zależności co nad garażem

przeprojektowanie za friko 3w-2w=1w :D

a tak poważnie to nikt cię nie może zmusić do robienia 3w, wykonaj tylko ścianę nośną + izolacja term garażu od domu i po ptokach

-fundament zależyod gruntu, i może on być (przy mośnym gruncie) nawet szerokości ściany

ja mam też taki garaż

zrób tak

zostaw ścianę 3w między garażem, a domem

a murarzom każ wybudować garaż 1w - oni to zrobią bez projektu - oczywiście pod nadzorem jakiegoś sensownego kierownika budowy (no chyba że będą to kompletne debile)