mic8585 22.11.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 1. Mam tłokowca. Testuje miał. Bawię się ustawieniami, jednak ciężko mi uzyskać efekt samego czystego popiołu w popielniku. Czy to jest w ogóle możliwe? Dużo jest bardzo drobnego pyłu węglowego (niespalonego) co sprawia, że popiół jest znacznie ciemniejszy niż ten z węgla (100% ładny popiół). Wydaje mi się, że dmuchawa jest za mocna i porywa te drobiny. Ustawienie dmuchawy jest na 4/12 co wydaje mi się dobre patrząc na sposób spalania. Jak dam mniej to się pewnie nie będzie dopalać. Jak rozwiązaliście ten problem? A może po prostu to jest normalne przy miale. 2. Czy to normalne, że miał w podajniku zamiast opadać ładnie jak ekogroszek, to przykleja się do ścianek. I raz na jaki czas muszę go popychać w stronę leja. Czy ten miał nie jest zbyt wilgotny? A może taki właśnie jest miał i trzeba przywyknąć do tego. 3. Dzisiaj rano wstaję, a w podajniku jest mnóstwo miału. Podejrzewam, że miał z popiołem się zaklinował i żar cofnął się w stronę podajnika. Sterownik zareagował, aby go wypchnąć. W dniu poprzednim tego nie było, ale zdecydowałem się zwiększyć przerwę podawania w podtrzymaniu - teraz jest 8min x 8krtonosc = 64. ( a było 7x8=56) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic8585 23.11.2013 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Możecie rzucić kto jakie parametry ma chociaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts